welcome to kikis kitchen

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ,ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ




Αγαπητέ Λουκάκο,

μετά την αποτυχία της φάβας και την αποτυχία της bearnaise(ουπς μου ξέφυγε!) για την οποία θα σου πω άλλη φορά(βλέπεις δεν άντεχα να ξανά γράψω κάτι αποτυχημένο,δεν φημίζομαι και για τα αποθέματα αυτοπεποίθησης μου), είπα να κάνω κάτι σίγουρο που δεν έχει και πολλά περιθώρια να αποτύχει.
Τα μύδια γενικά θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο γρήγορα και εύκολα εδέσματα που αν το "πλασάρεις" δεόντως θα νομίζουν ότι είσαι ο πιο ψαγμένος και ντελικάτος μάγειρας,συμφωνείς;Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός: δεν τα άγγιξε.Δεν φταίνε τα μυδάκια τα καημένα,φταίει ο ίδιος που γενικά δεν τρώει μύδια
Τα πεθερισιους:τους άρεσαν πολύ(και σκέφτεσαι εσύ που το διαβάζεις "που να τολμήσουν οι άνθρωποι να πουν το αντίθετο  στην "νύφη"!!!!)".Ήταν γευστικά και ωραία,η ντοματούλα με την μουστάρδα έδενε τέλεια.

Όσο ζω μαθαίνω

Συνήθως όπου έβαζα σάλτσα ντομάτας δεν έβαζα μουστάρδα για να δέσει(έτσι από μόνη μου θεωρούσα ότι δεν ταιριάζει) και όμως ταιριάζει υπέροχα.

Αλλαγή σχεδίων

Καμία αλλαγή.

Φάτε μάτια ψάρια




                                                       



LETS DO IT


ΥΛΙΚΑ


  • Για το πιάτο
    • 40 γρ. ελαιόλαδο
    • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
    • 40γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. κρασί λευκό
    • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 60 γρ. μουστάρδα
    • 400 γρ. μύδια καθαρισμένα , με κέλυφος
    • 40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
    • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • ζωμός από το μαγείρεμα των μυδιών

     ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ
    -Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    -Ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα δύο είδη κρεμμυδιού, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. 
    -Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε έως ότου το κρασί συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
    -Προσθέστε τη ντομάτα και τη ψίχα των μυδιών και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
    -Προσθέστε το ζωμό από τα μύδια, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι.
    -Προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
    -Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, 
    -προσθέστε τη μαργαρίνη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

                                       THATS ALL



2 σχόλια:

  1. Μμμμμ μουρλια φαινονται!
    Καλό καλοκαίρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μουρλια φαινονται και ειναι Beauty Follower!!!!!Ειδικα αν εισαι του θαλασσινου οπως εγω...μμμμμμ!!!!
      Καλο.....καλοκαιρι :P

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε