welcome to kikis kitchen

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΜΙΞ ΓΚΡΙΛ ΨΑΡΙΚΩΝ ΜΑΡΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ





Αγαπητέ Jamie Oliver,

αν είχε όνομα θα λεγότανε κική,αν ήταν εποχή  θα ήταν το καλοκαίρι και αν ήταν συναίσθημα θα ήταν ο έρωτας!Την συγκεκριμένη συνταγή όπως κατάλαβες την βάζω στη νούμερο ένα θέση μέχρι στιγμής και δεν δέχομαι αντιρρήσεις.
Δεν είμαι πολύ αντικειμενική,πως θα μπορούσα άλλωστε να είμαι εφόσον πρόκειται για γεύση για γούστο,πρέπει όμως να δώσω ένα ακόμα στοιχείο για μένα.Είμαι ψαρού,τρελαίνομαι για οτιδήποτε έχει να κάνει με θάλασσα και τρώγεται.
Ξεκινάω λοιπόν στις 8 παρά 10 να μαγειρεύω,έρχεται ο σύζυγος πεινασμένος και μου υπενθυμίζει ότι σε μισή ώρα πρέπει να φύγει για μια δουλειά(φυσικά το είχα ξεχάσει),καμιά ελπίδα σκέφτομαι και παράλληλα ξεκινάω να φιλετάρω το ψάρι.Ένα θα σου πω φίλε,μέσα σε 20 λεπτά είχε φάει κιόλας.Αυτή η συνταγή είναι μια διάνοια.Ένα πλήρες πιάτο που θα στεκότανε μια χαρά σε ένα καλό εστιατόριο έτοιμο για σερβίρισμα σε ένα τέταρτο,αν δηλαδή είχα έτοιμο το ψάρι και όλα τα υλικά κομμένα από πριν ο χρόνος θα ήταν στο δεκάλεπτο.Αχ πείνασα τώρα.Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Θα πατήσω πόδι σήμερα και θα γράψω μόνο για την κρητική ενός δοκιμαστή,ας με συγχωρέσουν οι άλλοι δύο.Τους παρακάμπτω γιατί θεωρώ ότι ο ένας δεν έφαγε όπως έπρεπε ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει σωστά και για τον άλλον θεωρώ ότι μια μονολεκτική κρητική για ένα τέτοιο πιάτο είναι ιεροσυλία φίλε μου έκτος και αν είσαι ο Ramsey (σίγουρα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται).
Μανατζερ:την κατατάσσει στην πρώτη θέση από όσες έχει δοκιμάσει έως τώρα.Ίσως κάποια άλλα στοιχεία προηγούμενων συνταγών να της άρεσαν περισσότερο όμως το συγκεκριμένο πιάτο στο σύνολο του έφτασε το άριστο.Άνετα θα το έτρωγε σε ένα εστιατόριο,δεν του λείπει τίποτα.Όλα έχουν λόγο ύπαρξης,τα ντοματίνια απαραίτητα,το κους κους τόσο απλό αλλά τόσο ταιριαστό σε συνδιασμό με το ζουμάκι από τα ψάρια.Τα ψάρια καλό ψημένα και ζουμερά.Το φινόκιο εξαιρετικό.

Όσο ζω μαθαίνω

 έκανα ένα βήμα ακόμα στο φιλετάρισμα του ψαριού.

Αλλαγή σχεδίων

Από τα οστρακοειδή έβαλα μόνο μύδια.

Φάτε μάτια ψάρια




 LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ 
1 ματσάκι μαιντανό
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
12 ώριμα ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
400 φιλέτα ψαριού(φαγκρί,λαβράκι,κέφαλο λυθρίνι ότι προτιμάτε)
4 γαρίδες μεγάλες
500γρ στρείδια και μύδια

Για το κους κους
1 κούπα (300 γρ) κους κους

Για το μάραθο
4 λιαστές ντομάτες(βάλτε παραπάνω και δεν θα χάσετε)
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 χούφτα ανάμεικτες ελιές(ο jamie λέει με το κουκούτσι αλλά εγώ έβαλα και προτείνω χωρίς κουκούτσι)
2 βολβούς μάραθου(μην πελαγώνετε το φινόκιο είναι)
λεμόνι 
ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ
-Χοντοκόβουμε τα φύλλα μαιντανού και την καυτερή πιπεριά και τα βάζουμε σε μεγάλο βαθύ ταψί μαζί μετά ντοματίνια
-Λιώνουμε μέσα το σκόρδο
-προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι,αλάτι πιπέρι και το χυμό 1/2 λεμονιού
-προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού και τα μύδια-στρείδια-γαρίδες και ανακατεύουμε
-ψήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά

-Βάζουμε σε ένα μπολ το κους κους και 2 κούπες βραστό νερό
-σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη

-σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε τις λιαστές ντομάτες με μια κουταλιά από το λάδι τους
-προσθέτουμε τα φύλλα δενδρολίβανου και τις ελιές
-κόβουμε σε κομματάκια το μάραθο και το προσθέτουμε μέσα
-μια πρέζα αλάτι και λεμόνι
-δυναμώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το  καπάκι
-ανακατεύουμε τακτικά
THATS ALL


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε