welcome to kikis kitchen

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΑΦΡΑΤΟ ΡΥΖΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΣΙ






Αγαπητέ Jamie Oliver

συγχαρητήρια για άλλη μια φορά.Τι ωραία γεύση,τι "δεμένο" φαγητό,τι ολοκληρωμένο πιάτο.
Άσχετος από μαγειρική να είσαι, κάνεις αυτό το πιάτο και όλοι νομίζουν ότι μαγειρεύεις χρόνια.Το ξερό κρεμμυδάκι ωμό από πάνω απαραίτητο και στην εμφάνιση και στη γεύση.Μα αυτό δεν είναι πιάτο είναι πίνακας ζωγραφικής.Επίσης πρέπει να επισημάνω ότι πρώτη φορά έκανα ρύζι και δεν περίσσεψε ούτε σπυρί.Τα λέμε!

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Η Λιχούδα ξεπέρασε τον εαυτό της.Απαρνήθηκε τη μεγάλη της αγάπη τα μπέργκερς και έβαλε στην πρώτη θέση το Στρογκανοφ.Νομίζω ότι άλλο πω είναι περιττό
Η Μάνατζερ έμεινε καθ όλα ικανοποιημένη με την παρατήρηση το κρέας να ήταν πιο μαλακό

 Όσο ζω μαθαίνω.
Μοσχάρι Σρογκανοφ,όλη η συνταγή ήταν ένα μάθημα.


Αλλαγή σχεδίων.

Μαϊντανός τουρσί...ενδιαφέρον ακούγεται,δεν το βρήκα φυσικά.

Φάτε μάτια ψάρια 








LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ

Για το ρύζι
1 κούπα (300γρ) ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
1/2 ματσάκι θυμάρι
200γρ τρυφερό σπανάκι

Για το ρύζι 
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
μερικά αγγουράκια τουρσί
1 ματσάκι μαϊντανό

Για το Στρογκανόφ  
300γρ ανάμεικτα μανιτάρια
ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κόντρα φιλέτα μοσχάρι 200 γρ το καθένα
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 λεμόνι
1 σφηνάκι μπράντι
4 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά γάλα

επί το έργον  
 -βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κούπα ρύζι και 2 νερό που κοχλάζει
-προσθέτουμε το θυμάρι,αλάτι πιπέρι
-τοποθετούμε το καπάκι και ανακατεύουμεε ανά διαστήματα 

-κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και μαζί με τα αγγουράκια τουρσί τα βάζουμε σε ένα μπολ.
-προσθέτουμε χοντροκομμένο τον μαϊντανό
-προσθέτουμε ελάχιστο ξύδι από τα αγγουράκια τουρσί μία πρέζα αλάτι και τα τρίβουμε μετά χέρια μας όλα μαζί

-κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι
-προσθέτουμε το σκόρδο και τη μισή ποσότητα του μαιντανού τουρσί
-κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες πάχους 1εκ και πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι πάπρικα και ξύσμα λεμονιού
-αδειάζουμε το μείγμα μανιταριών σε ένα πιάτο
-προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ψήνουμε το κρέας

-προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι το σπανάκι
-ρίχνουμε το μπράντι στο κρέας
-ξανά βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το κρέας
-προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και αφήνουμε να πάρουνε μια βράση
-αφαιρούμε προσεκτικά το σπανάκι από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε εμφανίσιμη πιατέλα
-σκορπίζουμε το ρύζι από πάνω
-προσθέτουμε το κρέας από πάνω μαζί με το ζουμί
-σκορπίζουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια
THATS ALL

 

2 σχόλια:

  1. einai 1 to ksimeroma , i pina mou xtipaei kokkino kai kano to lathos na mpo sto blog k vlevo to strogganof an einai dinaton..... tha mazepso ta salia mou pou trexoun k tha prospathiso na grapso!oti pio nostimo exo faei mexri tora apo tin sintages pou dokimasa an kleiso ta matia akoma mou rxete sto stoma ekeini i iperoxi geusi ,kathe mera na to eixa tha to etroga me tin idia euxaristisei OLA MA OLA edenan teleia akoma k to vrasmeno spanaki alla pisteuo auto pou to apogione itan to ksero kremidi apo pano,aporo pos den efaga k to tigani kathos egkimonousa i pina mou den simazeuete xaxaxaxa keep cooking kika and keep feeding us!!!!xxx

    lixouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε