Αγαπητέ Jamie Oliver,
ήρθε η ώρα για ένα ακόμα γευστικό πρωινό.
Το αβοκάντο μου αρέσει πολύ,το δίνω κυρίως στα παιδιά μου σε μορφή κρέμας σε συνδυασμό και με άλλα φρούτα, σε τοστ όμως δεν είχα σκεφτεί να το βάλω.Βασικά εμείς στη βόρεια Ελλάδα τοστ λέμε το ψημένο σαντουιτσάκι στην τοστιέρα, όλα τα άλλα τα λέμε σαντουιτς ή κρύα σάντουιτς, άρα με τα τα δικά μου δεδομένα έφτιαξα σαντουιτσάκια και όχι τοστ.
Πολύ γευστικά και τα τέσσερα.Τι μπορώ να πω για την πρώτη εκδοχή με το ποσέ αβγό που ήταν χάρμα οφθαλμών. Για την δεύτερη εκδοχή που σε λίγο καιρό θα με κάνεις να λατρέψω το μπέικον, ή μήπως για τον καπνιστό σολωμό που το λεμονάκι σε συνδυασμό με το μαλακό τυρί ήταν απολύτως ταιριαστά και φυσικά η "γούβα των γεύσεων"με το καπνιστό ζαμπόν.Η ημέρα μου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο...η συνέχεια ήταν λίγο διαφορετική(μύθος ότι η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται).Τα λέμε...
...η ετυμηγορία του άσημου κοινού.
Δεν έχω να γράψω και πολλά γιατί ο δοκιμαστής μου ήταν ένας και μάλιστα ο "Λακωνικός" άρα η κριτική έχει ως εξής:"πολύ ωραία και δροσιστικά","αυτό με τον σολωμό δεν μου άρεσε".Απλά λιτά και απέριττα.
Όσο ζω μαθαίνω
Το ποσέ αυγό μέσα σε τοστ είναι ένα όνειρο.
Αλλαγή σχεδίων.
όλα έγιναν παρ ομοίως
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ
LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ1.αβοκάντο και αυγό
-φρυγανίζουμε μια φέτα του τοστ(εγώ την φρυγάνισα στον φούρνο)
-βάζουμε μαι μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τη γεμίζουμε με βραστό νερό
-προσθέτουμε μια πρεζα αλάτι
-ανακατεύουμε κυκλικά το νερό με ένα κουτάλι ωστενα δημιουργηθεί δίνη
-σπάζουμε μέσα ένα αβγό και το ποσάρου με όσο θέλουμε
-κόβουμε σε φέτες μισό αβοκάντο
-κόβουμε μισό ντοματίνι και το τρίβουμε επάνω στη φέτα
-ραντίζουμε με ελαιόλαδο
-καλύπτουμε το ψωμί με τις φέτες αβοκάντο
-τοποθετούμε από πάνω το αβγό
-σκορπίζουμε ροδέλες κόκκινης καυτερής πιπεριάς
- τσιμπαμε με ένα πιρούνι το αυγό για να ξεχυθεί ο κρόκος.
2.αβοκάντο και τραγανή πανσέτα
-σε καυτή γκριλιέρα ψήνουμε το μπέικον και μια φέτα ψωμί(εγώ το έψησα σε αντικολλητικό τηγάνι)
-καθαρίζουμε μισό αβοκάντο το λιώνουμε με το πιρούνι και το απλώνουμε πάνω στη φέτα
-προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το χυμόαπόέναζούληγμα λεμονιού
-προσθέτουμεκαυτερη κόκκινη πιπεριά
-προσθέτουμε 4 φυλλαράκια βασιλικού
-προσθέτουμε την πανσέτα
3.αβοκάντο με καπνιστό ζαμπόν
-φρυγανίζουμε μια φέτα ψωμί
-ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε από πάνω μια ροδέλα από ώριμη ντομάτα
-τοποθετούμε μια φέτα καπνιστό ζαμπόν
-ξεφλουδίζουμε μισό αβοκάντο και το τοποθετούμε όπως είναι απο πάνω
-προσθέτουμε χυμό λεμονιού, λάδι,αλάτι στη γούβα από το κουκούτσι με τον αποφλοιωτη
-προσθέτουμε 4 φυλλαράκια βασιλικού
4.αβοκάντο και καπνιστός σολομος
- φρυγανίζουμε μια φέτα ψωμί και την ραντίζουμε με ελαιόλαδο
-τοποθετούμε με 35γρ καπνιστό σολομό(μια φετούλα ωστε να καλύψει τη φέτα,μην κάθεστε να μετράτε)
-με ένα κουταλάκι προσθέτουμε από πάνω μπαλίτσες τυρί κρέμα(ταιριάζει εξαιρετικά)
-κόβουμε μισό αβοκάντο και με το κουταλάκι αφαιρούμε μπουκίτσες από την σάρκα του
-προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού
-κάνουμε ένα στύψιμο λεμονιού και λίγο αλάτι
Thats all
Πωπω(οχι κωλος απλα επιφωνημα) φαινεται φανταστικο.Αλλωστε ξερεις πολυ καλα οτι μου αρεσει πολυ η ποικιλια.Θα δοκιμαζα απο μια μπουκια απο το καθενα(επειδη παλι με ξερεις εννοω θα εκανα μια μπουκια το καθενα).
ΑπάντησηΔιαγραφήaxaxaxax!!!!!ε ναι τωρα κατάλαβα,ένας μόνο μπορεί να κάνει μια μπουκιά το καθένα, ένας μόνο του λες "θελεις να δοκιμασεις μια μπουκια από αυτο που τρώω?" και σου αφήνει μια μπουκιά για να φας εσύ!!!yes my friends this is my bro, my big bro, my big awesome bro!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή