welcome to kikis kitchen

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

ΨΑΡΙ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



 
Αγαπητέ Jamie Oliver,


διαβάζω τον τίτλο,"ασιατική κουζίνα" και σχεδόν προφητικά σκέφτομαι"για να δούμε ποιο υλικό ΔΕΝ θα βρω αυτή τη φορά και τσουπ διαβάζω από κάτω πάστα μίσο,εδώ είμαστε.

Η μέρα Κυριακή και εφόσον η Μάνατζερ απουσίαζε λόγο κοινωνικών υποχρεώσεων σκέφτηκα να μαγειρέψουμε για μια ακόμα φορά μαζί Jamie.Δεν σου έχω πει ότι την καθημερινή μας "θρέψη" την έχει πάρει εργολαβία η Μάνατζερ η οποία μένει έναν όροφο κάτω.Ξέρω  ότι σου φαίνεται περίεργο ως γνήσιος Άγγλος που είσαι καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ενηλικίωση μου για να μας "σιτίζει" η Μάνατζερ.Σε ενημερώνω  ότι εδώ στα μέρη μας είναι συχνό φαινόμενο και σχεδόν μέρος της κουλτούρας μας να μένουμε κοντά με τους γονείς μας και να μας βοηθάνε σε όλα τα επίπεδα.Άπαξ δηλαδή και έκανες παιδιά δεν τα ¨ξεφορτώνεσαι" ποτέ!
Η συνταγή σου μου άρεσε πολύ,ο συνδυασμός του σολομού με το λευκό ψάρι εξαιρετικός.Τ α νουντλς ωραία αλλά όχι ότι τρελάθηκα κιόλας γιατί σου υπενθυμίζω ότι δεν τρελαίνομαι για ζυμαρικά.Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός είναι της κινέζικης γεύσης και εκτίμησε τη συγκεκριμένη συνταγή από το ψάρι μέχρι τα νουντλς.Έβαλα 3 φωλιές νουντλς αντί  για 2 που έλεγε η συνταγή,εγώ έφαγα 5 πιρουνιές,τα νουντλς εξαφανίστηκαν. Φυσικά και το ψάρι εξαφανίστηκε.Βασικά φάγαμε 2 άτομα για 4.

Όσο ζω μαθαίνω

Φρεσκοκομμένα λαχανικά ομά με νουντλς,πολύ ωραία ιδέα.
Πάστα Miso είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τρόφιμο που παράγεται από τη ζύμωση (ένα προϊόν ανάλογο με το γαλακτοκομικό γιαούρτι, αλλά από δημητριακά) ρυζιού, κριθαριού ή και σόγιας, με αλάτι και τη βοήθεια ενός ειδικού για το σκοπό αυτό μύκητα. 

Αλλαγή σχεδίων

Δεν βρήκα και δεν έβαλα πάστα μίσο.


Φάτε μάτια ψάρια






LETS DO IT
 Υλικά

2 κουταλάκια σησαμέλαιο
300γρ φιλέτο σολομού
300γρ φιλέτο από οποιοδήποτε λευκό ψάρι(πέρκα έβαλα)
1 κουταλιά σουσάμι
1 λαιμ
1 κουταλιά ρευστό μέλι
2 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο(έλεος με τον κόλιανδρο βρε Jamie)

για τα νουντλς

15γρ πάστα μίσο(ουπς)
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
3 φωλιές λεπτά νουντλς αβγού
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά
1/2 αγγούρι
200γρ λοβούς μπιζελιών(δεν βρήκα δεν έβαλα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό μαρούλι
1 λάιμ
2 κουταλιές ελαιόλαδο

επί το έργον

-αλείφουμε ένα ρηχό ταψακι με τη μισή ποσότητα του σησαμέλαιου
-ταμπονάρουμε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λωρίδες 1εκ
-τα αραδιάζουμε ακανόνιστα μέσα στο ταψάκι
-τα αλείφουμε απαλά με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνουμε
-πασπαλίζουμε με το σουσάμι
 -ψιλοτρίβουμε το ξύσμα λάιμ και στύβουμε το μίσο χυμό του
-ραντίζουμε με το μέλι
-βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά(περίπου 7 λεπτά)

-ρίχνουμε 1 λίτρο νερό που κοχλάζει σε κατσαρόλα
-προσθέτουμε πάστα μίσο,σάλτσα σόγιας και τα νουντλς
-κόβουμε την καυτερή σε φέτες και την ρίχνουμε στα νουντλς

-βάζουμε σε μπολ κομμένα  σε λεπτές ροδέλες το αγγούρι,τα κρεμμυδάκια,τα ραπανάκια,το μαρούλι και τα μπιζέλια
-προσθέτουμε το χυμό ενός λάιμ,λίγη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο

-μόλις βράσουν τα νουντλς τα βάζουμε σε πιατέλα και στο κέντρο τους βάζουμε τα λαχανικά

THATS ALL

-
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε