welcome to kikis kitchen

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ



Αγαπημένε σεφ,


ο καιρός επιτάσσει σπαράγγια .Όπου  και να κοιτάξεις ένα σπαράγγι θα το δεις.
Στο σούπερ, στη λαϊκή, στον υπολογιστή,δεξιά , αριστερά. Αντιστάθηκα  σθεναρά τόσο καιρό αλλά τελικά το χέρι απλώθηκε και σχεδόν μηχανικά βούτηξε  ένα μεγάλο ματσάκι σπαράγγια από το σούπερ μάρκετ.

Είχα διάφορες  βλέψεις αλλά ο χρόνος περνούσε και με έβρισκε σε παιδικές χαρές τα απογεύματα  και το σπαράγγι μαραζωμένο και έρμο στο ψυγείο.

Είδα  διάφορες συνταγές από τις φίλες μου , με πιο πρόσφατες της Χρυσαυγής , της Πέπης, της Εύης, της Κίκας, της Ζαμπίας,της Νταρκ Έφης. Επειδή λοιπόν ο χρόνος κυλούσε υπέρ μου αλλά εις βάρος των σπαραγγιών αποφάσισα αρχικά να ακολουθήσω την ιδέα της Νταρκ και να τα βάλω στο φούρνο. Τελικά μια αναλαμπή της τελευταίας στιγμής που προέκυψε από ένα συνονθύλευμα όλων αυτών των σπαραγγοσυνταγών που έχω δει τον τελευταίο μήνα, αποτέλεσε το πράσινο φως για την συγκεκριμένη συνταγή.

Δεν σου κρύβω σεφ, ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε, δεν υπολόγιζα σε τόση νοστιμιά. Ενθουσιάστηκα σου λέω. Αυτή η κρεμώδης υφή στο στόμα και η γεμάτη γεύση . . . και . . . κοίτα σεφ  ειλικρινά σου λέω μπορεί να μην θέλει κόπο (γιατί είναι πανεύκολη συνταγή και γρήγορη) αλλά αξίζει τον κόπο, μπερδεύτηκες; Μια δοκιμή θα σε λύσει. Τα λέμε . . .



Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός : του άρεσε  με όλο του του είναι. Δεν είπε  ούτε ένα "αλλά".


Όσο ζω μαθαίνω

Το θέμα είναι η καλή βάση,οι γαρνιτούρες αλλάζουν εύκολα!

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ






















LETS DO IT

ΥΛΙΚΆ
(για μια μερίδα)



  • 4-5 σπαράγγια βρασμένα

για την  ομελέτα
  • 3-4 αβγά
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  •  αλάτι/πιπέρι


 για το ντιπ
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι(προτείνω με χαμηλά λιπαρά)
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο
  • μπόλικο αλάτι

επί το έργον

- σε ένα μπολ χτύπα με ένα αυγοδάρτη/πιρούνι  τα αβγά με το νερό και το αλατοπίπερο(εγώ τα χτύπησα με το μιξεράκι του φραπέ για συντομία)

-σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε το βούτυρο και άφησε να κάψει
-ρίξε προσεκτικά το μείγμα της ομελέτας έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. 
                 
    Στο σημείο αυτό θέλω να πω:
  •  αν το τηγάνι σου είναι μικρό τότε μην ρίξεις όλο το μείγμα αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί η επιφάνεια και να έχει και μισό εκατοστό περίπου από επάνω
- άφησε για 3 -4 λεπτά μέχρι να δεις από το πλάι ότι αρχίζει και ξεκολλάει

     Στο σημείο αυτό θέλω να πω:
  • κλείσε με το καπάκι για ένα λεπτό περίπου έτσι ώστε να σωθούν τα πολλά υγρά στο επάνω μέρος για να είναι πιο εύκολο το γύρισμα της ομελέτας
 -γύρισε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και άφησε μέχρι να ψηθεί

    Στο σημείο αυτό πρέπει να πω :
  • χρησιμοποίησε το καπάκι για να αναποδογυρίσεις την ομελέτα  ή πέταξέ την στον αέρα(λέμε τώρα...)
  •  μην την αφήσεις να παρακοκκινίσει,την θέλουμε κίτρινη όχι μαύρη
-βάλε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντιπ και χτύπα καλά μέχρι να γίνει αλοιφή

-άπλωσε σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας μια γενναία ποσότητα από το ντιπ

-βάλε κατά μήκος στην άκρη της ομελέτας τα σπαράγγια και κλείσε σε μορφή ρολού ξεκινώντας  από τα σπαράγγια.

THATS ALL

45 σχόλια:

  1. Καλα... τι φουντ στάιλινγκ ειναι αυτο, τι αρτ α λα ταμπλ.... τι τι τι! Τι να πρωτοσχολιασω!
    Λοιπον κοιτα να δεις που με σωζεις... εχω ενα ωριμο αβοκαντο και δεν εχω κανει ακομη καμια συνταγη με σπαραγγια (παρ οτι εχω διαβασει ολες αυτες των παραπανω μπλογκερς που αναφερεις).
    Οποτε αυριο κι ολας θα γινει η σπαραγγοκατάσταση στο τηγάνι ;)
    Καλή μας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπιουτη οσον αφορα στο (φουντ)σταιλινγκ παιρνω μαθηματα απο σενα!!!!δεν μπορεις να πεις ειμαι καλη μαθητρια ε??!!!!ομως φυσικα σαν καλη δασκαλα που εισαι πρεπει να μου δειξεις και το δικο σου σταιλινκ για αυτην την ομελετα(αφου ειπες πως θα την φτιαξεις) ,ετσι για να παιρνω μαθηματα απο το πιο καλογουστο και ντελικατο κοριτσι!!!
      μαζι με την σπαραγγοκατασταση βαλε και ενα ποτρι λευκο κρασι να γουσταρεις ;)

      Διαγραφή
    2. Ααααα στο φουντ σταιλνονγκ δεν το έχω... δεν προλαβαινει να μεινει μπουκια για να το βγαλω φωτογραφια χα χα!

      Διαγραφή
  2. Μα πόσο γκουρμέ πια!!! Τι ωραίος συνδυασμός, τι μπρίο, τι χρώματα, όλα με συγκινούν ιδιαίτερα. Δεν θα μου γλυτώσουν τα σπαράγγια, με έβαλες σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μπεις και σε σκεψεις amelie μου αλλα κυριως σε πραξεις!!αχαχαχ!!
      κι γω συνεχως αντιστεκομουν αλλα τελικα το πηρα το σπαραγγι!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  3. Σουπερ σπαραγγοσυνταγη!! Τις ειδες ολες κι εφτιαξεςτην δικη σου! Τελεια λεμε. Και το αβοκαντο που προσθεσες, πολυ μου αρεσε!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Χρυσαυγη!!!χαιρομαι τοοοοοοσοοο πολυ που σου αρεσε!
      πολλα φιλια!!!

      Διαγραφή
  4. Θα θαυμάσω κι εγώ το εξαιρετικό food styling, θα θαυμάσω και τον χαρακτήρα που επέδειξες να κάνεις τα δικά σου και να μας παρουσιάσεις μια τελείως διαφορετική ομελέτα με σπαράγγια, σίγουρα ξεχωριστή και σούπερ νόστιμη με το ντιπ εντός!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω καλη μο Ελενα!!!
      σε αυτη την συνταγη ολα ηταν αναπαντεχα...μεχρι και το φουντ σταιλινκ!!!
      πολλα φιλιαααα

      Διαγραφή
  5. Τέλεια η ομελέτα σου με το ντιπ και τα σπαράγγια!!!!
    Σα γεμιστή κρέπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι Πεπη,οπως ακριβως το ειπες!!!
      σαν γεμιστη κρεπα ειναι!!!!
      χαιρομαι που σου αρεσεεε!!!!
      φιλια!

      Διαγραφή
  6. Αν αύριο βρω πάλι σπαράγγια και ώριμο αβοκάντο θα το φτιάξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα Ξανθη μου τιμη μου και μονο που το λες!!!!!!!
      (μακαρι να βρεις σπαραγγια,αχαχααχ!!! η αποψη σου θα ηταν πολυ σημαντικη!)
      φιλια!!!

      Διαγραφή
  7. Καλά, μεγάλη έμπνευση είχες σήμερα! Μου αρέσει πολύ που άλειψες την ομελέτα με το ντιπ, και που την τύλιξες ρολό!
    Πολύ διαφορετική και πολύ νόστιμη ομελέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρυσα μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια,χαιρομαι
      που σου αρεσε!!!!!
      πολλα φιλια!!!!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη παρουσίαση, τέλεια συνταγή!!
    Κική μου αύριο τρέχω για σπαράγγια και αβοκάντο, τόσο απλό αλλά τόσο ωραίο!!
    Η σπαραγγοσυνταγή σου απίθανη, μπράβο Κική!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ Μαχη μου δεν ξερεις ποσο χαιρομαι!!!!!
      1000 ευχαριστω!!!!!!
      αχ αυτατασπαραγγια τελικα μου δωσανε μεγαλη χαρα,αχαχααχα!!!!
      πολλα φιλια και μακαρι να το φτιαξεις καινα σου αρεσει!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλέ τί πάθατε όλες με τα σπαράγγια;;;; Μόνον εγώ δεν τα τρώω;;;; Εντάξει, εντάξει ανήκω στην πιο ...λαϊκή κατηγορία... τί έχω πάθει η food blogger;;;; Δεν τρώω σπαράγγια, δεν τρώω ψάρια (με μικρές εξαιρέσεις), δεν τρώω χαβιάρι... κι όμως όταν διάβασα τη συνταγή σου και είδα τις φωτό σου ξετρελλάθηκα και θα ήθελα να δοκιμάσω!!!!!!! Εκεί με έφτασες!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά καλημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχαχα καλη μου κικη!!!!!
      αααα foodbloger και να μην τρως σπαραγγια απαραδεκτον,αχαχαχ,δεν πειραζει ομως κανεις την διαφορα εσυ!!!και μονο που σε εβαλα σε σκεψεις για να δοκιμασεις το θεωρω μεγαλη επιτυχια!!!!!!
      πολλα φιλιααααα!!!!!

      Διαγραφή
  10. μα κι αυτά τα σπαράγγια κρατάνε τόσο λίγο, που όλες θέλουμε να τα χορτάσουμε!! ;)
    πολύ ωραία συνταγή Κική μου!! εύγε!!
    σε φιλώ! καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω παρα πολυ εβη μου!!!!χαιρομαι που σου αρεσε!!!
      ισως επειδη κρατανε τοσο λιγο μας κανεινα τα θελουμε περισσοτερο!!!
      καλημερα και φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  11. Έγραψες!!! Σπαράγγια και αυγό ταιριάζουν τέλεια, το'πα και το ξαναλέω! Αλλά το αβοκάντο... την απογείωσε!!
    Καλημέρα,φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα κικα ποσο χαιρομαι με τα καλα σου λογιααααααα!!!!
      πολλα φιλια!!!!

      Διαγραφή
  12. Και ότι μου ζήτησε ο καλός μου προχθές ομελέτα σπαραγγιών Κική μου, νάσου και η συνταγή!! Πράγματι, αυτή την εποχή όπου και να γυρίσεις βλέπεις σπαράγγια, ολόφρεσκα, καταπράσινα να μας προκαλούν να τα αγοράσουμε και να τα μαγειρέψουμε! Από μια νόστιμη ομελέτα έως......όπου φθάνει η φαντασία μας!!! Και είναι τόσο νόστιμα εκτός από θρεπτικά!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις απολυτο δικαιο για τα υπεροχα σπαραγγια ειρηνη μου!!!
      χαιρομαι που ειδες τη συνταγη την καταλληλη στιγμη,αχαχα!!!
      πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα Κικίτσα μου!! Πολύ νόστιμη η εκδοχή σου για τα σπαράγγια !!!Μα είναι τόσο μα τόσο νόστιμα και ταιριάζουν τόσο με τα αυγουλάκια!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αθηνουλα,τελικα διαπιστωσα κι γω οτι ταιριαζουν γαντι με τα αβγουλακια!!!!
      πολλααα φιλιααα!!!!

      Διαγραφή
  14. Αυτή ηταν η "πρώτη φορά" με σπαράγγια? Δεν κατάλαβα καλά να σου πω..... Πάντως πολύ καλή συνταγή επέλεξες.... Μου αρέσει πολύ η ιδέα του χτυπήματος αυγων με τη φραπεδιέρα, πρώτη φορά την ακούω και μου φάνηκε πολύ πρωτότυπη (δε νομιζω να χρησιμοποιει κανεις τη φραπεδιέρα για άλλο λόγο συνήθως).
    Και η σος με το αβοκάντο φοβερή, την τρως και σκέτη με το κουταλάκι (εγω δηλαδή) ή στο ψωμί άλλειμα. Αυτο για το χρώμα της ομέλετας για μενα το λες, που τα τρώω προς το φλαμπε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τανια μου εχουμε και λεμε!!!!
      ηταν η "πρωτη μου φορα" για το μπλογκ αλλα μη φανταστεις οτιγενικα μαγειρευω σπαραγγια και τοσο συχνα....ε μια στο τοσο!!!
      καλα η φραπεδιερα ελικα μπορει να κανει θαυματα,αν θες τοπιστευεις αλλα εχω φτιαξει και μαρεγγα με φραπεδιερα!!!!επισης με φραπεδιερα χρτυπαω τα υλικα για καποιο ντρεσινκ σε σαλατα!γενικα αγαπω φραπεδιερα αχαχ(χμμμ και τωρα πουτο σκεφτομαι στη συνταγη τη δικη σου που ειχα κανει με τη σοκολατα και την καραμελα ηθελε μαρεγγα? ναι ναι εκει εκανα πρωτη φορα μαρεγγα με την φραπεδιερα)!!!!
      ναι κι γω σος αβοκαντο τρωω και με το κουταλι!!!
      επειδη καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις για το "φλαμπε" γιατι κι γω γενικα του φλαμπε ειμαι για να μην πω καρβουνιασμενο και νομιζεις οτι υπερβαλω,στην ομμελετα θελει αρκετη προσοχη γιατι αρπαζει ευκολα και αλλαζει αρκετα η γευση και υφη!!!!

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α!
    Τι όμορφη & νόστιμη ιδέα αυτό το εσωτερικό ντιπ!
    Λατρεύω τις σπαραγγοομελέτες και την επόμενη φορά θα την κάνω με τη δική σου πρόταση, ενισχυμένη!

    Καλό Σ/Κ Kiki-kitchen χαλαρό και ξεκούραστο! :)
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα ζαμπια μου καλη τιμη μου να φτιαξεις την προταση μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      αχ αυτο τον καιρο τρεχω και δεν φτανω εξ ου και η αργοπορια μου στο να απαντησωωωω!!!!
      πολλα φιλια σου στελνω και θετικη ενεργεια!!!!!

      Διαγραφή
  17. Μπράβο, συνδύασες πολύ ωραία συνταγές και ιδέες και έφτιαξες κάτι νόστιμο και απλό, αλλά with a twist που λένε και οι ξενόγλωσσοι φίλοι μας ;). Τώρα με βάζεις και μένα στην πρίζα να φτιάξω αλμυρά pancakes σε roll μορφή με σπαράγγια ή και άλλα λαχανικά!
    Φιλιά και καλό Π/Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα νταρκ τελεια ιδεα με τα pancakes(οχι που δεν θα σκεφτοσουν εσυ κατι πρωτοτυπο!!!!!!)
      χαιρομαι που σου αρεσε η αβγοσπαραγγοσυνταγη!!!
      next time τα σπαραγγια θα μπουν στο φουρνο χωρις δευτερη σκεψη!!!!
      φιλια πολλα!!!

      Διαγραφή
  18. Για να είμαι ειλικρινής βρε κορίτσι, μια φορά που δοκίμασα σπαράγγια δεν ενθουσιάστηκα.
    Εννοείται ότι θα ξαναδοκιμάσω γιατί προφανώς δεν μπορώ να κρίνω από μια και μόνη φορά. Και η πρόταση σου για μια τέτοια ομελέτα μου κάνει κλικ.
    Νομίζω ότι αν δεν μου αρέσουν και σε αυτή τη βερσιόν δεν θα τα συμπαθήσω ποτέ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιονη μου να τα δκιμασεις ξανα τα σπαραγγια!!!βρασμενα και κομμενα σε μικρα κομματακια με μπολικο λεμονακι αλατακι λαδακι νομιζω ενα κλικ μπορει και σου κανουν!!!!!η ακομα σε μορφη πουρε με αβοκαντο λεμονι ,δεν τα εχω δοκιμασει ετσι αλλα σιγουρα θα γινεται!!!!!
      ισως στο τελος γινεις η μεγαλυτερη φαν των σπαραγγιων!!!!!
      πολλαααααα φιλια σου στελνω....ελπιζω να αναρρωσατε απο τηνγαστρεντεριτιδα ολοι σας!!!!!!

      Διαγραφή
  19. Αν με ρώταγες πριν μια εβδομάδα δεν θα ήθελα καν να δω σπαράγγια Κική μου! Αλλά τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα!!Οπότε ναι θα δοκιμάσω την υπέροχη ομελέτα σου γιατί μου έχουν πει πως έτσι είναι καταπληκτικά . Το ντιπ τέλειο επίσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι γω καπως ετσι με τα σπαραγγια,τα ειχα δοκιμασει καποια στιγμη και μαλιστα οχι φρεσκα αλλα αυτα που ειναι ετοιμα σε βαζακι και ειχα ξετρελαθει!!
      χαιρομαι που σου αρεσε Λιλια!!!!!!
      φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  20. Η αλήθεια ειναι πως δεν εχω δοκιμάσει να μαγειρεψω κάτι με αβοκάντο, αλλα για να μας το προτεινεις εσυ, σε εμπιστευομαι!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα γλυκουλα Αριαδνη,σε ευχαριστωωωω!!!!!
      να το δοκιασεις,αξιζει τον κοπο!!!
      καλη εβδομαδουλα και Kisses!!!!!

      Διαγραφή
  21. Πολύ ωραία ιδέα και παρουσίαση!!! Λατρεύω το αβοκάντο και το χρησιμοποιώ σε σαλάτες συχνότατα! Τα σπαράγγια μου αρέσουν επίσης πολύ, έχω όμως δυσκολία να βρω πάντα τα πιο λεπτά...Καλημέρα, καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ωραία ιδέα και παρουσίαση!!! Λατρεύω το αβοκάντο και το χρησιμοποιώ σε σαλάτες συχνότατα! Τα σπαράγγια μου αρέσουν επίσης πολύ, έχω όμως δυσκολία να βρω πάντα τα πιο λεπτά...Καλημέρα, καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω παααααρα πολυ χαρα!!!και γω λατρευω το αβοκαντο!!!
      ναι το κακο με τα σπαραγγια ειναι οτι ειναι δυσκολο να βρεις τα καταλληλα!!!
      εγω συμβιβαζομαι καμια φορα με τα ετοιμα σε βαζακια και κατα προτιμηση βιολογικα!
      φιλια πολλα!!!

      Διαγραφή
  23. Τα σπαράγγια σε ομελέτα απλά τα λατρεύω!
    Υπέροχη συνταγή και τρομερή παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα Γιωργο!
      σε ευχαριστω ,χαιρομαι που σου αρεσε η αναρτηση!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε