welcome to kikis kitchen

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

CHIMICHANGAS




Αγαπητέ άγνωστε σεφ,

σήμερα  είναι μια ακόμα μέρα που  δεν ξέρω  τι να πω και τι να γράψω.Σκόρπιες σκέψεις.
Ίσως να φταίνε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών  με το αγόρι που  δεν μου αφήνουν  να χαριτολογήσω.Άραγε σεφ μου,πόσο πετυχημένη μανούλα μπορώ να αισθάνομαι αν αύριο μεθαύριο που θα ξεκινήσουν  το σχολείο τα παιδάκια μου, διαπιστώσω ότι  πέρασαν στο"ντούκου" έναν ενδεχόμενο σχολικό εκφοβισμό ενός συμμαθητή τους από άλλους συμμαθητές ή και  δασκάλους;Πόσο ήρεμη θα είναι η ψυχούλα μου αν διαπιστώσω ότι η δική τους ψυχούλα παραμένει ήρεμη τη στιγμή που η ψυχούλα του συμμαθητή τους τρέμει από φόβο ή απόρριψη;

Πρόσφατα διάβασα ένα τεράστιο κείμενο  που έγραψε μια μαμά  και εξηγούσε γιατί πρέπει να απαγορευτεί το παιδικό "πέπα το γουρουνάκι" και ότι ο Μίκυ είναι καλύτερος από την Πέπα(τα σχόλια από κάτω άπειρα και με μένος) και ένα άλλο κείμενο για το πόσο ολέθριο λάθος είναι να μην θηλάσεις το παιδί σου ,το πόσο ακατανόητο και διαστροφικό  είναι να επιλέξεις καισαρική ενώ μπορούσες να γεννήσεις φυσιολογικά,το πόσο κακός γιατρός είναι  ο παιδίατρος σου που δίνει αντιβίωση στο παιδί σου και εσύ ασυνείδητη μαμά που το επιτρέπεις, το πόσο περήφανη είναι μια άλλη μανούλα που το παιδί της πήρε 10 σε όλα(έλεγε αλήθεια γιατί τον είδαμε όλοι τον έλεγχο του) . . .Άραγε που είναι η ουσία οεο;Μήπως έχουμε χάσει το τόπι οεο;Μήπως αλλού πατάμε και αλλού βρισκόμαστε; . . .οεο;

Να αυτά σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες και τα λέω σε σένα το φιλαράκι μου ως  τροφή για σκέψη. . . φτιάξε και chimichangas ενώ θα σκέφτεσαι καθώς κανένας δεν επιβίωσε μόνο με τις σκέψεις του.Τα λέμε. . .



Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός: του άρεσε,το συνδύασε  με πράσινη σαλάτα και ήταν ένα ιδανικό βραδινό.

Η Μάνατζερ: της άρεσε και το βρήκε πολύ έξυπνη ιδέα για έναν μπουφέ

Τα μπουμπουκάκια μου: ο μεγάλος έφαγε κανονικά και του άρεσε(μα πόσο γκουρμέ γιο μπορώ να έχω,πόσο!!!).Ο μικρούλης μου μόνο την πιτούλα ροκάνισε.


Όσο ζω μαθαίνω

. . .υπάρχουν και κάποιοι βρε παιδί μου που επιμένουν  να κάθονται επάνω στο ροζ συννεφάκι και από κάτω να βρέχει στον άγνωστο χωρίς ομπρέλα κύριο.

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ



 


LETS DO IT

ΥΛΙΚΑ


  • 2  φιλέτα κοτόπουλο  κομμένα σε κύβους του 1εκ ή σε λωρίδες
  • 4 τορτίγιες
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1μικρή  ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα τριμμένο τσένταρ 
  • 1κουταλάκι κύμινο
  • 1κουταλάκι πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι0
  • Τσίλι σε σκόνη  ή ταμπασκο κατά βούληση(εγώ δεν έβαλα λόγω παιδιών)
  • ασπράδι από ένα αβγό

επί το έργον

- ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κομματάκια κοτόπουλου μέχρι να κοκκινίσουν και να ψηθούν καλά και άφησε τα στην άκρη

-πρόσθεσε στο τηγάνι λίγο λάδι μαζί με το κύμινο την πάπρικα το αλάτι και το τσίλι ,όταν αρχίσει να ζεσταίνεται το λάδι ρίξε το κρεμμύδι,το σκόρδο την κόκκινη πιπεριά και σοτάρισε για 3 λεπτά

-πρόσθεσε την ντομάτα και άφησε σε σιγανή φωτιά μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και άφησε το στην άκρη



-πάρε μια τορτίγια και άλειψε την περιμετρικά με το ασπράδι ενός αβγού

-βάλε στο κέντρο 2 κουταλιές περίπου από την σάλτσα κρεμμυδιού πιπεριάς,από πάνω πρόσθεσε μερικά κομματάκια κοτόπουλου και από πάνω το τσένταρ

-κλείσε την δεξία και την αριστερή πλευρά της τορτίγιας προς την γέμιση και μετά το επάνω και το κάτω μέρος έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πακετάκι.

-ζέστανε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και βάλε το πακετάκι.

-άφησε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά  μέχρι να κοκκινίσει.Προσοχή μ

THATS ALL







55 σχόλια:

  1. Μεγάλο θέμα ο εκφοβισμός στα σχολεία (και όχι μόνο), έχε υπόψιν σου ότι ελάχιστα παιδιά δεν τον έχουν αντιμετωπίσει.
    Παιδιά που έχουν εισπράξει κάθε είδους απόρριψη από την οικογένειά τους, 9 φορές στις 10 θα αντιδράσουν με βία.
    Τα πάντα πηγάζουν από την οικογένεια, τα παιδιά που έχουν εισπράξει αγάπη είναι δύσκολο να προβούν σε πράξεις βίας, τουλάχιστον ενσυνείδητα.
    Από την άλλη, τα παιδιά μας δεν μπορούν να ζουν σε ροζ συννεφάκια ούτε σε γυάλες, οπότε εμείς οι γονείς οφείλουμε να τα ενημερώσουμε για το τι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στην ζωή τους και να τα συμβουλεύσουμε για το πως πρέπει να αντιδράσουν.
    Και κυρίως να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι σεβόμαστε πάντα τον άλλον, όποιαν ιδιαιτερότητα και αν έχει.
    Νομίζω ότι με τόσα που έγραψα δικαιούμαι δύο .... μην σου πω και τρία ..... από αυτά τα υπέροχα chimichangas σου!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα δικαιουσαι και 3 και 4 ελενα μου!!!
      πολυ ωραια το προσεγγισες το θεμα και συμφωνω σε ολα οσα ειπες.Για μενα ο σεβασμος του αλλου ισως ειναι η μεγαλυτερη αξια που θελω να περασω στα παιδια μου!
      πολλα φιλακια Ελενα μου και να χαιρομαστε τα παιδακια μας!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Κική μου έχεις δίκιο μας έχουν τρελάνει τις άμοιρες μανούλες..από την ώρα που μένουμε έγκυες μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μας!! Τί να πω δεν ξέρω...εμένα η γνώμη μου είναι ότι τα παιδιά μας χρειάζονται κυρίως αγάπη!! Εφόσον έχουν αγάπη και προσοχή από τους γονείς τους όλα γίνονται..Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος λέω εγώ!! Τεσπα, τα τσιμιτσάνγκας σου είναι γιαμ γιαμ !! Άσε που θυμίζουν τον Σκρεκ ( το 4ο που ένα τέρας έχει τον πάγκο με τα τσιμιτσάνγκας χα χα!!) Πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αθηνα μου οσο ρομαντικο και να ακουγεται συμφωνω μαζι σου οτι η αγαπη ειναι η απαντηση για τη λυση πολλων προβληματων ανηλικων και ενηλικων!
      ας απολαυσουμε λοιπον το δασος τρωγωντας τσιμιτσαγκας αχαχαχ!!!!!
      πολλα φιλακια αθηνουλα!!!!

      Διαγραφή
  3. Αχ κικίτσα μου, τα ίδια σκέφτομαι και εγώ τις τελευταίες μέρες. Αυτά τα mommy wars θα μας φάνε, μόνες μας ξεπουπουλιαζόμαστε λες και πάμε για το Οσκαρ καλύτερης μαμάς (με έπαθλο βρώμικες πάνες για 3 χρόνια). Ο μόνος κριτής θα είναι το μέλλον (να δούμε πόσα εκκολαπτόμενα καφράκια είναι εκεί έξω). Πέπα πάντως δεν εχω δει, να βάλω ή όχι? Αν μας κάνουν δώρο καμια κούκλα να την κρατήσω ή θα είναι σα να βάζω το διάολο στο σπίτι? Αυτά τα ακραία δεν τα μπορώ, γενικότερα δηλαδή.
    Ωραία τα τσιμιτσάνγκας, μοιάζουν με σνάκ αλλά ειναι φουλ γεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχ τι ωραια που τα λες τανια!!!!συμφωνω συμφωνω συμφωνω!!!!στα μαμαδοξεπουπουλιασματα το θεμα δεν ειναι ΜΟΝΟ να δειξω οτι αυτο που λεω/κανω ειναι το σωστο(που στην τελικη ειναι και αυτονοητο οτι εφοσον το κανεις το θεωρεις σωστο για το παιδι σου) αλλα και να αποδειξουμε σθεναρα οτι ΕΣΥ εχεις αδικο και δεν κανεις το σωστο για το παιδι σου,αααααααααα ας το παρουμε πιο χαλαρα ντε!!!!!!!
      λοιπον επειδη κι γω τα ακραια μου προκαλουν μια ανακατοσουρα σου λεω εν πληρη συνειδηση και αναλαμβανοντας την ευθυνη για οτι συμβει οτι ΝΑΙ μπορει να δει το παιδακι σου πεπα το γουρουνακι,και ΝΑΙ μπορεις να δεχτεις ενα δωρο κουκλακι πεπας αλλα προσοχη το σπιτακι της πεπας μπορει να ειναι καταστροφικο για την μετεπειτα ενηλικη ζωη,αμα σου το φερουν να το καψεις,αχχαχαχ!!!!
      πολλα φιλιααααα

      Διαγραφή
  4. Το πρόβλημα μας σαν γονείς είναι ότι δεν ξέρουμε πώς να βρούμε τη χρυσή τομή: να μη γίνουν τα παιδιά μας θύτες ή απαθείς παρατηρητές των εκφοβισμών αλλά ούτε και θύματα. Να τα διδάξουμε την ευγένεια, το σεβασμό και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, αλλά να μη γίνουν και παθητικά εν δυνάμει θύματα. Πώς να πετύχεις αυτή την ισορροπία στην οποία, εκτός από τον τρόπο που τα ανατρέφουμε, υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως το υπόλοιπο περιβάλλον αλλά και ο χαρακτήρας του κάθε παιδιού? Είναι ερωτήματα που νομίζω απασχολούν συχνά κάθε συνειδητοποιημένο γονιό ή τουλάχιστον θα έπρεπε! Για να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, νοστιμότατη η πρότασή σου και θα την τιμήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα της ισορροπιας ,της χρησης τομης amelie μου οπως ειπες πολυ ευστοχα ειναι αυτο που καθε γονιος πρεπει να "δουλεψει" με τον εαυτο του και το παιδι του!εχεις απολυτο δικαιο σε ολα,ταυτιζομαι με τις αποψεις σου και χαιρομαι πολυ που "συζηταμε" ....αλλα και που σου αρεσε το τσιμιτσαγκας,αχαχ!!!!
      φιλιααα!!!!

      Διαγραφή
  5. Και πάνω που ευθυμησα με το όνομα του φακελωτου εδεσματος σου (αυτη η πιτα-φάκελος μου άρεσε πολυ... μεχρι που θα το κράταγα για clutch σε βραδινή έξοδο)... διαβαζω παρακάτω για ενα αγορι, μια Πέπα (φανταζομαι καμια σχέσημε την Πέπη?), τον Μίκυ (αυτους του ξέρω και τον μικρό και τον μεγάλο) και καταλαβαινω οτι παλι πίσω εχω μεινει που δεν βλέπω TV.
    Σαν κατι να ψιλοπιάνω απο τα σχόλια... αυτό ομως το τροπάρι βρε κοριτσια υπήρχε απο τοτε που πηγαιναμε εμεις δημοτικο. Απλά τοτε δεν το λέγαμε bulling γιατι δεν ειχαμε φτάσει σε εκεινο το μάθημα στα αγγλικα.
    Εσεις τοτε, σαν μαθητριες-συμμαθητριες τι κάνατε σε αντίστοιχες περιπτώσεις?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελος τα τσαντακια στις εξοδους με τα κραγιον ,τα ρουζ και τη μασκαρα μεσα ...τωρα ηρθε το clutch τσιμιτσαγκας,το τσαντακι της κρισης.Πινεις ποτακι και δεν σου εχουν φερει ουτε καν εναν ξηρο καρπο,δεν χαλιεσαι γιατι εχεις το τσιμιτσαγκας..κλατσς τρως μια!!!!αχαχαχα εισαι θεααα!!!!
      Ο μικυ μπιουτη μου ειναι αυτος που ξερεις,η πεπα ειναι νεοφερμενη αλλα δεν χρειαζεται να την μαθεις απο τωρα,θα σου την μαθω οταν χρειαστει(το πιασες το υπονοουμενο!)
      Ναι ομορφοκοριτσο ο εκφοβισμος υπηρχε και στα χρονια μας(ηαληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν τα δικα μου χρονια συμπιπτουν με τα δικα σου,αχαχ) το ιδιο πραγμα ηταν μονο που δεν το ειχαμε ονομασει(poor english) και το κακο ειναι οτι δεν καναμε και τιποτα για αυτο,απλα στην καλυτερη καθομασταν και κοιτουσαμε τρωγωντας το ψωμακι μας....ομως εχω μια ελπιδα οτι η νεοτερες γενιες ειναι καλυτερες και μπορουν να κανουν την διαφορα,και εμεις οι ΝΕΕΣ μαμαδες(αχαχααχ) και μπαμπαδες και δασκαλοι και καθηγητες μπορουμε να τα βοηθησουμε και να κανουμε ενα βημα μπροστα...τελος παντων μεγαλο θεμα μπιουτη μου...ας φαμε ενα τσιμιτσαγκας να στανιαρουμε!!!

      Διαγραφή
    2. εμένα πάντως ένας που με κορόιδευε ετρωγε κλωτσομπουνίδια (γιατί έβλεπα και καράτε)

      Διαγραφή
    3. εμενα κοριτσια ενας που με χτυπουσε στο δημοτικο(ελεγε οτι μ αγαπουσε...αυτο παλι που το πας) τις ετρωγε απο την κολλητη μου και καθοτανε σουζα!

      Διαγραφή
    4. Εγω πάλι καρπαζωνα εναν απο αλλη ταξη... γιατι μου αρεσε και δεν ανταποκρινόταν χα χα!

      Διαγραφή
    5. Καλα τα λες... ας φαμε ενα τσιμιτσαγκας να στανιαρουμε ;)
      Το θεμα αυτο δεν εχει λυθει ανα τους αιώνες, εμεις θα βρούμε την ακρη!

      Διαγραφή
  6. εμενα το ονομα του {παλι καλε} σαντουιτσς μου θυμιζει ημισκούμπρια!!!!! τελειο πρεπει να ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχααχχα δεν εχεις αδικο τασα!!!!!!!!!!!!ωραιο σαντουιτσακι ειναι και μαλιστα μπορεις να βαλεις μεσα οτι τραβαει η ορεξη σου!!!!!
      φιλακιααα!!!!!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ βρε κορίτσι, άνοιξες μεγάλο και δύσκολο θέμα...
    Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε προβληματιστεί από τα πρόσφατα γεγονότα και οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κριτική και στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτοκριτική.
    Νομίζω ότι ως γονείς κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ακόμα και αν κατ' άλλους δεν είναι αρκετά καλό, και ελπίζουμε ότι θα δώσουμε στα παιδιά μας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν όσο πιο καλά και σωστά μπορούν οτιδήποτε τους παρουσιαστεί...
    Η μαγειρική και ένα νόστιμο πιάτο βοηθούν πάντως... να καθαρίσει το μυαλό, να σκεφτούμε και να αποβάλλουμε αρνητική ενέργεια.
    Ωραία η πρόταση σου, σε συνδυασμό με μια πλούσια σαλάτα θα είναι ιδανικό γεύμα όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πργματικα ερμιονη μου ειναιενα μεγαλο και δυσκολο θεμα.Εχεις δικαιο οτι ο καθε γονιος κανει το καλυτερο που μπορει και θεωρει για το παιδι του(αν και υπαρχουν και εξαιρεσεις στον κανονα),ο χρονος δειχνει τα αποτελεσματα των προσπαθειων μας.
      Οπως και να χει οπως σωστα ειπες η μαγειρικη βοηθαει στη χαλαρωσει και η χαλρωση στο καθαρισμα του μυαλου....και αυτο στη θετικη σκεψη!!!!!!!
      πολλα φιλια ερμιονη μου!!!

      Διαγραφή
  9. .Άραγε που είναι η ουσία οεο;Μήπως έχουμε χάσει το τόπι οεο;Μήπως αλλού πατάμε και αλλού βρισκόμαστε; . . .οεο;
    Αντιγράφω αυτό που γράφεις μάλλον λέει ΠΟΛΛΑ!!
    Ας έρθουμε στο φαγητό,μια υπέροχη λύση για δύσκολες ώρες με υλικά αυτά που προτείνεις ή ότι βάλει η φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ξανθη μου!!!
      Μου φαινεται χρειαζεται μια επαναδιαπραγματευση(ειναι και της μοδας) αξιων!!!!
      Πραγματικα ειναι μια γρηγορη και ευκολη λυση το πιτακι/σαντουιτσακι αυτο και μπορεις να βαλεις οοοοτι τραβαει η ορεξη σου μεσα!!!!!
      πολλα φιλιααα

      Διαγραφή
  10. This looks yummy, Learning how to prepare nice and ideal meals and I'm excited i found your blog it will improve my skill a great deal.Your 77th GFC fan.keep in touch.and you are welcome to visit my blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κική μου υπέροχα τα τσιμιτσάγκας σου,οι φωτογραφίες σου αναβαθμισμένες και τέλειες!!
    Οσον αφορά το άλλο μεγάλο θέμα που ανέφερες, που όλες αυτές τις μέρες δεν φεύγει απο το μυαλό μου,
    το μόνο που μπορώ να πω είναι αγάπη, πολύ αγάπη και ενδιαφέρον στα παιδιά μας.
    Αν όλοι ασχολούμαστε αληθινά με τα παιδιά μας τότε το φαινόμενο θα εκλείψει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μαχη μου,
      οπως το λες ειναι,η λυση ειναι η αγαπη,μπολικη αγαπη,απειρη αγαπη!!!οτι κανουμε με αγαπη ειναι σαν να δινουμε αξια στον εαυτο μας και στο αποτελεσμα,οπως το φαγητο ε μαχη μου!!!!
      σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,
      πολλα φιλια!!!

      Διαγραφή
  12. Αχ τι να κανουμε κι εμεις οι μανουλες η ανυσηχια δεν θα φυγει ποτε για πολλα πολλα ακομη ....αλλα ενα απο τα πιο σημαντικα "τιπ" για χαρουμενα ψυχικα υγειοι παιδια ειναι πρωτα απ'ολα η προσωπικη ψυχικη αυτοκριτικη-εξελιξη των γονιων !εμεις δηλαδη πρεπει για χαρη του ιδιου μας του εαυτου και των παιδιων μας να προσπαθουμε καθημερινα ,και μεσα απο την δικη μας αυτοπραγματωση να εχουν τα μπουμπουκια μας ενα σωστο προτυπο και των δυο φυλων για να βγουν παιδια σωστα στην κοινωνια! γιατι αν οι γονεις αλλα λενε κι αλλα κανου μονο μπερδεμα μπορουν να προκαλεσουν στα παιδια και συγχηση....Αγαπη λοιπον και ορια- αυστηροτητα στα παιδια μας αλλα και μη ξεχναμε τα παιδια μιμουντε γι'αυτο προσωπικη αναπτυξη για να εχουν τα παιδια να βλεπουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι δημητρουλα μου πολυ σωστα τα ειπες,ως ενα σημειο τα παιδια μας ειναι ο καθρεφτης μας αρα πρωτα πρεπει εμεις να εξελιχθουμε ως ανθρωποι,να δειχνουμε το σωστο παραδειγμα ωστε αυτο που θα βλεπουμε μετα στον "καθρεφτη" να ειναι το επιθυμητο!!!
      Η αγαπη σε συνδυασμο με την ενημερωση και τη γνωση κανει θαυματα!!!!!
      σε φιλω δημητρουλινι,φιλακια στα μπουμπουκια μου!!!!!

      Διαγραφή
  13. Άστα έχει μαυρίσει η ψυχή μας αυτές τις μέρες! Έχουμε χάσει την ουσία, καλά το είπες!
    Λατρεύω τα chimichangas! Νόστιμη, αρωματική γέμιση μας έφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα μαρια μου,μου φαινεται πρεπει να βρουμε την ουσια η οποια συνηθως ειναι μπροστα μας,στα απλα πραγματα,αλλα για καποιο λογο εμεις κοιταμε παραπερα...
      Εγω δεν τα ηξερα τα τσιμιτσαγκας και ομολογω πως μου αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις!!!!
      πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  14. Όσο και να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι Κική μου...μόνο η πράξη θα σου δείξει που βρίσκεσαι όταν με το καλό έρθει η ώρα να πάνε τα παιδάκια σου σχολείο.
    Η καθημερινή ροή της μέρας τους και της δικής σου επίσης, θα πρέπει να είναι από τα θέματα που θα συζητάτε οπωσδήποτε και από εκεί θα βγαίνουν σιγά-σιγά συμπεράσματα και θα προσπαθείς με τον τρόπο σου να τα καταλάβεις και να τα συμβουλεύσεις.
    Το ζω κι' εγώ τώρα πια και γι' αυτό προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ...

    Chimichangas ε; Ωραία ιδέα!! Για να ταϊσουμε το "αγριεμένο" πλήθος τις επόμενες ημέρες :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελοπη σε ευχαριστω παρα πολυ για την συμβουλη σου οτι θα πρεπει να συζηταμε την καθημερινοτητα μας,εχεις τοσο δικαιο!
      Οταν το πληθος ειναι "αγριεμενο" πρεπει αν το ταιζουμε,αχαχ!!!!
      πολλα φιλια!!!!

      Διαγραφή
  15. Αχ Κική μου... μεγάλο θέμα η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός που μπορεί να προέλθει από άλλα παιδιά ή και από δασκάλους δυστυχώς!! Είναι τραγική η κατάντια της κοινωνίας μας και δυστυχώς τα πιο ευαίσθητα και ήπιων τόνων παιδιά είναι αυτά που δέχονται τον εκφοβισμό!!! Δυστυχώς πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί "κουκουλώνουν" το πρόβλημα! Πρέπει να έχουμε πάντα την προσοχή μας στο παιδί και τις αντιδράσεις του ειδικά αν δεν μιλάει εύκολα για το τί συμβαίνει στο σχολείο!!!
    Chimichangas!!!!!!!!!! Υπέροχα!!!!!!!! Ιδανικό σνακ και βραδινό και μεσημεριανό!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ κικιτσα μου ετσι ειναι,αφου αναρωτιεμαι πολλες φορες αν τελικα το να μεγαλωσεις ενα ευγενικο και καλοπροαιρετο παιδακι ειναι σωστό ή μηπως θα ηταν καλυτερο να ειναι πιο σκληρο και "τσαμπουκας¨"...τελος παντων,σου στελνω φιλιαααααα

      Διαγραφή
  16. Ειναι μικρα τα παιδια σου και δεν ξερουν , εγω δεν θα αφηνα να μείνει ψίχουλο και ειδικα εφοσον δεν εβαλες κατι καυτερο!!
    Μιαμ μιαμμ
    Καλό ξημέρωμα
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου αριαδνη μου!!!!
      κι γω ψυχουλο δεν αφησα,αχαχα!!!!
      πολλα φιλια και καλο σουκου!!!!

      Διαγραφή
  17. άργησα λίγο.....
    τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας έχουν συγκλονίσει όλους.....
    όσο για τη συνταγούλα σου είναι υπέροχη! ωραίο πιάτο!
    φιλιά! καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μας ταρακουνησαν λιγακι τα γεγονοτα. . .
      χαιρομαι που σου αρεσαν τα τσιμιτσαγκας εβη μου!!!
      πολλα φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  18. Όπως είπε και μια αναγνώστρια πιο πάνω, πάντα υπήρχε εκφοβισμός/bullying στα σχολεία και πράγματι ελάχιστοι τον είχαν αποφύγει (και μάλλον από καθαρή τύχη). Ας μην ξεχνάμε πως το σχολείο είναι μια μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας.
    Δεν ξέρω αν οι σημερινοί γονείς είναι καλύτεροι από τους παλιότερους. Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει "συνταγή" για την τέλεια μητέρα ή και πατέρα ακόμα, πιστεύω όμως πως η παιδεία και η καλλιέργεια (που πράγματι περνάει από το οικογενειακό περιβάλλον σε κάποιον) συμβάλλει στο να σκεφτείς κάποια πράγματα και να πάρεις την απόφαση να γίνεις -ή και να μη γίνεις- γονιός πιο συνειδητά. Και αν είναι να γίνεις, ο σεβασμός όπως πολύ σωστά ανέφερε και η Έλενα στο πρώτο σχόλιο, είναι και για μένα η μεγαλύτερη αξία που θα έπρεπε να περάσει σε ένα παιδί.
    Τα μεξικάνικα γρήγορα σνακ σαν αυτό που ετοίμασες είναι μία από τις αδυναμίες μου, ειδικά αν είναι και ψιλοκαυτερά. Φέρνω εγώ τις μπύρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η παιδεια η καλλιεργεια ο σεβασμος οπως πολυ σωστα ανεφερες νταρκ νομιζω πως ειναι οι πιο σημαντικες εννοιες κατα του εκφοβισμου,του ρατσισμου και του "απανθρωπισμου".Δεν ξερω ουτε κι γω αν οι σημερινοι γονεις ειναι καλυτεροι αλλα εχω μια ελπιδα οτι οι νεοτερες γενιες θα ειναι καλυτερες,ειλικρινα το πιστευω αυτο οσο και να προσπαθουν καποιοι να μου αλλαξουν την γνωμη,τα παιδια μου τα παιδια μας γενικοτερα θα ειναι καλυτερα απο εμας. . .μονο ετσι θα μπορει να παρει και τα ευσημα ενας γονιος για τον κοπο και τον αγωνα του.
      Αχ και πως ταιριαζει το καυτερο με τη μπυραααα αχ και ποσο μου αρεσειιιι,ετοιμαζω τσιμιτσαγκας φερε μπυρες λοιπον!!!!!

      Διαγραφή
  19. Ότι έχουμε χάσει το τόπι και ακόμα το ψάχνουμε είναι το μόνο σίγουρο αγαπημένη μου Κική! Τώρα η συνταγή είναι ότι θα ήθελα να φάω αυτή τη στιγμή!Λαχταριστό και ζουμέρο εσωτερικά με κάνει να πεινάω πάλι!Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω λιλιααα και που θα παει θα το βρουμε αυτο το τοπι και μετα δεν θα φοβομαστε τιποτα!!!!!!
      φιλιααααα

      Διαγραφή
  20. Ο πρόλογος, όλες αυτές οι σκέψεις και οι αμφιβολίες, είναι απόδειξη του πόσο πετυχημένη μανούλα είσαι kikitchen μου! Πολύ δύσκολη δουλειά να είσαι μαμά, ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήσυχη.
    Τα chimichangas σου υπέροχα, το είδος του μέξικαν που μου αρέσει πολύ!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα καλη μου mookies,διαβασα καπου οτι "πετυχημενος γονιος εισαι αν καταφερεις να γινεις λιγο καλυτερος γονεας απο τους γονεις σου". . .
      σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!!!
      σου στελνω πολλα φιλια!!!

      Διαγραφή
  21. Αυτά τα....clutch τσιμιτσάγκας θα κάνουν πάταγο αν κυκλοφορήσουν στην αγορά, Κική! Όπως βλέπεις διάβασα και τα σχόλια που καμιά φορά είναι το ίδιο απολαυστικά όσο και μια ανάρτηση! Δεν ξέρω αν είμαι μια πετυχημενη μάνα, ελπίζω έστω να είμαι μια καλή μάνα! Ίσως το μάθω από τα...εγγόνια μου αν με αξιώσει ο Θεός να δω, αν κάποτε μου πουν ότι μεγάλωσα καλά την δική τους μάνα, την κόρη μου. Όσο για τον σχολικό εκφοβισμό, παρενόχληση, βία, εξαναγκασμό, καταπίεση, είδες πόσες λέξεις υπάρχουν στην γλώσσα μας που τις καταλαβαίνουμε καλύτερα και εμείς έχουμε κολλήσει στο bullying που αναφέρουν συνεχώς τα κανάλια κυρίως, έχουν ειπωθεί τόσα πολλά! Θα μου πεις, θα κολλήσουμε στην προέλευση της λέξης;; Η ουσία έχει σημασία! Ας προσέχουμε εμείς οι γονείς όσο μπορούμε και ας μάθουμε και τα παιδιά μας να προσέχουν, γιατί θα τους είναι χρήσιμο όχι μόνο στην σχολική ή την φοιτητική ζωή τους αλλά και στην ενήλικη.
    Προς το παρόν ας δοκιμάσω δύο τρία τσιμιτσάγκας έτσι για να μπω στην...ουσία της γεύσης τους, να ξεαγχωθώ κιόλας τρώγοντας κάτι νόστιμο!! Τελευταίως τις τιμάμε αυτού του είδους τις γεύσεις, αρέσουν στην μικρή πολύ.
    Καλό βράδυ Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειρηνη μου αυτο που ειπες κορυφαιο και το κραταω " Ίσως το μάθω από τα...εγγόνια μου αν με αξιώσει ο Θεός να δω, αν κάποτε μου πουν ότι μεγάλωσα καλά την δική τους μάνα".
      το θεμα του εκφοβισμου συμφωνω μαζι σου ,πρεπει να εχουμε τα ματια μας 14,να παρατηρουμε το παιδι μας,να μιλαμε με το παιδι μας,να ειμαστε διακριτικα διπλα τους.
      χαιρομαι που σου αρεσαν τα τσιμιτσαγκας!!!!
      πολλα φιλια!!!!!!

      Διαγραφή
  22. Θα συμφωνήσω με όλα τα προηγούμενα και με μαύρη καρδιά σκέφτομαι όλα τα παιδάκια που θα μεγαλώσουν με αυτές (και χειρότερες) καταστάσεις και φυσικά τους γονείς τους...Ευτυχώς τα παιδιά μου είναι μεγάλα, φοβάμαι όμως ότι θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα όταν έχω εγγόνια...
    Πολύ ωραία τα chimichangas, έχουμε φοβερή αδυναμία στα πικάντικα και καυτερούλια γεύματα. Καλή σου μέρα, :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποια ιδιοτητα και να εχουμε,μαμα γιαγια, το σιγουρο ειναι οτι ανησυχουμε και μοχθουμε καθημερινα για το καλο τους,ευχομαι χαρα μου να μην αντιμετωπισουν ποτε τα εγγονια σου τετοια προβληματα οπωςκαικανενα παιδακι φυσικα...
      Αχ κι γω ειμαι πολυ του καυτερου και του πικαντικου,χαιρομαι που σου αρεσαν τα μεξικανοπιτακια!!!
      πολλα φιλια!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε