Αγαπημένε μου άγνωστε σεφ,
ο σκοπός είναι να εξελισσόμαστε,όλοι το λένε άρα μάλλον ισχύει.Έτσι λίγο πριν το τέλος.....του 2014 εννοώ,σε καλωσορίζω και εσένα άγνωστε στην κουζίνα μου.
Κατά καιρούς μου έρχονται κάποιες συνταγές ουρανοκατέβατες ή άνευ υπογραφής κάποιου σεφ ή προκύπτουν από το κόψε-ράψε διαφόρων συνταγών.Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι κρίμα να τις χαίρομαι μόνο εγώ και οι δοκιμαστές μου...και έτσι δημιούργησα εσένα άγνωστε πλην τίμιε σεφ για να μπορέσουν να σταθούν και αυτές στο Kikitchen και να έχω ένα άτομο να μιλήσω βρε αδερφέ.Ο δικό σου ρόλος είναι να κάθεσαι και να "ακούς" του παραλογισμούς μου χωρίς να με κρίνεις ,στόμα θα χεις και μιλιά δεν θα χεις...άλλωστε για αυτό έχω τους άσημους δοκιμαστές μου.
Βρισκόμαστε όλοι στο ντελίριο του Χριστουγεννιάτικου μενού λες και δεν θα ξαναφάμε μετά από αυτό.Γράφω λίστες από δω από κει,αντιγραφή από δω επικόλληση από κει....προτείνω λοιπόν αυτήν την τάρτα να την φτιάξει κάποιος μετά τα Χριστούγεννα και πριν την πρωτοχρονιά,έτσι για να χουμε να φτιάξουμε και κάτι στο ενδιάμεσο,αχαχα!
Η τάρτα αυτή είναι μια συρραφή διαφορετικών συνταγών.Είναι νοστιμότατη και πρέπει να πω ότι η κυρία "πολέντα" μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Τα λέμε...
Η ετυμηγορία του άσημου κοινού
Ο Λακωνικός:του άρεσε πάρα πολύ.Την βρήκε ελαφριά και νόστιμη.Την έφτιαξα το βράδυ και την έφαγε με μεγαλύτερη ακόμα όρεξη για πρωινό την επόμενη μέρα.
Η Μάνατζερ:της άρεσε πάρα πολύ.Έφαγε ένα τεράστιο κομμάτι το βράδυ και το ευχαριστήθηκε
Το αστεράκι μου το μεγάλο: έφαγε το πρωί μαζί με τον μπαμπά του και ήταν μέσα στη χαρά το πουλάκι μου.
The tips dont lie
Είναι πιο νόστιμη όταν κρυώσει.
Φάτε μάτια ψάρια
LETS DO IT
Υλικά για τη βάση
11/2 κούπα φρέσκο γάλα
3/4 κούπας πολέντα
1/2 κουτ της σούπας βούτυρο
αλάτι πιπέρι
Για τη γέμιση
300 γρ διάφορα μανιτάρια(τουλάχιστον δυο διαφορετικά είδη)
1 πράσο
4 αβγά
1 κούπα γάλα
8 ντοματίνια
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
αλάτι πιπέρι
επί το έργον
για τη βάση
-σε ένα κατσαρολάκι πρόσθεσε το γάλα σε χαμηλή φωτιά
-όταν αρχίσει να ζεσταίνεται πρόσθεσε σταδιακά την πολέντα ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ξύλινη κουτάλα.
-αλατοπιπέρωσε και ρίξε και το βούτυρο
-η πολέντα θα σφίξει αμέσως και θα γίνει σαν ζυμαράκι
-άσε κανά δυο λεπτά ανακατεύοντας
-λάδωσε μια ταρτιέρα
-τοποθέτησε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και με ένα κουτάλι άπλωσε ομοιόμορφα
-άφησε το στην άκρη μέχρι να ετοιμάσεις τη γέμιση
για την γέμιση
-χονρτόκοψε τα μανιτάρια
-κόψε σε ροδέλες το πράσο
-κόψε στη μέση τα ντοματίνια
-βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού κάψει καλά πρόσθεσε τα μανιτάρια και το πράσο
-όταν αρχίσει να ροδίζει το πράσο πρόσθεσε τα ντοματίνια,το μοσχοκάρυδο ,το αλάτι και το πιπέρι και άφησε για 1-2 λεπτά
-άφησε το μείγμα μανιταριών στην άκρη για να κρυώσει λίγο
-σε ένα μπολ πρόσθεσε το γάλα ,τα αβγά και την πάπρικα λίγο αλάτι πιπέρι και ανακάτεψε
-στο μείγμα με τα αβγά πρόσθεσε το μείγμα των μανιταριών και ανακάτεψε
-ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση της τάρτας
-ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου.
-άφησε την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
Thats all
Καλημέρα Κική, εύκολη φαίνεται η συνταγή σου και πολύ νόστιμη!! Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την πολέντα. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον πιάτο! Μπράβο! Φιλιά και ευχές για Καλά Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται και ειναι ευκολη Αθηνα μου! Αν σου αρεσουν οι καλαμποκισιες γευσεις τοτε νομιζω πως θα σου αρεσει η πολεντα, η συγκεκριμενη βαση μαλιστα ειναι παν-πανευκολη!!!!! Καλα χριστουγεννα σου ευχομαι με ωραιες λιχουδιες!!!!!
ΔιαγραφήΠολύ εύκολη τάρτα και απόλυτα εναρμονισμένη με τα γούστα μου! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε και μάλιστα σύντομα. Μία χαζή ερώτηση (γιατί δεν είμαι εξοικειωμένη) την πολέντα πού την βρίσκω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου amelie!!!!
ΔιαγραφήΠραγματικα ειναι πανευκολη και αν τελικα σου αρεσει ως βαση η πολεντα θα σου λυσει τα χερια!!! Εχει σε ολα τα σουπερ μαρκετ(για να τη βρηκα εγω στην Δραμα...φαντασου, αχαχαα) συνηθως εκει που εχουν και το σιμιγδαλι.φιλια πολλαααα
μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχαχαχαα, αντε πεπη μπες στην κουζινα και ξεκινα!!! Ειναι ευκολη και γρηγορη!!!!
ΔιαγραφήΦιλια!!!
Καλή Πρωτοχρονιά Κική!!
Διαγραφήευχομαι οοοοτι καλυτερο για τη νεα χρονια πεπη!!!!
Διαγραφήφιλια θα τα πουμε του χρονου!!!!!!!!
Τι ειναι πάλι αυτη η πολέντα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μανιταρια μου αρεσουν πολύ (και οι τάρτες χα χα)!
Καλή εβδομάδα :)
Αχ μα ποσα πραγματα θα σου μαθω πια μπιουτη...αχαχαχ!!!!!
ΔιαγραφήΜοιαζει με σιμιγδαλι στην οψη, νομιζω εχει σιμιγδαλι και καλαμποκισιο αλευρι!!!
Χμμμμ σου αρεσουν οι ταρτεεεες....εβαλα το χερακι μου κ γω γι αυτο εεεεεεεε(πες ναι πες ναι!)???
Φιλια ομορφοκοριτσο!!!
Ναι, ναι ναι!
Διαγραφήχα χα χα!
Τελικα εμεις εδω στην πρωτευουσα ειμαστε πολύ πισω, απλό αλευρι χρησιμοποιούμε, Ονειρουπολη Κριστμας βίλαντζ δεν εχουμε, τς τς τς, πρεπει να κάνουμε ανταλλαγη πληθυσμού με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας ;)
Τεκικα μια ανταλλαγη πληθυσμου θα σωσει και εσας και εμας!!!!!
ΔιαγραφήΔώσε και σώσε χα χα!
Διαγραφήκαλές γιορτες kikitchen... περιμενουμε post απο το γιορτινό τραπέζι σου :)
υπερπαραγωγη αλλα γραψε και τι ειναι η πολεντα γτ ετρεξα να το γκουγκλάρω για λεπτομέρειες!!!! ωραια η ταρτα γιαμι γιαμι!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ βρε Τασα μου καντε και εσεις κατι αχαχαχαχαχ!!!!!!!Σας εδωσα εργασια για το σπιτι(οπως στο σχολειο...μπρρρρρρρρ)!!!!!
Διαγραφήφιλακια πολλα και καλα άριστα Χριστουγεννα!!!!!
Αγαπώ ιδιαίτερα τις τάρτες, και έχω καιρό να φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πολέντα για όσους έχουν απορία είναι το καλαμποκάλευρο στα Ελληνικά, αν βρείτε με το χαρακτηρισμό πολέντα είναι το ίδιο λίγο πιο χοντροκομμένο.
ααα καλημου Ξανθη,εχεις τοσες πολλες γνωσεις!!!Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες,να φαντασεις εγω δεν ειχα μπει στον κοπο ουτε γκουγκλ να κανω να δω τι ακριβως ειναι,αχαχαχ!!!!!
Διαγραφήφιλια πολλα και ευτυχισμενα Χριστουγεννα!!!!!
Εγώ πάντως πείνασα! Να'ναι καλά ο άγνωστος σεφ!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ναι καλα και ο αγνωστος...και ο γνωστος και εσυ και γω και ολοι!!!!!!! its christmas time,xoxoxoxo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφήπολλα φιλιαααααα Χρυσααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πολύ λαχταριστή τάρτα, λατρεύω τα μανιτάρια!!! Χαρούμενα Χριστούγεννα, υγεία και χαρά, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω πολυ Χαρα!!!!
ΔιαγραφήΕυχομαι οοοοοοτι καλυτερο για εσενα και τα αγαπημενα σου προσωπα!!
φιλια καλα Χριστουγεννα!!!!!!!
Απλή, γρήγορη, νόστιμη και with a twist (στη πολέντα αναφέρομαι που δεν είναι και υλικό που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, οπότε κάνεις και το εφέ σου και ψαρώνεις τους πιο άσχετους, γιατί σαν έμπειρη food blogger έχεις πιο εκλεπτυμένα γούστα και σιγά μην κάνεις την τάρτα με μια απλή βάση).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές!!!!!!!!!
αααααααχαχαχαχαχαχχα μα τοσο to the point!!!!!!Ax πως καταλαβαινομαστε Τανια μου,θεααααααα εισα,αχαχαχαχα, μα σου λεω θεα!!!!!!!!!!!
Διαγραφήφιλια σου στελνω και πολλες καλες ευχεεεες!!!!!!!
χεχεχε, επίσης!!!!!
ΔιαγραφήΣτην Κέρκυρα την τιμάμε πολύ την πολέντα και ακόμα θυμάμαι πόσο υπέροχος ήταν ο χυλός από πολέντα των καλαμποκιών του κήπου της γιαγιάς! Με την έτοιμη η οποία εδώ που τα λέμε δεν είναι τόσο αρωματική όσο αυτή των γιαγιάδων και του χωριού, αυτή η συνταγή μοιάζει ό,τι πρέπει! Οπτικά μοιάζει με πίτσα και η γεύση της από τα μανιτάρια και τα λαχανικά σίγουρα είναι του γούστου μου. Επίσης είναι και ευκολάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές εύχομαι και να περάσεις όμορφα!
Αν και δεν εχω δοκιμασει σπιτικη πολεντα ειμαι απολυτως σιγουρη οτι γευστικα δεν θα συγκρινεται με αυτην του εμποριου!! Η γιαγιαδες παντα κανουν θαυματα και ξερουν καλυτερα!
ΔιαγραφήΚαλες γιορτες με υγεια και αισιοδοξια..και καλα μαγειρεματα!!!!
Με πολέντα δεν έχω μαγειρεψει ακόμη, αλλά μου άρεσε πολύ σαν εμφανιση και σαν γευση, όπως μπορω να το φανταστω αυτο το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά χριστούγεννα απο καρδιάς, με υγεία και αγάπη!
Να περάσετε υπέροχα!
Πολλά φιλια :)
Υγ: Βρηκα κρέας απο κανγκουρό, θυμάσαι που στο έλεγα;;; :P
Ευκαιρια να δοκιμασεις αριαδνη μου!!!!
ΔιαγραφήΒρηκεεεες κανγκουροοο....α θα ακυρωσω τοτε το ταξιδι για αυστραλια!!!!
Υπεροχες γιορτες ευχομαι μεσα απ την καρδια μου!!!!
Φαινεται πεντανοστιμη, γεια στα χερια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα Χριστουγεννα και ευχομαι ενα υπεροχο 2015!
φιλακια,
Αναστασια
http://natbeesfashion.blogspot.com
Σε ευχαριστω παααααρα πολυ αναστασια!!!!!!
ΔιαγραφήΕυχομαι οτι καλυτερο για τη νεα χρονια!!!
Πολλα φιλια!!!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!!!!!! Φιλάκια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!!!!!
ΔιαγραφήΚαλες γιορτες με απειρη ευτυχια!!!
Φιλακια!!!!!!!
Κικίτσα μου πέρασα να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλά, δημιουργικά, γεμάτα αγάπη και νοστιμιές!!!!! Βέβαια, πριν φύγω θα πάρω 1, 2, 3 ή μήπως την μισή (δεν είμαι και πλεονέκτρα!) από την υπέροχη τάρτα που έφτιαξες με πολέντα που την λατρεύω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Κικιτσα μου ολη την ταρτα να παρεις στην χαριζω απλοχερα!!!!!!
ΔιαγραφήΧρονια πολλα με υγεια και αισιοδοξια, ολα τα καλα να ερθουν σε σενα κ την οικογενεια σου!!!!!
Καλο 2015 με καλα μαγειρεματα!!!!!
Πολλα φιλια!!!!!!
Η κυρία "πολέντα" μου έκανε μεγάλη εντύπωση! Φαίνεται πολύ λαχταριστή η τάρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Κικίτσα και καλή χρονιά να έχουμε :)
Χρονια πολλα και καλη χρονια γεματη με καλα και ευχαριστα συναισθηματα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα "μεταβιβασω" τα καλα σου λογια στην κυρια "πολεντα", αχαχα!!!
φιλια!!!!!!!!
Καλησπέρα Κική πολύ ωραία ιδέα η πολέντα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι παρόμοιο έχω κάνει κ εγώ με μία παραδοσιακη συνταγή πού βρήκα απο Pουμανία με κόκους απο καλαμποκάλευρο , βούτυρο k μία πικτή κρέμα (smuntuna) . Η βάση στην ουσία δέν διαφέρει απο την πολέντα αλλά η προσθήκη αυτής της κρεμας την κανεί απίθανη. Εάν θές να τήν δείς λέγετε: Mamalinga
Καλημεραααα drunk tomato!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτη φορα δοκιμασα πολεντα και μου αρεσε πολυ!!!
Μηπως μπορεις να μου στειλεις λινκ την συνταγη που εκανες απο την Ρουμανια,εψαξα στο μπλογκ σου αλλα δεν την βρηκα!!!!!!!Ακουγεται πολυ ενδιαφερουσα και αν ειναι και ευκολη θα την κανω σημερα κιολας!!!
Καλημέρα Κική
ΔιαγραφήΔέν το έχω αναρτήσει ακόμα αλλά θα σου στείλω ενα λίνκ - βίντεο για να δείς την συνταγή!
------> http://www.gourmet-european-recipes.com/mamaliga-recipes.html Αυτή ειναι η βάση της συνταγης απο εκεί και πέρα μπορεις να βαλεις κ γαλα κ αυγα κ οτι φανταστεις :)
Thank you!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΚαλα ειναι πανευκολη συνταγη και αφηνει περιθωρια για πειραματισμους!!!!!
Περιμενω να δω και την δικη σου εκδοχη!!!
καλη χρονια με υγεια και καλα μαγειρεματα!
Καλή και νόστιμη Χρονιά Κική μου, να περνάς όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.
Καλη μου Ζαμπια, καλο 2015!!! Ευχομαι ολα οσα θελεις να σου συμβουν!!! Καλα μαγειρεματα ;)
ΔιαγραφήΤι λαχταριστή που φαίνεται !! Καλή χρονιά !! Άρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Κική! Καλή χρονιά να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε προσκαλώ σε ένα blogoπαιχνίδι για να μας πάει καλά και κεφάτα και η νέα blogoχρονιά, αν έχεις χρόνο και διάθεση, δες εδώ: http://chefkang.blogspot.gr/2015/01/blog-post_7.html
Ντααααρκ καλη χρονια και φωτεινη σου ευχομα!!!!!
ΔιαγραφήΤελειααα η ιδεα σου , φυσικα και θα παιξω!!! Αλλωστε ανοικω και στις δυο κατηγοριες και μαμα και κορη ειμαι (η μανουλα μενει απο κατω αρα δυο σε ενα η κικιτσεν) !!! Διαθεση εχω και χρονο θα βρω!!!!!!!