welcome to kikis kitchen

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΝΤΡΑ WHISKEY





Αγαπητέ  άγνωστε σεφ,


δεν  θέλω  να  περιαυτολογήσω αλλά  θα το κάνω.Έχω μάθει να πετυχαίνω το τέλειο ψήσιμο σε  μοσχαρίσιο κρέας στο φούρνο ή  στο γκριλ.

Θέλεις φίλε  μου  το κρεατάκι  rare;Μήπως το προτιμάς medium ή medium rare ή μήπως  είσαι  από   τους welldone;Μη στεναχωριέσαι καθόλου,εδώ  είμαι  να  σου  το  φτιάξω  όπως  το  θέλεις.
Μπορώ ακόμα να ανταπεξέλθω και σε συνδυασμό προτιμήσεων.Θέλεις well done και γω rare αλλά  το κομμάτι στο φούρνο είναι ολόκληρο και ενιαίο και φυσικά ΔΕΝ επιτρέπεται να το κόψω πριν την ώρα του;Μη στεναχωριέσαι όλα γίνονται.Είμαι έτοιμη σου λέω για θέση ψήστη σε ταβέρνα ή καντίνα!
Το σημερινό ψητό  είναι ο ύμνος των απανταχού "σαρκοφάγων".Το whiskey μαλάκωσε το κρεατάκι και τόνισε την γεύση του κρέατος χωρίς να αφήσει στο ψητό την μυρωδιά του αλκοόλ.Μπορείς να το προσφέρεις σε ένα γιορτινό ή  οικογενειακό τραπέζι,μπορείς  να το κόψεις σε κομματάκια και να δημιουργήσεις την τέλεια μπύρο-ούζο  πιατέλα σε μια φιλική συνεστίαση ή σε  έναν μπουφέ, να είσαι σίγουρος ότι οι ζουμερές μπουκίτσες θα εξαφανιστούν σε χρόνο ντε τε.Μα πως τα λέω έτσι....είμαι σίγουρη ότι ο σαρκοφάγος αδερφός μου μόλις σκούπισε το δάκρυ στο μάγουλο του από την συγκίνηση.Τα λέμε....


Η Ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός: το κατατάσσει στα πιο νόστιμα κρεατάκια που έχει φάει.

Ο Πάτερ φαμίλιας: τον ενθουσίασε.Για να πω την αλήθεια ήμουν σίγουρη ότι θα του άρεσε.Ένα φιλετάκι μοσχαρίσιο μισό ψημένο είναι πάντα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του.

Η Μάνατζερ:της άρεσε και της έκανε εντύπωση το πόσο ζουμερό ήταν.




Όσο ζω μαθαίνω

Η τελειότητα τις περισσότερες φορές βρίσκεται στην απλότητα.



ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ










LETS DO IT


  • 1κιλό μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα χωρίς το κόκκαλο
  •  
  • 1/2 ποτήρι whiskey της επιλογής σας
  •  
  • 3 κουταλιές κόκκους πιπεριού κοπανισμένους
  •  
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  •  
  • αλάτι
  •  
  • λάδι


επί το έργον


-αφού πλύνεις το φιλέτο σκούπισε το  καλά με χαρτί κουζίνας

-σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το πιπέρι το αλάτι και το κύμινο

-τρίψε το κρεατάκι  με το μείγμα μπαχαρικών

-τοποθέτησε το φιλέτο σε ένα μπολ/τάπερ και πρόσθεσε μέσα το whiskey και βάλτο στο ψυγείο για 40 λεπτά περίπου,στα 20 λεπτά αναποδογύρισε το φιλέτο για .

-βγάλε από το ψυγείο και άφησε το για 30 λεπτά τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου(είναι πολύ σημαντικό αυτό το στάδιο)

-τοποθέτησε το σε ένα ταψάκι και ρίξε και την μαρινάδα από πάνω

-πρόσθεσε λίγο λάδι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

-αν θέλεις αρκετά "κόκκινο" αποτέλεσμα μέσα άφησε το 35-40 λεπτά

-αν θέλεις πολύ καλά ψημένο διπλασίασε το χρόνο.

*φυσικά οι χρόνοι ψησίματος είναι και λίγο σχετικοί καθώς εξαρτώνται και από το μέγεθος του κρέατος.

-μόλις ψηθεί βγάλτο από το φούρνο και άφησε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 20 λεπτά  πριν το κόψεις(προσοχή μην το παραβλέψεις αυτό το στάδιο,είναι καταλυτικό για ένα ζουμερό αποτέλεσμα.

-κόψε σε λεπτές φετούλες μισού εκατοστού  και σέρβιρε με πουρέ ή βραστές πατάτες

-αν θέλεις να κάνεις μπουκίτσες σε πιατέλα κόψε πιο χοντρές φετουλες 1-1,5 εκ και μετά κόψε την κάθε φέτα σε κομματάκια κομμένα πλαγίως.

THATS ALL

63 σχόλια:

  1. Κική μου τέλειες οι συμβουλές σου θα τις εφαρμόσω άμεσα... Τώρα τελευταία έμαθα αυτό ότι το κρέας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου... Φαίνεται τόσο τέλειο μου τρέχουν τα σάλια λέμε...(είμαι ωμοφάγος)!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Καλή Τσικνοπέμπτη!!

      Διαγραφή
    2. ΑΑΑ Αθηνα δικη μου και εσυ(ωμοφαγος)...ξερεις να τρως αθηνουλα αχαχα!!!!
      παιζει μεγαλο ρολο το να ερθει το κρεας σε θερμοκρασια δωματιου οπως επισης και να "ξεκουραστει" μετα το ψησιμο!!!
      το τσικνισα εχθες και το ξενυχτησα κιολας.....νυσταζωωω δεν ειμαι για τετοια εγω!!!!
      φιλια και καλο οσυκουυυ

      Διαγραφή
  2. Το μέθυσες!!! Καλή Τσικνοπέμπτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα!!!!το μεθυσα και το παραμεθυσα το "μοσχαρακι"!!!!!
      καλο σαββατοκυριακοο ξανθη!!!!

      Διαγραφή
  3. Ελα βρε συ και πάνω που έτρωγα το (μερος πρωτο) κρεατικο της ημερας
    και σκεφτομουν οτι την επόμενη φορά που θα φτιαξω κάτι σε μοσχαρι
    θα θελα να το εχω μαριναρει (ετσι για αλλαγη και για να δωσω λιγη ποιοτητα στην καθημερινότητα).
    Και ελεγα να ριξω μια ματια στο ιντερνέτι
    για μαρινάδες, αλλα πριν ας ριξω μια ματια στην Κικιτσεν να δω τι κνάνει και τσουπ
    πεφτω στο post αυτό! Ετυχε? Πετυχε!
    Να πάω να παιξω ενα τζόκερ? Να πάρω Λαϊκό? Να μην ξεχασω να πάω στην λαική το Σάββατο (άσχετο, μου ρθε συνειρμικα).
    Και πότε με το καλό η ταβερνα?
    By the way... καλή Τσικνοπέμπτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπιουτη μου τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτη την ζωη...τα μεγαλα πνευματα συναντιομαστε...τςςςςς!!!!!
      Σου χω μια λυση για ολα...σωστη ή λαθος δεν εχει σημασια...εγω μια λυση παντα την εχω!!!!
      α παιξε και κανα τζοκερ καλου κακου....και αμα τυχεις μη με ξεχασεις!!!!!
      Οταν θα την κανω την καντινοταβερνα θα σου στειλω προσκληση,θα εισαι στους επισημους καλασμενους μου και μην τολμησεις να μην ερθεις...τοσα κοψιδια θα ψησω!!!!!
      by the way το τσικνισα χθες και το ξενυχτησα και ειμαι κομματια...ξυπνσε και ο μικρος μου απο τις 6.....αααααα υποφερωωω...παει γερασα!!!!

      Διαγραφή
    2. Στις 6!!! Μα τι στο καλό στην φάμπρικα το στελνεις πρωι πρωι το παιδι?!

      Εφτιαξα σημερα το πιάτο... το εκανα βεβαια με φιλετο μοσχαρι. Ακόμη αισθανομαι νηφάλια χα χα :)

      Διαγραφή
    3. ναι το παιδι μου ειναι πολυ προκομμενο....στον αγωνα της ζωης απ τα δυο του,στην βιοπαλη(και ακουγεται το τραγουδι "φτωχολογιαααα για σενα καθε μας τραγουυυδιιιι")

      αχ μπιουτη με κανεις τοσο περιφανη και χαρουμενηηηη!!!!εισαι προκομμενη ...οπως ο γιοκας μου!!!

      Διαγραφή
    4. Ο γιος που θα του κανω μπέιμπι σιτινγκ, για να τρεχεις με τις κολλητες στα μπουζουκια;! Χα χα

      Διαγραφή
    5. Ναι ναι αυτος!!!!!αντε τυχερουλαααααα!!!!αλλα ειπαμε η συμφωνια ειναι να κανεις και στους ΔΥΟ γιους μου μπειμπι σιτινγκ...τα ειπαμε τα συμφωνησαμε!!!!!!!!!αχαχα!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Αμε και στους δυο θα κανω!!!! Μεχρι το ξημερωμα που θα γυρισει η μανα, θα το καψουμε στο σπίτι ή το σπίτι χα χα!

      Διαγραφή
    7. ....μαλλον το δευτερο....!@#$/^^&&#@!! Αχαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    8. Αν εχουν πάρει απο την μαμά τους... ε τοτε ναι χα χα!

      Διαγραφή
    9. ω ναι....εχουνε παρει απ τη μαμα τους....τα παντα....οκ εκτος απο τα πατουσακια που τα πηρανε απ τον μπαμπα τους :p

      Διαγραφή
  4. Βρε μοσχαρι (κικιτσα δεν απευθυνομαι σε σενα), εγω ποτε θα σε φαω?Θελω να πω εχω φαει πολλα κρεατικα απο τα χερια σου μοσχαρακι ομως οχι.Γιατι?Στο πηγαδι κατουρησα?Επισης δεν μας ειπες πως καταφερνεις και το ψηνεις οπως ακριβως θελεις χωρις να σου ξεφευγει?Ελπιζω να μου το πεις στο τηλεφωνο.Η μηπως ειναι μυστικο?Σαρκοφαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτον:ειναι μυστικο.Δευτερον:Μοσχαρι εφαγες απο μενα.....αλλα προφανως θελεις να το ξεχασεις γιατι ηταν η αποτυχημενη εκτελεση της πιπερατης μπριζολας......τριτον:κανε κανενα μπλογκ με σινεμα.ασχετο!!!!!

      Διαγραφή
  5. Yπέροχες οι πληροφορίες σου Κική μου, άν και μαγειρεύω τόσα χρόνια το μοσχάρι δεν το έχω κάνει ποτέ σκέτο
    στον φούρνο γιατί το φοβάμαι!!
    Ποτέ δεν είναι αργά, και μάλιστα αν το μεθύσουμε δεν θα καταλάβει τίποτα, και θα μαλακώσει!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα ακριβως μαχη μου,λιγο αλκοολ και θα γινει λουκουμακι!!!!
      να μην το φοβασαι καθολο,φυσικα το βασικοτερο ειναι η σωστη επιλογη του κρεατος και απο εκει και περα ολα γινονται!!!!!
      πολλα φιλια και ενα καλο νοστιμο σουκου!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα. Όταν θα πάρεις εκείνη τη θέση του ψήστη στην ταβέρνα/καντίνα θα πεις ένα καλό λόγο στον ιδιοκτήτη και για μένα να με προσλάβει; Μου αρκεί να καθαρίζω κρεμμύδια, αρκεί να παρατήσω τη δουλειά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλεομενη δεν σου ειπα μια βασικη λεπτομερεια....ο ιδιωκτητης θα ειμαι εγω....ναι ναι ή όλα ή τιποτα.... αρα λοιπον σου ταζω απο τωρα εδώ και τωρα την θεση του σεφ.... αλλα που και που θα καθαριζεις και κανα κρεμμυδακι εστω για αρχη,αχαχαχ!!!!θα τα βρουμε στην τιμη πιστευω...αλλωστε τι σημασια εχουν τα λεφτα μπροστα στην δημιουργικοτητα....θα ειναι μια γκουρμε καντινα,θα ειναι το καθαρο βρωμικο,θα ειναι μια καντινα με αποψη και γουστο,παταγος θα γινει να ξερεις!!!αρα μεινε ησυχος γιατι την δουλεια σου θα την παρατησεις!αχαχα!!!!

      Διαγραφή
  7. Κοιτα να δεις Κικιτσα μου, κρεατακι να ειναι και το ποσο καλα ειναι ψημενο δεν με πολυνοιάζει. Εφοσον ειναι γευστικό και ζουμερο!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπραβο σου κακούργα, τετοια ωρα τετοια λογια!
    Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχαχ,αριαδνη θεα!!!!!
      μ αρεσε η αποψη σου κρεατακι να ειναι...δεν θα κολλησουμε στο ψησιμο!!!!
      να εχεις ενα σουπερ ντουπερ σουκου!!!!
      φιλακιααααααα

      Διαγραφή
  8. Κικίτσα μου έχεις γίνει εξπέρ!! Και το να ψήσεις κατά παραγγελία ένα κομμάτι κρέας δεν είναι εύκολο πράγμα!Γενικά το κρέας λένε πως πρέπει να "ξεκουράζεται" πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.Τέλειες συμβουλές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου λιλια μου!!!
      η ξεκουραση στο κρεας.....οπως και στον ανθρωπο βεβαια ειναι ευεργετικη...αχαχα!!!!!
      καλο σουκου με νοστιμιες ,φιλιααα!!!!!

      Διαγραφή
  9. "Μιλάει" το κρεατάκι σου! Από τη φωτογραφία φαίνεται πόσο ζουμερό είναι, μπράβο! Για Τσικνοπέμπτη δεν το πρόλαβα, είχα ήδη ψωνίσει, αλλά θα το επιχειρήσω, οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. amelie μου σε ευχαριστωωωω για τα καλα σου λογιααααα!!!!!!χαιρομαι πολυ!!!!μακαρι να το δοκιμασεις και να σου αρεσει!!!!!
      καλο και νοστιμο σουκου και φιλιααα!!!!

      Διαγραφή
  10. Καταπληκτικό το κρέας!!! Πάντα προτιμούσα το καλοψημένο, αλλά τώρα τελευταία έχω αρχίσει ν' αλλάζω γνώμη και οι φωτογραφίες σου είναι λίαν δελεαστικές!!! Καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλια κι εγω του καλοψημενου ημουν χαρα μου,πλεον θεωρω οτι με ενα μοσχαρισιο φιλετο καλοψημενο χανεις το 50% της πραγματικης γευσης!!!!φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!!!!!
      καλο και νοστιμο και μυρωδατο σουκουουο,φιλια!!!!

      Διαγραφή
  11. Ωραιότατο φαίνεται το κρεατάκι σου Κικίτσα μου! Καλοψημένο και καλοκομμένο!! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου και οι οδηγίες σου. Προσωπικά το θέλω welldone ή αλλιώς bien cuit κι έτσι θα σου το παραγγείλω την επόμενη φορά γιατί πράγματι έγινες τέλειος ψήστης!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχ!!!!!ενα weldone στην κικιτσα εεεφτααασεεεεεεεε!!!!!!!
      καλο σουκου με καλα μαγειρεματα και μπολικη αγαπη!!!!!!
      φιλιαα!!!

      Διαγραφή
  12. μήπως χάθηκε το σχόλιο που εγραψα χτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμμ τανια κατι γινεται,καποιος μας σαμποταρει,εγω κανω 3 ωρες μεχρι να μπορεσω να σου στειλω...εσυ στελνεις αλλα δεν μου ερχεται....ααααααααα!!!!!!
      μαλλον το σχολιο στου χαθηκε...καπου στο ιντερνετ αχαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ο δαίμων του blogging... έλεγα ότι όπως σωστά λεει ο λάος "μάθε τέχνη και αστηνε", σύντομα και σε μια ψησταριά κοντά σας, χεχεχε (αν και θα μυρίζει το μαλλί, δεν ξέρω αν ειναι σωστή επιλογής εναλλακτικής καριέρας). Πολύ ωραιο το κρεατάκι, θα το πάρω στο χρώμα της φωτογραφίας.

      Διαγραφή
    3. ααα αυτο με το μαλλι δεν το ειχα σκεφτει....και μιλαμε για μαλλι απορροφητηρα...νομιζω πως θα συμβιβαστω με το ψησιμο στην κουζινουλα μου...και ο κοσμος της ταβερνας θα χασει μια εναν καλο ψηστη..ααααχαχαχχχ!!
      τελεια δικη μας εισαι και συ αφου το θελεις στο ροζουλι του!!!!!
      φιλιαα και καλη εβδομααααα δα

      Διαγραφή
  13. Κική μου, εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που προτιμούν το κρεατάκι τους καλοψημένο! Ούτε υποψία αίματος δηλαδή!! Το βλέπω ζουμερότατο το ψητό σου και φαντάζομαι ότι θα ήταν και πολύ μαλακό!!! Όσοι πιστοί κρεατοφάγοι προσέλθετε και φτιάξτε την συνταγή της Κικής! Rare, medium, medium rare δεν έχει σημασία!! Για μένα well done, παρακαλώ!!!
    Καλή σου ημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεινε ησυχη ειρηνη μου,για σενα θα εχω ενα καλοψημενο φιλετακι που θα το φας θα ευχαρηστηθεις και θα μου ζητησεις κι αλλο,αχαχαχα!!!!
      πολλα φιλια και ευχες για ενα ομορφο μυρωδατο νοστιμο σουκου!!!!

      Διαγραφή
  14. Ααα, μεθυσμένο με ουίσκι αλλάζει! Ψητό κρέας αλλά Jack Daniels πείθει κι εμένα την ταπεινή σκοτεινή χορτοφάγο. Το θέμα περί σωστού ψησίματος είναι μεγάλο, ξέρω πως πολλοί σεφ θα ήθελαν να με βρίσουν γι' αυτό αλλά το κρέας (όποτε το τρώω) το θέλω extra καλοψημένο, μη σου πω ελαφρώς καμένο!
    Καλό & μεθυστικό Π/Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμμ κοιτα πιστευω εξαρταται απο το κρεας,πχ πανσετουλα ναι φυσικα καλοψημενη και καρβουνιασμενη αλλιως δεν τρωγεται....αλλα το ταπεινο το φιλετακι το μοσχαρισιο κυριως ειναι κριμα να το φας παραψημενο...καταλαβαινω οτι το "αιματηρο" του ολου θεματος ειναι ολιγον αποκρουστικο για μερικους αλλα στην ουσια δεν προκειται για αιμα αλλα για χρωστικες του κρεατος!Οπως και να χει περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!!!!!!καλο σουκου ντααααρκ!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Και πολύ καλά θα κάνεις να περιαυτολογήσεις, διότι το θέμα ψήσιμο το κατέχεις και ως φαίνεται έχεις κάνει διατριβή!
    Το δικό μου well done παρακαλώ, δεν είμαι του rare εγώ, είναι όμως ο καλός μου και εκεί ψιλοσκοτωνόμαστε και ψάχνουμε να βρούμε την μέση λύση.
    Νομίζω θα σε καλέσω διαιτητή την επόμενη φορά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχχχα!!! Βεβαιως θα κανω και τον διαιτητη!!! Σε ευχαριστω πολυ καλη μου ελενα για τα καλα σου λογια! Απ οτι βλεπω οι περισσοτεροι του well done ειναι...χμμμ δεν ξερετε να τρωτε αχαχαχα!!
      Φιλιααα

      Διαγραφή
  16. αχ ρε φιλεναδα δεν ξερω αν θα το προτιμουσα ετσι!!! εχει ροζουλι στη μεση και δεν το μπορω!!! αλλα φαινεται τοσο ζουμερο και καλοψημενο και με ουσικακι κιολας ενδιαφερον!! ενα κομματακι θα το δοκιμαζα σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τασα μου απ οτι βλεπω το κοινο θελει well done...αλλα που θα παει...θθα σας πεισω οτι το medium ειναι καλυτεροοοοο!!
      Φιλια πολλαααα

      Διαγραφή
  17. Αυτή είσαι!!!
    Τέλειο ψήσιμο!! Έτσι μ' αρέσει ροζ προς το κόκκινο!!! χαχα
    Ωραία ιδέα το ουίσκυ. Θα το δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε μια ακομα στη λιστα μας με το ροζουλι γιατι οι well done μας φαγανε!!!
      Φιλια πολλα πεπηηη!!!!

      Διαγραφή
  18. Καλά κάνεις και περιαυτολογείς Κikitchen γιατί από ότι βλέπω έχεις κάθε λόγο! Πως βλέπουμε τα κρέατα στο Masterscef; Ένα τέτοιο πράγμα!
    Ο πρόλογος δεν με άφησε και εμένα ασυγκίνητη, κλείνω από τώρα θέση στην ταβέρνα! Το ψήσιμο τέλειο ακριβώς όπως μου αρέσει, φαντάζομαι τι έγινε την Τσικνοπέμπτη!
    Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mookies αρχικα σου στελνω ενα φιλι! Σου κλεινω απο τωρα το τραπεζι γιατι θα γινεται χαμος, ουρες... αχαχχαα!!!
      Ακομα προσπαθω να χωνεψω απ την τσικνοπεμπτη κλαψ!!!

      Διαγραφή
  19. Εύγε κούκλα! Λουκούμι φαίνεται το κρεατάκι! Βάλε μπρος την ταβέρνα κι έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα μου φαινεται οτι η μελλοντικη καντινοταβερνα εχει γεμισει απο τωρα!! Χρυσα μου εσυ θα σαι επιτιμος δοκιμαστης!!!
      Φιλακιααα

      Διαγραφή
    2. Ααα μου φαινεται οτι η μελλοντικη καντινοταβερνα εχει γεμισει απο τωρα!! Χρυσα μου εσυ θα σαι επιτιμος δοκιμαστης!!!
      Φιλακιααα

      Διαγραφή
  20. Μια συνταγή με τόσες συμβουλές! Εντάξει μην το δει ο άντρα μου αυτό! Θα τρώει στο σπίτι σου μετά (μόνο που θα το ήθελε λίγο πιο ψημένο)! Τα σημείωσα όλα στο μυαλό μου και θα το επιχειρήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα κατερινα μου ποσο χαιρομαι που σου αρεσε!! Επιχειρησε το λοιπον και ειμαι σιγουρη οτι θα καταπληξεις τον αντρουλη σου!!!
      Φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  21. μέθυσα με τις φωτογραφίες Κική μου!!!!!
    θα το δοκιμάσω σίγουρα!!
    φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχχ εβη μου ευχομαι να σου αρεσει και φυσικα αφου το φας μην οδηγησεις....αχαχχ!!!!
      φιλιαα πολλα!!!

      Διαγραφή
  22. Αγαπώ το μοσχαρίσιο κρέας, περισσότερο από τα υπόλοιπα, αλλά δεν είμαι και πολύ του "αίματος" ομολογώ Κική μου!
    Όμως δείχνει να έχεις πετύχει πολύ ωραία "ισορροπία" και γι' αυτό αξίζεις θερμά συγχαρητήρια Σεφ :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα καλη μου Πηνελοπη σε ευχαριστω πολυυυυ παρ ολο που δεν προτιμας τα "ροζουλι"!!!!μη στεναχωριεσει για σενα θα εχω καλοψημενη!!!!!
      φιλακιααααα

      Διαγραφή
  23. Δηλώνω κρεατοφάγος και επίσημα εντυπωσιασμένη από την δεξιοτεχνία σου στο ψήσιμο του κρεάτος Κική μου!! Τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαγδα μου η γνωμη σου μετραει διπλα και τριπλα γιατι το θεμα κρεας(και οχι μονο φυσικα) το κατεχεις νομιζω καλυτερα απ ολους!!!το χω διαπιστωσει πολλε ς φορες απο τις αψογες συνταγες σου!!!!....και γω κρεατοφαγος δηλωνω...το χω αποδειξει,αχαχ!!!φιλια!!!!

      Διαγραφή
  24. Αχ κικιτσα εγω τωρα το ειδα.... με ενημερωσε ο σαρκοφαγος αλλα δεν ειχα δει φωτο....αχ και ειμαι on diet ....θα περιμενω να το φαω την ανοιξη απο τα χερακια σου!!!!τωρα ειμαι σπιτι με την πριγκιπισα αλεξα οπως την αποκαλει ο big prother και εξω χιονιζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααααααααα τον αγαπω και τον μικρο πριγκιπα και την πριγκιπισσα αλεξα(αχαχα ακους εκει πριγκιπισσα αλεξα,τρελαιιινομαιιιι)!!!!!
      Δημητρουλα μου και σε διαιτα να εισαι ενα φιλετακι με σαλατουλα μια χαρα θα ειναι!!!!
      σε φιλω και σας αποθυμησα ντε,αντε ελααααατεεεεεε

      Διαγραφή
    2. αχαχαχ φιλετακι??3$^$^%$! ή τρως ή δε τρως κικιτσα!!!! ναι τα μπουμπουκια μου αλλα τωρα ειμαστε λιγο αρρωστουλες μυξα βιχαλακι ρταγνωστα θα δουμε τι θα γινει το σκ!

      Διαγραφή
  25. Καλέ, αυτό που πετυχαίνεις διαφορετικά ψησίματα στο ίδιο κομμάτι κρέας χωρίς να το κόψεις είναι μεγάλη τέχνη! Κρίμα να μην έχω εστιατόριο να σε προσλάβω για meat expert!
    Το κρέας φαίνεται λουκούμι! Λογικό να συγκινηθούν όλα τα... σαρκοφάγα! Μπράβο, Κική μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχ Αναστασια μου απ τοτε που ανεβασα την αναρτηση βροχηηηη οι προτσαεις αχαχα!!!!!
      Λοιπον ειναι μυστικο αλλα θα σου το πω γιατι σε εκτιμω :) Υπαρχουν δυο τροποι 1)βαζεις στο μισο κρεατάκι αλουμινοχαρτο κατα το ψησιμο 2)αφου το βγαλεις απο το φουρνο και το αφησεις απαραιτητως 20-30 λεπτα,ζεσταινεις ενα αντικολλητικο τηγανι(να καψει αρκετα) κλεινεις το ματι και βαζεις μεσα το κρεατακι που θελεις καλοψημενο (1--2 λεπτα μαξιμουμ απο καθε πλευρα),!!!!!
      πολλα φιλιαααα αναστασια μου και σε ευχαριστωωωωω!!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε