welcome to kikis kitchen

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ,ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΝΑΑΝ


Αγαπητέ Jamie Oliver,

με τα ελληνικά μας δεδομένα η συγκεκριμένη συνταγή είναι σαλάτα και όχι φαγητό.Ως σαλάτα λοιπόν ο ρόλος της είναι συνοδευτικός. Οι ελληνάρες θεωρούμε ότι:
- δεν μπορούμε να χορτάσουμε με μια σαλάτα,
- Σκέτη σαλάτα τρώμε μόνο όταν κάνουμε δίαιτα και ας έχει μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα.

Με όλα αυτά ως δεδομένα η συγκεκριμένη συνταγή ήταν μια πρωτότυπη σαλάτα,γευστική και πλούσια και θα τολμήσω να πω και χορταστική!Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

 Ο Λακωνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και την τίμησε δεόντως.Ήταν αρκετά κοντά στις γευστικές του προτιμήσεις,ενθουσιάστηκε με το σπανάκι και τις φακές.

Τα μικρά μου δοκίμασαν μια κουταλιά και αυτό ήταν όλο.

Όσο ζω μαθαίνω

Ψωμάκι Νάαν είναι ινδικά ψωμάκια που από ότι κατάλαβα μοιάζουν σαν πιτούλες-λαγάνες, κάτι τέτοιο

Αλλαγή σχεδίων

Αντί για τα ψωμάκια νάαν έβαλα στρόγγυλες πιτούλες φαστ-φουντάδικου(τις πήρα κατεψυγμένες από σουπερ μαρκετ).

Φάτε μάτια ψάρια





Lets do it
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
2 κουταλάκια πάστα tikka Patak's
4 καφέ μανιτάρια

Για τη σαλάτα 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά
1 γεμάτο κουταλάκι σιναπόσπορος 
1/2 κουταλάκι κύμινο
250 γρ έτοιμες φακές βρασμένες
1 ντομάτα ώριμη
ξίδι 
1 ματσάκι κόλλιανδρο
2 λεμόνια
2 κουταλιές γιαούρτι άπαχο
1 γεμάτη κουταλιά κάσιους 
1 γεμάτη κουταλιά τσάντει μάνγκο(μην αγχώνεστε, σε μεγάλα σουπερ μαρκετ το έχει,λογικά εκεί που έχει τις σάλτσες μπάρμπεκιου κτλ)
1 κουταλάκι κουρκουμα
2 ψωμιά νάαν
1/2 αγγούρι
1 καρότο
30γρ φέτα

επί το έργον
-σε αντικολλητικό χαρτί ανακατεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι,πιπέρι,πάστα τίκα
-διπλώνουμε την κόλλα και χτυπάμε μέχρι να έχει πάχος 1,5εκ
-μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή σε γκριλιέρα μαζί με τα καφέ μανιτάρια κομμένα στη μέση
-γυρνάμε σε  3-4 λεπτά και το αφήνουμε να ψηθεί καλά,παράλληλα γυρίζουμε και τα μανιτάρια

-ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια  και την καυτερή σε ροδέλες

-βάζουμε τους σιναπόσπορος στο τηγάνι μαζί με το κύμινο και 2 κουταλιές λάδι
-προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με την καυτερή
-προσθέτουμε τις βρασμένες φακές
-προσθέτουμε την ντομάτα την οποία λιώνουμε με ένα πιρούνι
-1 πρέζα αλάτι,πιπέρι,γίδι
-αφήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά

-στο μπλέντερ βάζουμε και χτυπάμε καλά:
                             τους μίσχους κόλλιανδρου(εγώ   έβαλα μαϊντανό)
                              το χυμό ενός λεμονιού
                               το γιαούρτι
                               τα κάσιους
                               το τσάτνει μάγκο
                               τον κουρκουμά
-βγάζουμε το ψημένο κοτόπουλο και τα μανιτάρια από την γκριλιέρα
-τοποθετούμε στην γκριλιέρα τα ψωμιά νάαν
-βάζουμε το τρυφερό σπανάκι στον πάτο μιας πιατέλας σερβιρίσματος
-από πάνω σκορπίζουμε τις φακές
-με τον αποφλοιωτή κόβουμε από πάνω λωρίδες αγγουριού και καρότου
-προσθέτουμε από πάνω τα μανιτάρια
-προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες και το ψωμί σε λωρίδες
-τρίβουμε από πάνω τη φέτα με το χέρι μας
-ολοκληρώνουμε με το ντρέσινκ το οποίο περιχύνουμε με ένα κουτάλι
THATS ALL
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε