welcome to kikis kitchen

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


Αγαπητέ Λουκάκο,

βλέπω στη φωτογραφία του βιβλίου σου σουβλάκι(για εσάς τους νότιους καλαμάκι) και σκέφτομαι "δεν είναι δυνατόν ο Γιάννης να έχει στο μαγαζί του ένα τόσο απλό και λαϊκό έδεσμα".
Διαβάζω τη συνταγή και η απάντηση έρχεται αμέσως και  ο λόγος ύπαρξης του σουβλακίου/καλαμακίου προφανής!Διπλή μαρινάδα,ε ναι ντε, κάπως έπρεπε να δυσκολέψει το πράγμα.Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το βιβλίο σου για μια ακόμα φορά στο σπίτι στη θάλασσα και να προσθέσω στο καθιερωμένο κυριακάτικο μαγκάλι και τα σουβλάκια σου...εντάξει ντε καλαμάκια!Ζουμερά  και ιδιαιτέρως αρωματικά.Είναι ένα σουβλάκι με ταυτότητα.Σε όποιον δεν αρέσουν οι "βοτανικές" μυρωδιές και οι εξωτικές θα τολμήσω  να πω,να μην μπει στη διαδικασία.Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Τα καλαμάκια πολλοί δοκίμασαν,οι μικροί μου όμως δοκιμαστές όλως παραδόξως έφαγαν και τα ξυλάκια!Λέω παραδόξως γιατί τα δίχρονα(ανεψιός) και τρίχρονα(γιος) λίγο δύσκολα δοκιμάζουν τόσο έντονες γεύσεις με εμφανή "πρασινάκια"επάνω(μαϊντανός κτλ).Σας λέω ξετρελάθηκαν(χαλάλι στις 25 φορές που διάβασα τη συνταγή από  άγχος να μην ξεχάσω κανένα αρωματικό)
Ο "σαρκοφάγος"(καιρό έχει να κάνει την εμφάνιση του,ξέρω ότι σας έλειψε..έγινε πατέρας κοριτσιού προσφάτως και είπε  να σοβαρευτεί...εδώ γελάμε ) δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.Του θύμισε πολύ ταυλανδέζικη γεύση(για να μη ρωτάτε γαμήλιο ταξίδι 2010).Γενικά δεν του αρέσει το σχοινόπρασο να πω,το θυμάρι να πω...του άρεσε όμως πολύ η βινεγκρέτ την οποία τίμησε δεόντως περιλούζοντας τις μοσχαρίσιες και χοιρινές,καυτές μπριζολάρες που έβγαιναν από τα κάρβουνα.
Στη "μάνατζερ" άρεσαν πολύ τα σουβλάκια,δεν βρήκε κάτι αρνητικό να πει.Είπε ότι είναι ζουμερά και νόστιμα.
Ο "Λακωνικός" επίσης είπε την εξής καταπληκτική ρήση "ΩΡΑΙΑ".
Τέλος τα "πεθερίσιους" απόλαυσαν τα σουβλάκια με μπόλικη βινεγκρετ και τους άρεσαν πολύ.

Όσο ζω μαθαίνω

βασική παρασκευή "άλμη".Δεν ξέρω γιατί αλλά εντυπωσιάστηκα!Δεν είναι σαν τις γνωστές μαρινάδες,αυτή είναι ένα αρωματικό νεράκι που πραγματικά αρωμάτισε και μαλάκωσε το  κοτοπουλάκι.

Ααλλαγή σχεδίων

Θέλω  να πιστεύω ότι δεν ξέχασα τίποτα...εκτός και αν ξέχασα  και δεν το θυμάμαι...άρα αφού δεν το θυμάμαι δεν μετράει.

Φάτε μάτια ψάρια 




 
LETS DO IT

υλικά

για την Άλμη
 (για 2 κιλά άλμη)
2λιτ νερό
110γρ αλάτι
75γρ μέλι
40γρ μαϊντανό
10γρ δενδρολίβανο
25γρ θυμάρι
20γρ σκόρδο
15γρπιπέρι σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης

για την μαρινάδα με βότανα
250γρ ελαιόλαδο
10γρ σκόρδο
45γρ φύλλα μαιντανού
18γρ φύλλα δενδρολίβανου
3γρ ξύσμα λεμονιού


1200γρ κοτόπουλο στήθος
5γρ ελαιόλαδο


επί το έργον
(Ακολουθήστε βήμα βήμα τα στάδια όπως σας τα γράφω γιατί ο παθών είναι μαθών)

-τοποθετούμε όλα τα υλικά της άλμης σε μια κατσαρόλα
-φέρνουμε σε βρασμό,αφήνουμε κανα 2λεπτο
-αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

-κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια μέσα σε ένα μπολ
-περιχύνουμε με την άλμη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες(την άλμη που θα περισσέψει μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο)
(άρα αν θέλετε για μεσημεριανό να τα κάνετε κάντε αυτά τα στάδια από το βράδυ της προηγούμενης)

-αλέθουμε με το μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας με βότανα
-στραγγίζουμε το κοτόπουλο από την άλμη και προσθέτουμε μέσα την μαρινάδα με βότανα
-ανακατεύουμε καλά
-περνάμε τα κομματάκια κοτόπουλου στα καλαμάκια/ξυλάκια
-λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα
THATS ALL

-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε