welcome to kikis kitchen

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ



Αγαπητέ  Βαγγέλη Δρίσκα,


εκεί  που  νόμιζα ότι ανακάλυψα  την Αμερική βλέπω ότι η  Ζαμπία... την  ανακάλυψε πρώτη....και  γιαυτό  είναι  η πρώτη που  θα καταλάβει  τα  αισθήματα μου  για  αυτό  το  εύκολο απαλό καθαρό και νόστιμο ζυμαράκι!
Το  εύκολο  το καταλαβαίνεις  από  μια  απλή  ανάγνωση  των  υλικών.Το  απαλό  το καταλαβαίνεις  κατά  το ζύμωμα.Το καθαρό  το καταλαβαίνεις στο άνοιγμα,δεν χρειάστηκα  ούτε γραμμάριο  αλευριού για να το ανοίξω και να το βάλω  στο ταψί(ξέρεις αυτό που κάνει τρύπες το ζυμάρι...λερώνεται με αλεύρι η μπλούζα/ποδιά...κολλάει στα δάχτυλα και δώστου  μπατάκωνε με αλεύρι....δεν υπάρχει!) .Το νόστιμο  το  διαπιστώνεις φυσικά μετά  το ψήσιμο,αυτό το ψωμενιο  ψωμάκι που  λέω εγώ,καταλαβαίνεις  τι εννοώ ε;...και μετά ήρθε η γέμιση.Έρχονται και κάθονται τα λευκά τυράκια από πάνω,ελαφρώς αλμυρά και για να μην "κρυώσουν" ήρθαν και "στρώθηκαν" από  πάνω τα ελαφρώς γλυκά  καραμελωμένα κρεμμυδάκια.Φοβερή γευστική ισορροπία.Μπράβο βρε Βαγγέλη αλλά  έχω  μια μικρή παρατήρηση.Στη φωτογραφία που έχεις στο βιβλίο σου, φαίνεται ότι η βάση της πίτσας έχει φουσκώσει αρκετά,τόσο πολύ που έχει σκάσει κιόλας.....μήπως υπερβάλεις ένεκα του θεαθήναι διότι αν κρίνω από το δικό μου και της Ζαμπίας...πίτα η πίτσα! Τα λέμε...


Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Η Μάνατζερ: είχε  ακούσει  για  το  ζυμάρι  που γίνεται με γιαούρτι αλλά  δεν  το είχε επιχειρήσει ποτέ..κακό  πράγμα η συνήθεια.Ενθουσιάστηκε και ζήτησε να μάθει τα υλικά.Της άρεσε πάρα πολύ και είπε  ότι για τα  δεδομένα της αυτό είναι  μια ωραία  ανοιχτή τυρόπιτα παρά  πίτσα.Είσαι μανούλα;Έχεις πάντα δίκαιο.

Ο Λακωνικός:Του άρεσε,αλλά τον βάρυναν λίγο τα κρεμμύδια....είπε ότι έφαγε δυο κομμάτια....λέω ειπΕ!

Η Λιχούδα:τα δυο κομμάτια που είχαν μείνει τα κράτησα για να τα τρατάρω στη Λιχούδα την επόμενη μέρα.Το ένα το "αποτέλειωσε" έτσι κρύο,από το ψυγείο και το άλλο  το πήρε  για το σπίτι.Ξετρελάθηκε,της άρεσε πάρα πολύ.


Όσο ζω μαθαίνω

Γιαούρτι στο ζυμάρι.


Αλλαγή σχεδίων.

Η συνταγή έχει και κουκουνάρι...δεν  είχα....δεν έβαλα
Ο σεφ χωρίζει το ζυμάρι στα δυο και κάνει δυο πίτσες μικρές,εγώ  έκανα μια μεγάλη.

Φάτε μάτια ψάρια





LETS  DO IT

ΥΛΙΚΑ

Για  τη  ζύμη

2 1/2  φλιτζάνια αλεύρι για όλες  τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό(εγώ  έβαλα κανονικό)
2 κουταλιές  της  σούπας ελαιόλαδο
1/2κουταλάκι μαγειρική  σόδα

για  την  επιφάνεια

1/2 κιλό  κρεμμύδια
200γρ  ανθότυρο
200γρ ξινομυζήθρα ή  κατίκι(εγώ  έβαλα  κατίκι)
100γρ  μανούρι
4 κουταλιές  της  σούπας  κουκουνάρι
2 κουταλιές  της  σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο
5-6 κουταλιές ξίδι  μπαλσάμικο
αλάτι
φρέσκια ή ξερή ρίγανη

επί το  έργον

-βάλε  όλα τα  υλικά  της ζύμης  σε  ένα μπολ  και  ανακάτεψε  μέχρι  να σχηματιστεί  μια  σχετικά  απαλή  ζύμη  που  δεν  κολλάει(αν   χρειαστεί  πρόσθεσε αλεύρι)
-πλάσε μια  μπάλα ,τύλιξε με μεμβράνη  και  άφησε  την  να  ξεκουραστεί  για  30 λεπτά


-κόψε   τα κρεμμύδια σε λεπτές  φέτες
-ζέστανε  το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σόταρε   τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη  μέχρι να αρχίσουν  να σκουραίνουν
-πρόσθεσε   το μπαλσάμικο,αλάτισε και χαμήλωσε  τη  φωτιά
-βράσε  για 20  λεπτά μέχρι να μαλακώσουν  τα  κρεμμύδια(εγώ  τα  άφησα  για  10 λεπτά  περίπου,αν  χρειαστεί  πρόσθεσε  λίγο νερό)
-άδειασε  τα  κρεμμύδια  σε  ένα σουρωτήρι και  άφησε  τα  να  κρυώσουν
-σε  ένα  μπολ  τρίψε όλα  τα  τυριά

-χώρισε   τη  ζύμη  στα  δύο και  άνοιξε το  καθένα   σε ένα  δίσκο  διαμέτρου  25εκ(εγώ  σας είπα  έκανα  ένα)
-άλειψε  την  επιφάνεια  με  λάδι  και  πασπάλισε  με  ρίγανη
-στρώσε   τα  τυριά
-ρίξε  από πάνω  τα  κρεμμύδια
-πασπάλισε  με  ρίγανη και  κουκουνάρι
-ψήσε σε  προθερμασμένο στους 220 για  15-20  λεπτά.

THATS  ALL.

32 σχόλια:

  1. Πωπωπω!
    Θα τη φτιάξω κι αυτή... και θα τη φουσκώσω με άλλα τερτίπια, θέλουν ΔΕΝ θέλουν οι πίτσες... :)
    Έσκισε η πίτσα σου Κική!

    Θενκςςςςςςςςςς
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσκισε το ζυμαρακι μας Ζαμπια μου!!!!!!
      Αμα την "φουσκωσεις"....ξερεις με τα κολπακια σου,να μου πεις και μενα!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  2. pitsa i pita to thema einai oti perase iperoxa apo ton ouranisko mou k gemise akoma pio iperoxa to stomaxi mou xaxaxa mia poli eukoli sintagi me polles paralages gia ola ta gousta!to zimari iperoxo alla kati mou thimize i sintagi telika tin troo xronia apo tin theia marina xaxaxa kanei piroski me to sigkekrimeno zimari apla vazi k 1 avgo mesa stin zimi k ginontai mourliaaa!to kalo einai opos eipes oti den thelei aleuroma meta giati me to moro na gkriniazi k vale vgale tin pipila to kano ai vasili sigoura me to aleuri!tin efaga pagomeni k itan trela ipotheto pos afou mou aresei na troo ta panta kauta tha eixa pesei sta patomata an tin etroga molis evgaine apo ton fourno!eukoli einai opote tha mou tin kaneis ksana k tha tin fao zesti zesti tin epomeni fora!keep cooking kika and keep feeding us!!xxx


    monimos pinasmeni lixouda!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα αγιος Βασιλης το μωρουλινι!!!!
      Οτι θες θα σου φτιαξω,πες το και εγινε!!!!
      love yououou!!!!

      Διαγραφή
  3. αααααααα τι υπεροχη πιτσα ειναι αυτη;;; μου αρεσει οπως ειναι λεπτη σαν τις ιταλικες και οχι παραφορτωμένη!!! τα καραμελωμενα κρεμμυδια με το τυρι ειναι ακρως γκουρμε συνδυασμος!! θελω να δοκιμασω τη ζυμη!! φαινεται πανευκολη απ την κλασσικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντολμαδακι να τη δοκιμασεις (τη ζυμη) σημερα κιολας!!!!Θα την αγαπησεις σου λεω!!!!
      Για τα δικα μου γουστα τα κρεμμυδια με τα τυρια ηταν ο ιδανικος συνδυασμος!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  4. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μου αρέσουν πολύ. Επιπλέον στο μυαλό μου αυτές τις μέρες γυρίζει μια πίτσα αλλά δεν έχω χρόνο να τη φτιάξω.
    Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ξανθη!!!!
      Να μια ευκαιρια να φτιαξεις την πιτσα Μασσαλιας μιας και δεν θα σου παρει πολυ χρονο...πανευκολη!!!!
      Φιλια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  5. Μόλις ανακάλυψα το blog σου Κική και έχω χαρεί ιδιαίτερα! Ειδικά αυτή η συνταγή που βλέπω τώρα, η πάντα αγαπημένη πίτσα σε πρωτότυπη εκδοχή, θα δοκιμαστεί πάρα πολύ σύντομα, μου αρέσουν όλα της τα συστατικά! Καλώς σε βρήκα, θα τα λέμε συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Amelie,
      μολις "επεστρεψα" και γω απο το φινετσατο μπλογκοσπιτι σου!!!!Καλως βρεθηκαμε και δω!!!
      Να την κανεις την Μασσαλιωτικη πιτσα.....θα σου ταιριασει πολυ μιας και εχεις εναν αερα...Γαλλικο!!!!
      φιλια!!!!

      Διαγραφή
  6. Με εψησες, θα την φτιαξω σλουρπ... θα βαλω και κουκουνάρι που μου αρεσει πολύ!

    ΥΓ
    σαλτσα ντομάτας δεν βαζεις καθόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καθολου σαλτσα beauty,μην ξεχασεις να βαλεις λάδι και ριγανη πριν στρωσεις τα τυρια!
      Λοιπον δεν θελω μονο λογια,περιμενω να την φτιαξεις και...........να μου στειλεις μια καταπληκτικη φωτο,,,,ξερεις εσυ!!!
      φιλιααα

      Διαγραφή
  7. Βρε τι πάθαμε με σένα και την άλλη κυρία με την πίτσα ολίγων υλικών!!!
    Είμαστε για πίτσα απόψε Κικίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πηνελοπη!!!!!
      Βάλε μπροστα για Πιτσα, το σουκου επιτασσει πιτσα ολιγων υλικον!!!!!!!
      σου στελνω φιλιαααα!!!!

      Διαγραφή
  8. H παρατήρηση στον Βαγγέλη πολύ μου άρεσε ;)

    Ωραία τυριά έχει η πίτσα και τα κρεμμύδια της πάνε πολύ.
    Πολύ καλή ιδέα για πίτσα με άποψη.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι,μας βαζει εκει τις ωραιες επαγγελματικες φωτο και στεναχωριομαστε εμεις γιατι δεν φουσκωσε το ζυμαρι(αν και για να πω την αληθεια δεν χρειαζεται να φουσκωσει ,ειναι το τελειο ζυμαρι,αν το φτιαξεις δεν θα θελεις να ξανα κανεις κανενα αλλο ζυμαρι.....οκ υπερβαλλω)
      καλο σουκου και πολλα φιλια!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Κική!
    Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο blog μου!
    Ήρθα να ανταποδώσω και ενθουσιάστηκα!
    Μου αρέσει πολύ το concept του blog σου. Θα τα λέμε πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα Ερμιονη ποσο χαιρομαι που με "επισκεφτηκες"!!!!!
      Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και ανταποδιδω γιατι πραγματικα εχεις ενα απο τα πιο καλογουστα φαγητομπλογκ!!!!!
      θα τα λεμε,φιλιααα!!!!

      Διαγραφή
  10. Μα τι ωραία που είναι τα καραμελωμένα κρεμμύδια! Αυτά, τα τυριά, η ρίγανη και το κουκουνάρι και πράγματι η πίτσα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Όπως λένε εξάλλου για την πίτσα, "less is more"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλια το less is more για μενα δεν υπηρχε....γεννικα!Οσο ομως μεγαλωνω(μπλιαξ!) όλο και πιο πολυ πηγαινω στο less is more!!!!
      Πεντανοστιμη πιτσα και διαφορετικη απο τα συνηθισμενα!!!!
      φιλια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  11. Έφτιαξα κι εγώ χτες αυτή τη σούπερ ζύμη με τη γέμιση της Ζαμπίας αλλά και μια άλλη με καραμελωμένα κρεμμύδια και αντζούγιες!!
    Θα δοκιμάσω σίγουρα και τη δική σου μιας και είμαι τυρού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια με τρελλαίνουν με τη γλύκα τους!!
    Καλημέρα Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα!!!!!!!
      Αν σου αρεσον τα τυρια και τα καραμελωμενα κρεμμυδια τοτε αυτη η πιτσα θα γινει η αγαπημενη σου!!!!!!
      Μου αρεσε αυτο που ειπες με τις αντζουγιες...μμμμμ ωραια ιδεα μου εδωσες!!!!
      φιλιαααα!!!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραία η πίτσα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα λατρεύω! Όλα τα υλικά μαζί την κάνουν πολύ λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ μαρια!!!!!!
      ειναι λαχταριστη νοστιμη και ευκολη....τι αλλο να ζητησουμε!!!!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  13. re kikitsa tora pou to thimithika giati olo leo tha sto po kai to ksexnao nomizo pos tha itan iperoxi idea mazi me tous tosous chef pou anevazeis sintages tous na ftiakseis kai mia katigoria me sintages tou "asimou koinou" ti ennoo ?na ftiakseis agapimenes kai ennoiete petiximenes sintages pou dokimases px apo tin manager(agapimeni mou mpoumpou mama sou)apo tin theia voula (agapimeni dikia mou mama xaxax)apo mena apo tin tasou apo mia alli theia ktl nomizo tha einai telia kai sou xo kai mia sintagi ola ta lefta gia donuts pou opoios faei den tha mporei na stamatisei na troei!!

    lixouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκλεισε!!!!!!!!Θα το κανωωωω!!!!....ετσι οι ασημοι δοκιμαστες μου θα γινουν διασημοι!!!!!
      Φυσικα θα ξεκινησω με τα ντνατς σου...!!!!

      Διαγραφή
  14. Θα δοκιμαστεί, δεν το συζητάω!! Τα καραμελωμένα κρεμμύδια την κάνουν
    άκρως ενδιαφέρουσα και λαχταριστή!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου mookies!!!!!!
      ειμαι σιγουρη οτι θα σου αρεσει γιατι πραγματικα ειναι πεντανοστιμη!!!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία και η ζύμη και όλα τα καλούδια της επιφάνειας!!! Καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου χαρα!!!!!
      ειναι μια πανευκολη ζυμη με λαχταριστα υλικα απο μανω..μμμμμμ μουρλια!!!!
      καλη και μυρωδατη εβδομαδα να εχουμε!!!!φιλια!!!

      Διαγραφή
  16. Είσαι φοβερή και η πίτσα σου είναι μοναδική και όχι φάτε μάτια ψάρια αλλά φάτε μάτια την πίτσα γιατί δεν την έχετε μπροστά σας να την τσακίσετε!!! Πανεύκολη και πεντανόστιμη Κικίτσα μου ζωγράφισες!!!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κικη μου!!!!
      ευχαριστωωωωω για τα καλα σου λογια!!!
      ειμαι σιγουρη οτι θα σου αρεσει διοτι απο οτι εμαθα εισαι του τυριου(τα ττυροψωμακια σου θεικααααα) !!!!!
      φιλια!!!!!!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε