welcome to kikis kitchen

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ





Αγαπητέ jamie Oliver,

θα σου πω όλη την αλήθεια.Από καιρό ήθελα να μπω στην κατηγορία "μοσχάρι"...εννοώ στην κατηγορία του βιβλίου σου(δεν θα επεκταθώ περαιτέρω) αλλά η πρώτη συνταγή λίγο με απωθούσε.

Ίσως τα πολλά υλικά,ίσως να έφταιγε το πλιγούρι που γενικά δεν μου αρέσει...Τελικά έκανα την καρδιά μου πέτρα και ως καλή μαθήτρια εκτέλεσα την πρώτη συνταγή από τα "μοσχάρια".Τελικά το ένστικτο μου ήταν σωστό...η συνταγή αυτή ΔΕΝ πρέπει να την ξανά κάνω.Συγνώμη Jamie αλλά το πλιγούρι δεν τρωγότανε...και δεν φταίω εγώ για αυτό.Δεν το προτείνω,dont do it!Τα λέμε...

...η ετυμηγορία του άσημου κοινού.

 Η  Λιχούδα δοκίμασε και ενθουσιάστηκε με το κεφτεδάκι και την σάλτσα, όσο για το πλιγούρι...χάλια λέμε.
Ο Λακωνικός στη συνέχεια έφαγε μόνο από τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τα οποία του άρεσαν αρκετά, το πλιγούρι δεν το είδε καν καθώς ήδη είχα προλάβει να το τακτοποιήσω...στα σκουπίδια.


 Όσο ζω μαθαίνω.

Γκαραμ μασάλα:  είναι ένα Ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική και γενικά στην Ασιατική κουζίνα. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά. Η λέξη γκαράμ που σημαίνει καυτό υποδηλώνει το άρωμα των μπαχαρικών και όχι την περιεκτικότητα σε Καψαϊκίνη.(http://el.wikipedia.org)

Αλλαγή σχεδίων.

Αντί τουρσί λεμόνι που ΔΕΝ βρήκα έβαλα απλό φρέσκο λεμόνι. 

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ





 LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ 
για το πλιγούρι

1 κούπα(300γρ) πλιγούρι
1 λεμόνι τουρσί
1 ξυλάκι κανέλας

Για τους κεφτέδες
400γρ μοσχαρίσιο κιμά
1κουταλάκι γκαράμ μασάλα
ελαιόλαδο
3 κόκκινες πιπεριές (σε βαζάκι)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
700γρ ντομάτα πασάτα
λίγο κόλλιανδρο
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 πρέζα σπόρους κύμινου
4 κουταλιές άπαχο γιαούρτι
1 γλυκολέμονο

Για τις ψητές πιπεριές

4 κόκκινες πιπεριές(εγώ έβαλα και πράσινες καθώςς οι ψητές πιπεριές στο φούρνο είναι θεϊκές)


Επί το έργον
-Βάζουμε στην κατσαρόλα το πλιγούρι
-προσθέτουμε 2 κούπες νερό
-προσθέτουμε το λεμόνι τουρσί και το ξυλάκι κανέλας και τοποθετούμε το
καπάκι
-ζυμώνουμε τον κιμά με αλάτι πιπέρι και γκαράμ μασάλα
-χωρίζουμε τον κιμά στα 4
-κάνουμε γρήγορα το κάθε κομμάτι κεφτέ και τους ρίχνουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά λάδι

-στο μπλέντερ βάζουμε:τις πιπεριές,τα μισά κρεμμυδάκια,την πάπρικα,την ντομάτα παάτα,τον μισό κόλλιανδρο,1 πρέζα αλάτι και πιπέρι, τα χτυπάμε
-ρίχνουμε το μείγμα σε μεσαίο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο νερό
-δυναμώνουμε τη φωτιά
-τρυπάμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο γκριλ
-ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τους κεφτέδες μαζί με τους σπόρους κύμινου
-αφαιρούμε από το τηγάνι τους κεφτέδες και τους βάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα
-πολτοποιούμαι το λεμόνι μέσα στο πλιγούρι
-προσθέτουμε και τα φασόλια μέσα στην σάλτσα
THATS ALL
-

3 σχόλια:

  1. na mai paliiiii oxi pou tha mou tin glitones toso kairo sto perimene imoun! !kanonika i sintagi eprepe na legete ta kiftedakia me ton efialti xaxaxaxaxa ksekinao me ta kiftedakia pou parolo pou perimena na einai mapa kathoti mono gkaram masala k alati eixan (oxi san ta dika mas pou vazoume oti vroume mesa) vgikan arketa nostima k me elliniki geusi auto pou me ksetrelane itan i salta pragmatika ola ta lefta k ennoeite tha tin kano telios elliniki geusi pou edene iperoxa me ta kiftedakia k tis piperies kai to giaourti apo pano ola ta lefta!kai kataligoume sto pligouri ton efialti pou anaferthika pio pano!kala re jamie na mas pethaneis theleis?kai mono pou to skeftomai anatrixiazo milame gia pragmatiko efialti oi geustikoi mou kalikes katethesan idi minisi giati den mporoun na sinelthoun apo to sok xaxaxaxaxa keep cooking kika and keep feeding us!xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική συνταγή, θα τη δοκιμάσω σε τραπέζι σύντομα φίλη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑ χαιρομαι που σου αρεσε,ελπιζω να σου αρεσει ακομα περισσοτερο οταν το δοκιμασεις!
      Εγω δεν ειμαι και πολυ φαν με το πλιγουρι....χμμμ ενα ρυζακι θα το προτιμουσα!
      φιλιαααα πολλα!!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε