welcome to kikis kitchen

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΔΙΝΟ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ

Αγαπητέ Ζεράρ Ντεπαρντιέ,


κάποιοι  ξανά διαβάζουν το  όνομα  νομίζοντας   ότι μπερδεύτηκα,κάποιοι μπερδεύτηκαν ...μην το παίρνεις  προσωπικά Ζεράρ καλός  μάγειρας είσαι,τυχαίνει   όμως οι περισσότεροι να σε  γνωρίζουν ως Γάλλο ηθοποιό....άσχέτα αν προσφάτως έγινες  Ρώσος .Μήπως το χεις μπέρδέψει λίγο...
Είσαι πολύ  τυχερός  που  έπεσε  στα χέρια μου το μαγειρικό σου βιβλίο και  έτσι κάποιοι(ελπίζω αρκετοί!) θα σε μάθουν και στην κουζίνα.
Η κουζίνα και ο τρόπος που μαγειρεύει κάποιος  μπορούν να αποκαλύψουν πολλά  στοιχεία για τον χαρακτήρα και τη ζωή του μάγειρα.Εν προκειμένω,με μια γρήγορη ματιά στις συνταγές σου διαπίστωσα ότι οι μισές σου συνταγές(και παραπάνω) έχουν αλκοόλ....Προς το παρόν δεν θα σε κρίνω γιατί δεν γνωριζόμαστε και καλά.
Αποφάσισα  να μπούμε κατευθείαν  στα  βαθιά με ένα κλασικό και γνωστό πιάτο.Εκ των υστέρων αποδείχτηκε σοφή επιλογή γιατί κατάλαβα ότι τελικά θα τα πάμε πολύ καλά εμείς δυο.Δεμένη και χυλωμένη η σαλτσούλα με μια φινετσάτη αψάδα σε συνδυασμό με ένα μαλακό και γευστικό κρεατάκι.Ως συνοδευτικό έκανα  πατατούλες  φούρνου σαν τηγανίτες(μην  τρως  παραμύθι καμιά πατάτα στον κόσμο  δεν  είναι  σαν την  τηγανιτή)....πρωτεϊνούλα χωρίς άμυλο δε λέει!Καλώς ήρθες!Τα λέμε....


Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Η Λιχούδα:Της άρεσε πάρα πολύ.Ξετρελάθηκε με την πλούσια σάλτσα(έβαλε  τόση  σάλτσα που το κρέας  δεν  φαινότανε)

Η  Μελλοντική Πεθερά: περιέργως της άρεσε.Απόρησε και η ίδια γιατί δεν της αρέσουν γενικά τα....μοσχάρια.Είπε ότι θα το ξανά έτρωγε και της άρεσε που δεν ήταν λιπαρό το κρέας.

Η Τασούμου:  είπε ότι το  μόνο μοσχαρίσιο  που τρώει είναι το γιουβέτσι  της πεθεράς της, πλέον  θα λέει  ότι το μόνο μοσχαρίσιο   που τρώει  είναι της  πεθεράς  της  και  της  κικής  της.Της άρεσε,το ευχαριστήθηκε.

Ο Σοφός: καλά  και   τα  δικά   του  σχόλια.Η σάλτσα   εξαιρετική  αλλά  θα ήθελε  λίγο  πιο λιπαρό   το κρεατάκι ώστε  να  είναι πιο  ζουμερό(η  αλήθεια είναι  ότι  το κομμάτι που διάλεξα δεν είχε  ίχνος  λίπους)


Όσο  ζω  μαθαίνω


Λαρδί:κομμάτι ζωικού λίπους, κυρίως χοιρινό, που διατηρείται και καταναλώνεται παστό ή καπνιστό


Αλλαγή σχεδίων

Δεν έβαλα λαρδί(είπα να  αφήσω  και καμιά  αρτηρία  ανοιχτή)

Φάτε μάτια  ψάρια









LETS DO IT

ΥΛΙΚΑ
1κιλό   κιλότο ή σπάλα ή ελιά
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
100γρ άσπρα μανιτάρια
100γρ μικρά κρεμμύδια
100γρ λαρδί
100γρ κρουτόν
αλάτι πιπέρι

για την μαρινάτα

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι στο οποίο  έχουμε μπ΄ξει 2 γαρίφαλα
2 εσαλότ(βάλτε μικρά κρεμμυδάκια ή κοκκάρι)
2 καρότα
2 κουτ  της σούπας  ελαιόλαδο
1 ματσάκι μυρωδικά(μπουκέ γκαρνί)
αλάτι πιπέρι


επί το έργον

την προηγούμενη  μέρα

-κόψε  το κρέας  σε μεγάλους κύβους και βάλτο σε ένα σκεύος που να χωράει στο ψυγείο

- πρόσθεσε τα υλικά της μαρινάτας και διατήρησε το στο ψυγείο για 12 ώρες

-βγάλε  το  κρέας  και  σκούπισε  το  με  χαρτί κουζίνας

-στράγγισε την  μαρινάτα  και κράτα  το ζουμί

-σε  μεγάλη  κατσαρόλα βάλε  το λάδι  και το  βούτυρο και ρόδισε   το κρέας από  όλες  τις πλευρές

-βγάζουμε το κρέας και πετάμε το λάδι και το λίπος  που  έχει μείνει  στην κατσαρόλα

-ξανά βάζουμε  στην κατσαρόλα  20 γρ  βούτυρο  και προσθέτουμε  το  κρέας

-προσθέτουμε  το αλεύρι και καβουρδίζουμε

-ζεσταίνουμε την μαρινάτα  σε  ένα  άλλο  κατσαρολάκι  και την προσθέτουμε  στην  κατσαρόλα  με το κρέας

-αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε  και  αφήνουμε  για  περίπου  1 1/2 ώρα

-καθαρίζουμε  τα  μανιτάρια και  τα  ψιλοκόβουμε(εγώ  τα  έκοψα  στα  4)

-ξεφλουδίζουμε  τα  μικρά  κρεμμύδια

-κόβουμε το  λαρδί   σε  μικρούς κύβους  και το λιώνουμε  σε  ένα  τηγανάκι(όπως είπα εγώ  λαρδί δεν  έβαλα) και  ροδίζουμε  τα μικρά  κρεμμύδια  ολόκληρα  και  τα  μανιτάρια

-τα ρίχνουμε   μέσα  στην  κατσαρόλα με  το κρέας  και αφήνουμε  μέχρι  να  μαλακώσουν

-ελέγχουμε  το κρέας  με  το πιρούνι,αν  είναι  αρκετά μαλακό   είναι  έτοιμο

THATS ALL


-





-

32 σχόλια:

  1. Οταν διαβασα"αγαπητε ζεραρ ντεπαρτιε" νομιζα οτι απευθυνεσαι στο φαγητο σου αλλα με παρατσουκλι.Πχ αγαπητο μου βοδινο,με δυσκολεψες αλλα καταφερα να σε μαγειρεψω κτλ.Σαρκοφαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα,ειδες τσουπ να ενας που μπερδευτηκε!!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΤΑΣΟΥ ΣΟΥ: ηταν υπεροχο παρα πολυ γευστικο και εγω που δεν ειμαι λατρησ του κρεατοσ ξετρελαθηκα πραγματικα.υποψιν οτι το εφαγα σκετο χωρισ τα σχετικα συνοδευτικα αφου η λιχουδα ειχε φαει τα παντα πριν ........χιχιχιχιχιχ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΙΚΙΤΣΕΝ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ)~!!!!!!!!!!!!~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααχ εσυ αχ εσυπωςτα λες ετσι και με τρελαινεις!!!!!!! I LOVE YOU ΤΑΣΟΥΜΟΥ!!!!

      Διαγραφή
  3. Έχω αυτό το βιβλίο αλλά προς το παρόν δεν έχω δοκιμάσει καμιά συνταγή μιας και έφτασε στα χέρια μου σε κάποιες δύσκολες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ξανθη!!!
      Μακαρι οι δυσκολες μερες να περασαν και να βρεις χρονο να το "μελετησεις"......βεβαια μπορεις και να βλεπεις τις δικες μου "δοκιμες" και να κρινεις μεσω εμου!!!!
      φιλια πολλα σου στελνω!!!

      Διαγραφή
  4. axxxxx pinaooooo ti thelo kai mpaino edo mesa otan pinaooooo???iperoxo fagito den mporo na po oti geustika itan kati pou den exo dokimasei giati kanei ena paromio fagito i telia magirisa i mama mou kai ksetrelenomai giauto ksetrelathika kai me auto!perimena na mou feroun kreas mosxarisio na to kano alla ola itan xoirino opote den mporesa elpizo apo vdomada na exo to kreas gia na to kano !einai fagito egkiisi den nomizo oti den tha aresei se kapoion alloste oi 2 kokones pou den trone mosxarisio kai idika i mia pou ksinizete genikos me ola to efage apo ekei na katalavaite oti ikanopoiei kai tous pio apaititikous! TASOU MAS pali kala pou sas afisa na dokimasete kiolas ante giati polles mazeutikate ekeini tin mera kai eprepe na kano piso kai sto fagito kai sto gliko alli fora den exei os i pio palia dokimastis kai i pio telia apo olous exo kathe dikaioma na ta troo ola kai OTAN kai AN(pou den...) xortaso kai perisepsei tipota tote tha dokimazete kai eseis giati poli aera pirate xaxaxaxax keep cooking kika and keep feeding us!!!xxx

    monimos pinasmeni lixouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααααααχαχαχαχα, λες : ....εχω καθε δικαιωμα να τα τρωω ολα και ΟΤΑΝ και ΑΝ...ΠΟΥ ΔΕΝ , xortaso..ktl αααααχαχαχαχαχ!!!
      Ετσι σε θελω,σκληρη και αμειλικτη...μην τυχον και σου παρουν τον αερα!!!!

      Διαγραφή
  5. Λουκούμι δείχνει το φαγάκι σου!
    Και το μαρινάρισμα θα το έκανε ιδιαίτερα τρυφερό!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελενα!!!!
      Πραγματικα το μαριναρσμα βοηθησε να γινει ιδιαιτερα τρυφερο το κρεατακι.Επισης η σαλτουλα χωρις την προσθηκη καθολου νερου παρα μονο με το κρασακι...μμμμμ τελεια!!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  6. Έλα ρε ο Ζεράρ! Δεν ήξερα ότι είχε και βιβλίο μαγειρικής!
    Το αγαπώ πολύ το μπουργκινιόν, είναι από τα αγαπημένα μου "κυριακάτικα" φαγητά!
    Και φυσικά χωρίς λαρδί....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χρυσα!!!!!
      Συμφωνω απολυτα ειναι ενα κυριακατικο φαγητο!!!
      Μα αυτο το λαρδι βρε παιδι μου...σκετο λιπος ειναι,μου λεει μια κυρια στο σουπερ μαρκετ "το λαρδι το απλωνουν και σε φετα ψωμι και το τρωνε καποιοι"....ααααααααααααα,εφυγα τρεχοντας!!!!
      φιλιαααα πολλααα!!!!!

      Διαγραφή
    2. μου λεει μια κυρια στο σουπερ μαρκετ "το λαρδι το απλωνουν και σε φετα ψωμι και το τρωνε καποιοι" i mana mou sigoura ....xaxaxaxaxa

      lixouda

      Διαγραφή
    3. στανταρη θεια βουλα!!!!θεαααααα!!!!!!!!αχαχαχααχ!!!!!

      Διαγραφή
  7. Είμαι καινούργια στο χώρο σου κ απόλαυσα το κείμενο σου!! Welldone!
    Είναι μάγειρας κ ο Ζεράρ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σονια!!
      Καλως ηρθες και καλως βρεθηκαμε!!!!!!
      Χμμμ,νομιζω ειναι και μαγειρας,χομπιστας μαγειρας γιατι απο οτι εψαξα ουτε εστιατοριο εχει ουτε τιποτα σχετικο.....ενα βιβλιο μαγειρικης εγραψε ο κακομοιρης..αχαχα!!!!
      φιλια χαρηκα πολυ!!!!

      Διαγραφή
  8. Ομολογώ ότι κι εγώ, σαν τη λιχούδα, θα έβαζα τόση σάλτσα που το κρεατάκι δεν θα φαινόταν... ;-)
    Μπράβο στον Ζεράρ και φυσικά και σε σένα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αναστασια!!!!
      ..και γω απ αυτες ειμαι....εβαλα τοση σαλτσα που εγινε σουπα μπουργκινιον!!!!
      φιλιαααααα!!!

      Διαγραφή
  9. Τρελένομαι για μοσχάρι και ειδικά όταν ειναι τοσο ωραία μαγειρεμενο και διακοσμημενο!
    Καλό απόγευμα!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αριαδνη!!!
      Ομολογω οτι ηταν αυτο που λεμε καλομαγειρεμενο φαγητο!!!!
      Φιλιαα πολλααα!!!

      Διαγραφή
  10. Γειά σου ρε kikitchen! Μου έφτιαξες το κέφι πάλι!
    Δεν το ήξερα ότι ο κύριος Ντεπαρντιέ έχει γράψει βιβλίο μαγειρικής, αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι
    καλοφαγάδες καταπιάνονται με την κουζίνα, οπότε ακούγεται λογικό.
    Τέλειο το μπουργκινιόν, συμφωνώ με όλους τους κριτές και φυσικά η σάλτσα είναι όλα τα λεφτά.
    Το ιδανικό φαγητό για κυριακάτικα γεύματα!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου υπεροχη mookies!!!!
      Εσυ δεν ηξερες οτι εχει βιβλιο ο ζεραρ......αυτος αραγε θυμαται οτι εχει γραψει βιβλιο...???!!!!!!
      Συμφωνω και επαυξανω οτι ειναι το απολυτο κυριατικο και οικογενειακο θα προσθεσω φαγητο!!!!
      Σε φιλω!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Χμ, εγω το ξερα! (κανω την εξυπνη χο χο)
    Μου ειχε κανει εντυπωση το μέτριο εξώφυλλο, γι αυτο και το θυμαμαι.

    Λοιπον, πολυ θα μου αρεσει το φαγητο σου (σόρυ Ζεράρ, οταν μου στειλεις απο το Φρανς κανενα πιάτο θα το του Ζεραρ) καθ οτι το μοσχάρι μου αρεσει πιο πολυ απ ολα τα πριμιτίβ κρέατα και χωρις λίπος (μπλιαχ)!
    Επισης οι πατατες φουρνου σαν τηγανητες μου αρεσουν πιο πολύ απο τις τηγανητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενη Beauty:
      1) δεν κανεις την εξυπνη....ΕΙΣΑΙ εξυπνη(οι μετριοπαθεις ειναι μπαναλ!)
      2)To μετριο εξωφυλλο του συμπληρωνει η κακή βιβλιοδεσια του,που μολις το ανοιξα και ξεφυλλισα ξεκολλησε.....αρα beauty σε βρισκω προνοητικη και to the point!!!
      3)πατατεεες φουρνου....πιο πολυ.....απο τηγανιτες!@#?!@?#@!$#?@ Μα τι ανθρωπος εισαι εσυ τελος παντων!!!!!!!
      Σε φιλω!!!!

      Διαγραφή
    2. Οχι ακριβως πατατες φούρνου... αυτες που γίνονται στο φουρνο σαν της τηγανητές, σου λέω!!!

      Διαγραφή
    3. αααα ενταξει....καπως το σωσες τωρα.....γιατι σαν ιςτηγανιτεςδεν εχει...νομος!!!!!

      Διαγραφή
  12. Ομολογώ πώς δεν έχω άμεση επικοινωνία με τον Ζεράρ και (δεν ντρέπεται καθόλου!!) δεν μου έστειλε το βιβλίο του οπότε κι εγώ το αγνοώ!!!!!!!!!!!!!!!!! Εξ άλλου Οβελίξ είναι ό,τι θέλει κάνει!!!!
    Εσύ πάντως Κικίτσα μου το θαύμα σου το έκανες... νοστιμότατο είναι και καλώς άφησες το λαρδί απ' έξω γιατί καλό είναι όπως λες να μείνει και καμιά αρτηρία ανοιχτή!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Κικη μου ετσι σε θελω,ακους εκει να μη στειλει στην Tante Kiki μου το βιβλιο!!!ντροπη του,οταν θα ερθει στην κουζινα μου θα του τα ψαλλω!!!!!!
      φιλιαααα πολλααααα!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Δείχνει τέλειο το φαγάκι σου, ζουμερό και απολαυστικό!!!Για το βιβλίο πραγματικά δεν το ήξερα, χμ είδες τι μαθαίνει κανείς!!!Πολύ ωραίο το κείμενό σου!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελενη!!!!
      Ευχαριστω για τα καλα σου σολια(ποσο χαιρομαι δεν φανταζεσαι)!!!!
      Ειδες ο Ζεραρ, πολιτεχνιτης.....ισως ειναι και ερημοσπιτης!!!!
      φιλιααπολλα!!!!

      Διαγραφή
  14. και γω μπερδευτηκα στην αρχη! νομιζα θα αφιερωνες το πιατο σου σε αυτον!! δεν ηξερα οτι μαγειρευει κ εχει κ βιβλιο κιολας!!! κοιτα να δεις!!! το βοδινο μπουργκινιον δειχνει λουκουμι!!! να εχεις κ ψωμακι να κανεις μακροβουτι στη σαλτσουλα!!! πωπωπωωπωπωωπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ζησεις ντολμαδακι και χρονια πολλα μεγαλη να γινεις με ασπρα μαλλια!!!Ηθελα να σου ευχηθω και απο δω!!!!!
      ψωμακι.......βουτα.......κολαση!!!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε