welcome to kikis kitchen

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΞΥΠΝΑΜΕ,ΤΡΩΜΕ,ΞΕΚΙΝΑΜΕ



Αγαπητε Jamie Oliver

καιρό έχουμε να τα πούμε.Είμαι πολυάσχολη το τελευταίο διάστημα.Ανέβηκε η θερμοκρασία ανέβηκε και η διάθεση και ξεκινήσαμε τις βόλτες.
Για την άνοδο της διάθεσης βοήθησε και κάτι ακόμα, το πιο σημαντικό απ όλα, ήρθε στον κόσμο μας και μας τον ομόρφυνε  η Αλεξάνδρα,η πεντάμορφη ανηψούλα μου,ένα τόσο δα πλασματικι που ήδη μας έχει τρελάνει και μπορεί να σταθεί επ 'αξια δίπλα στους πέντε σωματοφύλακες της(ένας  bro + τέσσερις  cousins-τα δυο εξ αυτών τα καμάρια μου).
Γκρανόλα λοιπόν,σούπερ θρεπτικό και δυναμωτικό και υγιεινό.Να πω την αλήθεια η γεύση μου θύμισε κόλλυβα,ίσως εξαιτίας της κανέλας και των ξηρών καρπών.Τα  λέμε...

Η ετυμηγορία του Άσημου κοινού

Αυτή τη φορά έχω μόνο τους άτυπους δοκιμαστές,τους δυο μου γιους.Τους έβαλα δυο κουταλιές μέσα στη φρουτόκρεμα και μια χαρά το έφαγαν,υποθέτω πως τους άρεσε!

Όσο ζω μαθαίνω

Σιρόπι σφενδάμου πάνω στα ζεστούς σπόρους,όνειρο.

Αλλαγή σχεδίων 

καμία αλλαγή 

Φάτε μάτια ψάρια








LETS DO IT
Υλικά

100γρ βραζιλιάνικα φιστίκια
100γρ καρύδια
100γρ φιστίκια αιγίνης
100γρ κολοκυθόσπορους
100γρ ηλιόσπορους
100γρ σουσάμι
500γρ κουάκερ
40γρ καρύδα αφυδατωμένη
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
75γρ βύσσινα
250γρ βερίκοκα αποξηραμένα
σιρόπι σφενδάμου ή γιαούρτι ή γάλα ή μέλι

-με το γουδοχέρι ή το μπλεντερ χτυπ'αμε όλους τους ξηρούς καρπούς(να αποκτήσουν υφή χοντρού τραχανά
-προσθέτουμε σε ένα μπολ το μείγμα των καρπών μαζί με τα κουάκερ την καρύδα και την κανέλα

στο σημείο αυτό έχουμε 2 επιλογές
1.αναμειγνύουμε στο μείγμα τεμαχισμένα βύσσινα και βερίκοκα και τα αποθηκεύουμε κατευθείαν σε αεροστεγή βαζάκια,ώστε να καβουρδίζουμε όση ποσότητα θέλουμε κάθε φορά.
2.το απλώνουμε σε δυο μεγάλα ταψιά και τα βάζουμε σε προθερμαζμένο φούρνο στους 180 μέχρι να χρυσίσουν ανακατεύοντας συχνά.Το αφήνουμε να κρυώσει και αναμειγνύουμε με τα βύσσινα και τα βερίκοκα.Βάζουμε την γκρανόλα σε βαζάκια έτοιμα προς κατανάλωση

Αν επιλέξουμε να καβουρδίζουμε όση ποσότητα θέλουμε και όποτε θέλουμε,βάζουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μια χούφτα γκρανόλα(μια χούφτα =μια μερίδα)
Καβουρδίζουμε για 3λεπτά 
Μπορούμε:
** να ανακατέψουμε την γκρανόλα μας με σιρόπι σφενδάμου 
**να την σερβίρουμε καυτή με κρύο γάλα ή γιαούρτι και φρέσκα φρούτα εποχής
**μπορούμε ακόμα να κάνουμε μπάρες γκρανόλα(google για να δείτε πως γίνονται οι μπάρες)
THATS ALL
 

2 σχόλια:

  1. Βλεπω Κικη οτι τελευταια μειωσαμε τις περιγραφες.Δεν πιστευω σε λιγο καιρο να μπαινω μεσα και να διαβαζω "βρε ουστ"! Σαρκοφαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο που ξερω οτι θα μπει ο big σαρκοφάγος να διαβασει τηναναρτηση , "βρε ουστ" δεν θα γραψω...σεβασμος για!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε