welcome to kikis kitchen

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ,ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ




Αγαπητέ Λουκάκο,

το κλίμα εδώ στα βόρεια συνεχίζει να είναι τροπικό.Στην καρδιά του καλοκαιριού και η καθημερινή απογευματινή βροχούλα και βροχάρα ενίοτε, έχει γίνει πλέον ρουτίνα.
Το κακό είναι,για άλλους καλό, ότι δεν με εκνευρίζει πλέον αυτός ο άστατος και αναιδής καιρός.Αδιαφορώ.Τι και αν είναι Κυριακή και δεν θα πάω στη θάλασσα να λιαστώ σαν το χταπόδι...so what, θα έρθει το χταπόδι στο τραπέζι μου και θα τα περάσουμε χάρμα και καλοκαιρινά.Μέχρι στιγμής Γιάννη μου, η χταποδοσαλάτα σου με την εμφάνιση της,την δροσιά της,τη φινέτσα της,την μυρωδιά της, τον "εσωτερικό της κόσμο"μου έκλεψε την καρδιά!Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός: του άρεσε πολύ,πάρα πολύ μπορώ να πω αν κρίνω από το γεγονός ότι την επόμενη μέρα γέμισε ένα τάπερ χταποδοσαλάτα χωρίς χταπόδι όμως(βλέπεις το λιανίσαμε όλο την προηγούμενη) και το πήρε μαζί του στη δουλειά.
Ο Σοφός:τις καλύτερες εντυπώσεις του άφησε.Τόνισε ότι ευχαριστήθηκε το χταπόδι που "κρατούσε" λίγο και δεν ήταν τόσο μαλακό.Όλα τα υλικά έδεναν τέλεια μεταξύ τους.Επίσης θα του άρεσε αν είχε περισσότερη κάππαρη(όσο και να έβαζα το ίδιο θα έλεγε,δεινός καππαροφαγος o bro)
Η Μανατζερ:ενθουσιάστηκε πιο πολύ από όλους.Μέχρι στιγμής την βάζει στο νούμερο ένα από τις συνταγές του Λουκάκου.Είπε "αυτό να το βγάλεις σε κανένα τραπέζι για μεζεδάκι...τέλειο μμμμ"(όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται και όποιος έχει μεγάλο σόι...στρώνει τραπέζια)

Όσο ζω μαθαίνω

ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ:Κρητικό παραδοσιακό ζυμαρικό. Συνηθίζονται χειροποίητα αλλά κυκλοφορούν και στο εμπόριο. Θα τα βρείτε σίγουρα σε καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων.

 Αλλαγή σχεδίων

Δεν βρήκα τα παραδοσιακά κρητικά σκιουφιχτά αλλά κάτι άλλα barilla που στην όψη έμοιαζαν πολύ 

Φάτε μάτια ψάρια 





  • LETS DO IT

    Υλικά

  • 300 γρ. χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό


  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σκιουφιχτά βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

 επί το έργον

(Ο σεφ προτείνει 2 τρόπους μαγειρέματος στο βιβλίο του,εγώ θα γράψω μόνο τον δεύτερο καθώς ο πρώτος είναι ψήσιμο σε κενό αέρος....ε δεν νομίζω να είστε τόσο τσακάλια!!!!) 




-Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. 

-Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. 
-Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
-Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε