welcome to kikis kitchen

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΣΤΙΛΤΟΝ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ



  Αγαπητέ Jamie Oliver,

μιας και ο καιρός θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά πρόθυρα καλοκαιριού(γεγονός που με κάνει έξαλλη φίλε μου,τρελαίνομαι σου λέω) είπα να φερθώ αναλόγως.
Τι μας έρχεται λοιπόν στο μυαλό όταν βρέχει εδώ στην Ελλάδα;Πέρα από τις ρομαντικές ψυχές που το μυαλό τους δεν πάει στο φαΐ για όλους εμάς τους πεζούς  και ξενέρωτους ανθρώπους, το μυαλό μας πάει στη σουπίτσα και γιατί όχι μανιταροσουπίτσα.Αν και εδώ που τα λέμε η συγκεκριμένη τρώγεται ωραιότατα κρύα με ντάλα ήλιο.Τα λέμε...

Η  ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο "Λακωνικός" ευχαριστήθηκε πολύ.Μάλιστα προτίμησε να την φάει πολύ πηκτή.Την κατατάσσει στο επίπεδο την ντοματόσουπας την οποία κατατάσσει στις τοπ 3 συνταγές.Το μήλο στα καναπεδάκια εξαιρετικό.
Στο "Σοφό" επίσης άρεσε η μανιταροσουπίτσα.Είπε πως είναι η κλασική νόστιμη και ωραία μανιταρόσουπα χωρίς να έχει κάτι το απογειωτικό χωρίς όμως να το χρειάζεται κιόλας.Τα καναπεδάκια ωραία,θα ήθελε πιο ξεροψημένο το ψωμάκι.
Τέλος το αγοράκι μου το καταπληκτικό το όμορφο το έξυπνο το καλό...αχ συγνώμη παρασύρθηκα η μάνα,έφαγε δυο γεμάτες κουτάλες με φέτα.Μπόνους συνταγή λοιπόν.

Όσο ζω μαθαίνω.

Τι ωραίος συνδυασμός το μανιτάρι με το μήλο,δεν θα το φανταζόμουν ποτέ !


Αλλαγή σχεδίων.

Αντί για τυρί Στίλτον έβαλα ωραιότατη γραβιέρα.

Φάτε μάτια ψάρια 



 




LETS DO IT
Υλικά

Για τη σούπα
  2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
100 ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι λάδι τρούφας(είναι ακριβό αλλά  είναι σε μικρή συσκευασία άρα δεν είναι και απαγορευτικό και κρατάει πάρα μα πάρα πολύ καιρό)

Για τα καναπεδάκια
8 μανιτάρια καφέ
1 φραντζόλα τσιαπάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μήλο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
50γρ τυρί Στίλτον
1 μικρή χούφτα καθαρισμένα καρύδια 

Επί το έργον
 -κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 
-σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια,τον κύβο,μια πρέζα αλατοπίπερο,σκόρδο,θυμάρι
-προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα καφέ μανιτάρια ψιλοκομμένα και τοποθετούμε τα καπέλα τους στη γκριλιέρα μέχρι να ψηθούν
-ψιλοκόβουμε τα πόρτο μπέλο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα  
-προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά
-ρίχνουμε 1 λίτρο βραστό νερό,κλείνουμε καπάκι και βράζουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι

-κόβουμε λοξά 4 φέτες ψωμί και τις βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ ή σε  τοστιέρα 
-μόλις ψηθούν από τις 2 πλευρές τις τρίβουμε με μια σκελίδα σκόρδο
-περνάμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη το μήλο
-το αναμειγνύουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο χυμό λεμονιού
- τοποθετούμε τα καφέ μανιτάρια πάνω στα ψωμάκια
-τρίβουμε από πάνω το τυρί και τα καρύδια
-τα βάζουμε στη γκριλιέρα(φούρνο) να λιώσει το τυρί

-πολτοποιούμε τη σούπα
-προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και λάδι τρούφας
-βάζουμε στα ψωμάκια το μήλο με τον μαϊντανό
THATS ALL 

2 σχόλια:

  1. Αυτο, αυτο νομιζω οτι το θελω, να το πακεταρεις περικαλώ πολύ και να μου το στειλεις!
    Γραφε: Αθήνα, κέντρο, στην Μις Κοιλιοδουλη bloger χο χο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε