welcome to kikis kitchen

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΤΡΑΓΑΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΑΡΜΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ


Αγαπητέ Jamie Oliver,

μετά από αυτή τη συνταγή συνειδητοποίησα  πόσο τέλεια σχεδιασμένες είναι οι συνταγές σου.
Την κάθε συνταγή σου πρέπει να την αντιμετωπίζω ως σύνολο.Ωραίο το χοιρινό αλλά απογειώνεται με το ξινούτσικο ρύζι και τα ευωδιαστά κολοκυθάκια.Οι πέντε σκελίδες σκόρδου στα κολοκυθάκια αρχικά με τρομοκράτησαν.Σκέφτηκα ότι η υποτασικοί μου φίλοι δεν θα μπορέσουν ούτε το κουδούνι του σπιτιού μου  να πατήσουν.Κι όμως εκ του αποτελέσματος ήταν η τέλεια αναλογία αρκεί να μην μιλήσετε σε άνθρωπο σε πολύ κοντινή απόσταση. Επίσης θέλω να σου πω ότι αν εξαιρέσουμε το ζαμπόν Πάρμας, που ιταλοφέρνει και το κάνουμε προσούτο Ελληνικό θα έχουμε μια συνταγή πιστή στις ελληνικές γεύσης.Τα λέμε...

...η ετυμηγορία του άσημου κοινού.


Τρεις οι δοκιμαστές μου.Ο "σοφός" που ξέρετε,η "μάνατζερ" και η "λιχούδα" που δεν ξέρετε.Ο Σοφός είναι "αντιχοιρινός" και έτσι δεν του άρεσε το φιλετάκι λέγοντας ότι μυρίζει και είναι στεγνό.Τα κολοκυθάκια και το ρύζι του άρεσαν πολύ και σίγουρα θα τα ξανά έτρωγε ευχάριστα.

Η Μάνατζερ που είναι παμφάγος και επίσης έχει πάντα δίκιο γιατί είναι μόνο μία(μην μπερδεύεστε ξέρετε για πια λέω) σχολίασε πάρα πολύ θετικά όλα τα πιάτα.Ενθουσιάστηκε με το ρύζι.
Η Λιχούδα,δοκιμάζει τα πάντα( αρκεί να μην είναι κάτι που έχει μπει στην black list της) και αν της αρέσει κάτι θα το αποθεώσει,αν όχι...θα το "θάψει"τόσο πολύ που θα αρχίσεις να αμφιβάλεις και ο ίδιος για το αν σου αρέσει.Της άρεσαν όλα πολύ,θα φτιάξει και η ίδια της αυτή την συνταγή.Έφαγε ακόμα και τα κολοκυθάκια παρ ότι δεν τρελαίνεται για τον δυόσμο.
Τέλος έχω να πω ότι τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου άφησαν άφωνους όλους.

Όσο ζω μαθαίνω

Το ζαμπόν Πάρμας είναι το γνωστό σε όλους μας προσούτο.

Αλλαγή σχεδίων.

Με ευλάβεια και σύνεση ακολούθησα πιστά τη συνταγή χωρίς καμία αλλαγή και  παράλειψη, αμήν.


 ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ



















LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ
για το χοιρινό

400γρ χοιρινό φιλέτο
40γρ τυρί φέτα(δηλαδή για εμάς τους βόρειους τυρί)
4 φέτες ζαμπόν Πάρμας(μην ψαρώνετε,προσούτο)
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
ξύδι βαλσάμικο

για τα κολοκυθάκια 

6 μέτρια κολοκυθάκια
5 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά
1/2 ματσάκι δυόσμο

για το σερβίρισμα

2 κουταλάκια πάστα λιαστής ντομάτας(αν δεν έχετε βάλτε στο μπλέντερ μερικές λιαστές ντομάτες με ελαιόλαδο και χτυπήστε αρκετά,αν δεν έχετε και λιαστές να πάτε να πάρετε γιατί είναι απαραίτητο συστατικό) 
1 λεμόνι
500γρ καστανό ρύζι,βρασμένο 
4 κουταλιές γιαούρτι άπαχο

 επι το έργον...

-κόβουμε το χοιρινό σε 8 κομμάτια
-κάνουμε μια χαρακιά στο καθένα στη μέση
-σφηνώνουμε μέσα από ένα κομματάκι τυρί
-αλατοπιπερώνουμε
-τυλίγουμε το κάθε φιλέτο  με μισή φέτα προσούτο
-τα πατικώνουμε με τη γροθιά μας να απλώσουν αρκετά
-τα βάζουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά λάδι
-τα γυρίζουμε συχνά μέχρι να χρυσίσουν και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα

-κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
-τα βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος με 2 κουταλιές λάδι
-προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο
-δυναμώνουμε  τη φωτιά
-προσθέτουμε ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά
-προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον δυόσμο
-αλατοπιπερώνουμε καιανακατεύουμε συχνά

-βάζουμε τα φύλλα του φασκόμηλου στο τηγάνι που έχουμε το κρέας για 30 δευτερόλεπτα(βάλτε πιο πολλά φύλλα γιατί θα γίνουν ανάρπαστα)
-βάζουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα
-από πάνω τοποθετούμε το χοιρινό και το φασκόμηλο
-ξανά βάζουμε το τηγάνι που είχαμε το κρέας στη φωτιά
-ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα,λίγο νερό και το χυμό λεμονιού
-προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι για ένα λεπτό
-σερβίρουμε το ρύζι περιχυμένο με γιαούρτι

                                                         Thats all
-  


 



 

10 σχόλια:

  1. Το kikastime θα μπορουσε να ειναι και Kickasstime! Ετσι... γιατι πολυ μου την ειπες με το "σοφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο "σοφός" έσπασε τη σιωπή του και σχολίασε!!! "σοφέ ζούμε τις σοφίες σου να ακούμε¨"!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ λοιπον....μετα απο βαθεια περισυλλογη, ζυγισμα των πιθανων απαντησεων και ενδελεχη ανακληση παιδικων αναμνησεων, σου απανταω με το λακωνικο : "Αντε ρε...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και σ εβγαλα και στο fb για να σπαστεις...(η σοφη εκδικηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα σε σκοτωσω!!!καλό ρεζιλίκι!!!
    και επειδη θέλω να έχω τον τελευταίο λόγο..."ότι πεις ένα παραπάνω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τσ τσ τσ τσ τσ τσ τιν τιν τιν τιν τιν τιν(vangelis-chariots of fire)......σας μιλαει ο big brother : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ(με echo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. loipon irthe kai i seira mou os "lixouda "pou eimai na dokimaso tin proti sintagi! i alitheia einai oti ksenerosa otan akousa oti stin sintagi exei kolokithakia kathoti den mou aresoun para mono tiganita me giaourtoskordion xexexe ena exo na po "POTE MIN LES POTE" iperoxi sintagi to kreas telia magiremeno me iperoxi geusi ,ta kolokithakia pragmatiki apokalipsei den perimena na mou aresoun toso ma toso poli eidika me ton diosmo pou apexthanomai tamala!xaxa to rizi kalo edene poli me to ipoloipo piato!sigoura einai kati pou tha to magirepso kai ego !kala ta tiganismena filla faskomilou itan i apogiosei! keep cooking kika.....!!!! xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω πω τι δοκιμαστες έχω γω!!!!εδω μιλαμε για επαγγελματικο σχολιασμό όχι αστεία!!!! keep eating my friend!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε