welcome to kikis kitchen

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΣΤ





Αγαπητέ jamie Oliver,

Σάββατο πρωί,τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από ένα γευστικό πρωινό γρήγορο και εύκολο.Έχω παρατηρήσει ότι σου αρέσει πολύ το αβοκάντο.Μέχρι στιγμής ότι πρωινό-σου- και να έφτιαξα  έχει μέσα αβοκάντο,μέχρι και στο σημερινό ελληνικό τοστ έβαλα αβοκάντο.Οχι jamie δεν σε μαλώνω,μια διαπίστωση κάνω μόνο.
Τα λέμε...


 ...η ετυμηγορία του άσημου κοινού.

Μόνο ο Λακωνικός τα έφαγε για ευνόητους λόγους.Για την ακρίβεια έφαγε μόνο την μια εκδοχή με τη φέτα.Την άλλη με τον σολομό δεν του την εμφάνισα γιατί βαριόμουνα να ακούω φράσεις όπως "καλά,πρωί πρωί σολομό!" ή "ψάρι για πρωινό?".Του άρεσε το τοστάκι,δεν άφησε ούτε ψυχουλάκι.

 Όσο ζω μαθαίνω.

Δηλαδή βάζουμε το αυγό ομο μέσα στο στο τοστ και ψήνεται στην τοστιέρα?

Αλλαγή σχεδίων.

Όλα έγιναν σύμφωνα με τα γραμμένα.

 ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ







  
 LET DO IT

καπνιστός σολομός και αυγό
 Υλικά
  2 φρέσκα σχοινόπρασα(αν δεν έχετε ψιλοκόψτε τα φύλλα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι)
2 φέτες ψωμί
-  2 φέτες καπνιστό σολομό
-  1 μεγάλο αυγό
-10γρ τυρί τσένταρ


επί το έργον
ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο,βάζουμε 1 φέτα ψωμί στην τοστιέρα και τοποθετούμε τον καπνιστό σολομό "σουρωτά" σε κύκλο σπάμε μέσα το αυγό,πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο,τρίβουμε από πάνω το τσένταρ,σκεπάζουμε προσεκτικά με τη δεύτερη φέτα και ψήνουμε στην τοστιέρα.

αλά ελληνικά
Υλικά
 - 2 φέτες ψωμί
-1 ώριμη ντομάτα
-30γρ φέτα
-1/4 αβοκάντο
-2 πρέζες ρίγανη

επί το έργον

Βάζουμε 1 φέτα ψωμί στη τοστιέρα,κόβουμε σε ροδέλες την ντομάτα και την προσθέτουμε,από πάνω θρυμματίζουμε τη φέτα,κόβουμε σε χοντρές φέτες το αβοκάντο,πασπαλίζουμε με ρίγανη,σκεπάζουμε με την δεύτερη φέτα και ψήνουμε στην τοστιέρα

Thats all 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε