welcome to kikis kitchen

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΦΟ ΦΙΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ


Αγαπητέ....Μπουρνταίν(ακούς τις ζητωκραυγές  του πλήθους;)


καλώς ήρθες στην κουζίνα μου!Είμαι τόσο μα τόσο ενθουσιασμένη που "δέχτηκες" την πρόσκληση(δεν φημίζεσαι και πολύ για τους τρόπους σου).
Είσαι ένας από τους κορυφαίους,είσαι εξαιρετικός,είσαι μοναδικός.είσαι....σταματάω γιατί θα το πάρεις και επάνω σου στο τέλος..έλεος ποιος νομίζεις ότι είσαι!Έχεις έναν δικό σου τρόπο να τα λες που μου ταιριάζει πολύ.Περιττό να  πω ότι το βιβλίο σου το διάβασα,και το διαβάζω και θα το διαβασω και θα το διαβαζω.Το πήρα το Σαββατοκύριακο στη θάλασσα,και ενώ η πληθωρική  κυρία στην διπλανή ομπρέλα  διάβαζε το πληθωρικό βιβλίο οι 50 αποχρώσεις του γκρι, εγώ διάβαζα για... τα πληθωρικάά μοσχάρια και τα γουρούνια(καλέ που πάει το μυαλό σου...σε συνταγές αναφέρομαι),μέχρι και η Μάνατζερ απηύδησε και μου είπε να πάω να κάνω καμιά βουτιά μπας και συνέλθω.
Έλεγα να ξεκινήσω με εσένα μετά τις διακοπές(τρεις και σήμερα) έτσι για να κάνω δυναμικό come back(τρομάρα μου),αλλά μετά την παράκρουση του σαββατοκύριακου δεν μου έδωσες και πολλά περιθώρια...Μα τι πιάτο ήταν αυτό.Τώρα θα νομίζεις ότι υπερβάλω αλλά αισθάνθηκα μια περηφάνια να με κυριεύει(γιατρέ θα ζήσω;)Ένα εύκολο πιάτο αλλά τόσο φινετσάτο και γευστικό.Πραγματικά αν το έτρωγα σε εστιατόριο θα ξανά πήγαινα.Είναι για τους λάτρεις του καλού κρέατος.Το 80% του πιάτου είναι η επιλογή καλού κρέατος και το ψήσιμο(ΜΗΝ το κάνετε καλοψημένο...ιεροσυλία)Α ρε Σαρκοφάγε να ξερες τι έχασες!Τα λέμε....

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ένα θα σας πω, ο Λακωνικός πρόσθεσε μια ακόμα λέξη στο κατά τα άλλα πλούσιο λεξιλόγιο του, είπε...."όνειρο".
Η Μάνατζερ μετά από τις δυο μπουκιες που πρόλαβε να φάει(βλέπεις η Ελληνίδα μάνα χορταίνει άμα χορταίνουν τα παιδιά της...και ο άντρας της....και το εγγόνι της..και ο ανιψιός της..και ο κουνιάδος....και η συμπεθερα...και..και...)είπε πως είναι απίθανο και ότι ο Σαρκοφάγος θα πάθαινε την πλάκα του.
Ο Σοφός τρελάθηκε.Έβγαλε το καπέλο του για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας και το αρωματικό βουτυράκι που ταίριαζε γάντι.Αρχικά είπε ότι δεν ήθελε να φάει αλλά να δοκιμάσει μόνο(μας το παιζε και δύσκολος) τέλικα έφαγε μια χαρά κάνοντας και βούτες στο ζουμακι.

Όσο ζω μαθαίνω

Εσαλότ:κάτι ενδιάμεσο με κρεμμύδι και σκόρδο.Το πιο κοντινό του είναι το κοκκάρι(και τώρα σκέφτεσαι εσύ"και τι είναι το κοκκάρι ρε κοπελιά" και σου απαντώ εγώ"κάνε google φίλε")

Αλλαγή σχεδίων

Τα πάντα κατά τον σεφ εποίησα

Φάτε μάτια ψάρια










LETS DO IT
ΥΛΙΚΑ

1/2 φλυτζάνι/110ml κόκκινο κρασί
1 εσαλότ ψιλοκομμένο(εγώ έβαλα ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο)
225γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
τα φύλλα από ένα κλαράκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι
4 μπριζόλες από κόντρα φιλέτο χωρίς κόκαλο και λίπος από 225 γρ η κάθε μία,αχτύπητες
1 κουταλάκι λάδι

ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ

-ανακάτεψε το κρασί και το εσαλότ σε μικρή κατσαρόλα και δυνατή φωτιά
-άφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το κρασί εντελώς(προσοχή μην καεί το εσαλότ)
-μετέφερε το μείγμα σε μπολ και ασε να κρυώσει
-πρόσθεσε το βούτυρο σε κομματάκια
-πρόσθεσε τον μαϊντανό
-αλάτι πιπέρι κατά βούληση
-ανακάτεψε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα
- στρώσε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης στον πάγκο σου 
-βάλε το μίγμα στο κέντρο της μεμβράνης και διαμόρφωσε το με την παλάμη σου έτσι ώστε να γίνει σαν κορμός δέντρο,ή σαν ένα χοντρό λουκάνικο.
-κλείσε με την μεμβράνη σαν καραμέλα και βάλτο στο ψυγείο μέχρι να σφίξε και να κόβεται σε φέτες










-βγάλε τις μπριζόλες από το ψυγείο 10 λεπτά πριν τις μαγειρέψεις
-αλατοπιπέρωσε
-λάδωσε ελαφρά με πινέλο
-ψήσε σε σχαροτήγανο το οποίο έχεις αφήσει να κάψει αρκετά
(εγώ άφησα 4λεπτάαπό την κάθε πλευρά χωρίς να κουνήσω καθόλου τις μπριζόλες,και μετά κανα 2-3 λεπτά με γυρίσματα,φυσικά εξαρτάται από το πάχος τις μπριζόλας)
-βάλε την μπριζόλα σε πιάτο και κόψε από πάνω μια φέτα από το βούτυρο


THATS ALL

2 σχόλια:

  1. ααααα τον αντονι τον αγαπω και εγω !!! σιγουρα αυτη η συνταγη θα ειναι επιτυχημένη!!! το εσκαλοτ το γοογκλαρα και διαφωτιστικα!! κοκαρι εμεις λεμε το πολυ πολυ μικρο κρεμμυδι που συνηθως το χρησιμοποιουμε γαι φυτεμα και να βγαλουμε κρεμμυδακια και κρεμμυδια.... λιγο το ροζουλι χρωμα στη μεση με χαλαει μιας κ σαν ελληνιδα εχω συνιθησει το ψημενο μεχρι να γινει καρβουνο αλλα αφου το προτεινει ο αντονι και σε ενθουσιασε κ σενα κ τους κριτες σου θα κανω το βημα και θα δοκιμασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι και γω του ψημενου μεχρι καρβουνο ειμαι γενικα,αλλα το φιλετακι το θελει το αιματακι(χριστε μου τι κανιβαλισμος)
      Φο ΦΙΛΙΑ ΦΙΛΗ με κοκκινο κρασι(ετσι για να δεις ποσο με επηρεασε η συνταγη)!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε