welcome to kikis kitchen

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΛΕΝΤΑ




Αγαπημένε  μου άγνωστε σεφ,

ο σκοπός  είναι να  εξελισσόμαστε,όλοι το λένε άρα μάλλον ισχύει.Έτσι λίγο πριν το τέλος.....του 2014 εννοώ,σε καλωσορίζω  και  εσένα άγνωστε στην κουζίνα μου.
Κατά καιρούς μου έρχονται κάποιες συνταγές ουρανοκατέβατες ή άνευ υπογραφής κάποιου σεφ ή προκύπτουν από το κόψε-ράψε  διαφόρων συνταγών.Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι κρίμα να τις χαίρομαι  μόνο εγώ και οι δοκιμαστές μου...και έτσι δημιούργησα εσένα άγνωστε πλην τίμιε σεφ για να μπορέσουν να σταθούν και αυτές στο Kikitchen και να έχω ένα άτομο να μιλήσω βρε αδερφέ.Ο δικό σου ρόλος  είναι να κάθεσαι και να "ακούς" του παραλογισμούς μου χωρίς να με κρίνεις ,στόμα θα χεις και μιλιά δεν θα χεις...άλλωστε  για  αυτό  έχω τους άσημους δοκιμαστές μου.
Βρισκόμαστε όλοι στο   ντελίριο  του Χριστουγεννιάτικου μενού  λες και δεν θα ξαναφάμε μετά από αυτό.Γράφω λίστες από δω από κει,αντιγραφή από δω  επικόλληση από κει....προτείνω λοιπόν αυτήν την τάρτα να την φτιάξει κάποιος μετά τα Χριστούγεννα και πριν την πρωτοχρονιά,έτσι για να χουμε να φτιάξουμε και κάτι στο ενδιάμεσο,αχαχα!
Η τάρτα αυτή είναι μια συρραφή διαφορετικών συνταγών.Είναι νοστιμότατη και πρέπει να πω ότι η κυρία "πολέντα" μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Τα λέμε...

Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Λακωνικός:του άρεσε πάρα πολύ.Την βρήκε ελαφριά και νόστιμη.Την έφτιαξα το  βράδυ και την έφαγε με  μεγαλύτερη ακόμα όρεξη για πρωινό την επόμενη μέρα.

Η Μάνατζερ:της άρεσε πάρα πολύ.Έφαγε ένα τεράστιο κομμάτι το βράδυ και το ευχαριστήθηκε

Το αστεράκι  μου  το μεγάλο: έφαγε το πρωί μαζί με τον μπαμπά του και ήταν μέσα στη χαρά το πουλάκι μου.


The tips dont lie

Είναι πιο νόστιμη όταν κρυώσει.


Φάτε μάτια  ψάρια








LETS  DO  IT

Υλικά για τη βάση

11/2 κούπα φρέσκο γάλα
3/4 κούπας  πολέντα

1/2 κουτ της σούπας βούτυρο
αλάτι πιπέρι


Για τη γέμιση

300 γρ διάφορα μανιτάρια(τουλάχιστον δυο διαφορετικά είδη)
1 πράσο
4 αβγά
1 κούπα γάλα
8 ντοματίνια
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
αλάτι πιπέρι

επί το έργον
για τη βάση
-σε ένα κατσαρολάκι πρόσθεσε το γάλα σε χαμηλή φωτιά
-όταν αρχίσει να ζεσταίνεται πρόσθεσε σταδιακά την πολέντα ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ξύλινη κουτάλα.
-αλατοπιπέρωσε και ρίξε και το βούτυρο
-η πολέντα θα σφίξει αμέσως και θα γίνει σαν ζυμαράκι
-άσε κανά δυο λεπτά ανακατεύοντας
-λάδωσε μια ταρτιέρα
-τοποθέτησε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και με ένα κουτάλι άπλωσε  ομοιόμορφα
-άφησε το στην άκρη μέχρι να ετοιμάσεις τη γέμιση

για την γέμιση

-χονρτόκοψε τα μανιτάρια
-κόψε σε ροδέλες το πράσο
-κόψε στη μέση τα ντοματίνια
-βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού κάψει καλά πρόσθεσε τα μανιτάρια και το πράσο
-όταν αρχίσει να ροδίζει το πράσο πρόσθεσε τα ντοματίνια,το μοσχοκάρυδο ,το αλάτι και το πιπέρι και άφησε για 1-2 λεπτά
-άφησε το μείγμα μανιταριών στην άκρη για να κρυώσει λίγο
-σε ένα μπολ πρόσθεσε το γάλα ,τα αβγά και την πάπρικα  λίγο αλάτι πιπέρι και ανακάτεψε
-στο μείγμα με τα αβγά πρόσθεσε το μείγμα των μανιταριών και ανακάτεψε
-ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση της τάρτας
-ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου.
-άφησε την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
Thats all

45 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κική, εύκολη φαίνεται η συνταγή σου και πολύ νόστιμη!! Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την πολέντα. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον πιάτο! Μπράβο! Φιλιά και ευχές για Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται και ειναι ευκολη Αθηνα μου! Αν σου αρεσουν οι καλαμποκισιες γευσεις τοτε νομιζω πως θα σου αρεσει η πολεντα, η συγκεκριμενη βαση μαλιστα ειναι παν-πανευκολη!!!!! Καλα χριστουγεννα σου ευχομαι με ωραιες λιχουδιες!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ εύκολη τάρτα και απόλυτα εναρμονισμένη με τα γούστα μου! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε και μάλιστα σύντομα. Μία χαζή ερώτηση (γιατί δεν είμαι εξοικειωμένη) την πολέντα πού την βρίσκω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου amelie!!!!
      Πραγματικα ειναι πανευκολη και αν τελικα σου αρεσει ως βαση η πολεντα θα σου λυσει τα χερια!!! Εχει σε ολα τα σουπερ μαρκετ(για να τη βρηκα εγω στην Δραμα...φαντασου, αχαχαα) συνηθως εκει που εχουν και το σιμιγδαλι.φιλια πολλαααα

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαα, αντε πεπη μπες στην κουζινα και ξεκινα!!! Ειναι ευκολη και γρηγορη!!!!
      Φιλια!!!

      Διαγραφή
    2. ευχομαι οοοοτι καλυτερο για τη νεα χρονια πεπη!!!!
      φιλια θα τα πουμε του χρονου!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Τι ειναι πάλι αυτη η πολέντα?
    Τα μανιταρια μου αρεσουν πολύ (και οι τάρτες χα χα)!

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μα ποσα πραγματα θα σου μαθω πια μπιουτη...αχαχαχ!!!!!
      Μοιαζει με σιμιγδαλι στην οψη, νομιζω εχει σιμιγδαλι και καλαμποκισιο αλευρι!!!
      Χμμμμ σου αρεσουν οι ταρτεεεες....εβαλα το χερακι μου κ γω γι αυτο εεεεεεεε(πες ναι πες ναι!)???
      Φιλια ομορφοκοριτσο!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι, ναι ναι!
      χα χα χα!

      Τελικα εμεις εδω στην πρωτευουσα ειμαστε πολύ πισω, απλό αλευρι χρησιμοποιούμε, Ονειρουπολη Κριστμας βίλαντζ δεν εχουμε, τς τς τς, πρεπει να κάνουμε ανταλλαγη πληθυσμού με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας ;)

      Διαγραφή
    3. Τεκικα μια ανταλλαγη πληθυσμου θα σωσει και εσας και εμας!!!!!

      Διαγραφή
    4. Δώσε και σώσε χα χα!

      καλές γιορτες kikitchen... περιμενουμε post απο το γιορτινό τραπέζι σου :)

      Διαγραφή
  5. υπερπαραγωγη αλλα γραψε και τι ειναι η πολεντα γτ ετρεξα να το γκουγκλάρω για λεπτομέρειες!!!! ωραια η ταρτα γιαμι γιαμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ βρε Τασα μου καντε και εσεις κατι αχαχαχαχαχ!!!!!!!Σας εδωσα εργασια για το σπιτι(οπως στο σχολειο...μπρρρρρρρρ)!!!!!
      φιλακια πολλα και καλα άριστα Χριστουγεννα!!!!!

      Διαγραφή
  6. Αγαπώ ιδιαίτερα τις τάρτες, και έχω καιρό να φτιάξω.
    Η πολέντα για όσους έχουν απορία είναι το καλαμποκάλευρο στα Ελληνικά, αν βρείτε με το χαρακτηρισμό πολέντα είναι το ίδιο λίγο πιο χοντροκομμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα καλημου Ξανθη,εχεις τοσες πολλες γνωσεις!!!Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες,να φαντασεις εγω δεν ειχα μπει στον κοπο ουτε γκουγκλ να κανω να δω τι ακριβως ειναι,αχαχαχ!!!!!
      φιλια πολλα και ευτυχισμενα Χριστουγεννα!!!!!

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως πείνασα! Να'ναι καλά ο άγνωστος σεφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ναι καλα και ο αγνωστος...και ο γνωστος και εσυ και γω και ολοι!!!!!!! its christmas time,xoxoxoxo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      πολλα φιλιαααααα Χρυσααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ λαχταριστή τάρτα, λατρεύω τα μανιτάρια!!! Χαρούμενα Χριστούγεννα, υγεία και χαρά, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Χαρα!!!!
      Ευχομαι οοοοοοτι καλυτερο για εσενα και τα αγαπημενα σου προσωπα!!
      φιλια καλα Χριστουγεννα!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Απλή, γρήγορη, νόστιμη και with a twist (στη πολέντα αναφέρομαι που δεν είναι και υλικό που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, οπότε κάνεις και το εφέ σου και ψαρώνεις τους πιο άσχετους, γιατί σαν έμπειρη food blogger έχεις πιο εκλεπτυμένα γούστα και σιγά μην κάνεις την τάρτα με μια απλή βάση).
    Καλές γιορτές!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααααχαχαχαχαχαχχα μα τοσο to the point!!!!!!Ax πως καταλαβαινομαστε Τανια μου,θεααααααα εισα,αχαχαχαχα, μα σου λεω θεα!!!!!!!!!!!
      φιλια σου στελνω και πολλες καλες ευχεεεες!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. χεχεχε, επίσης!!!!!

      Διαγραφή
  10. Στην Κέρκυρα την τιμάμε πολύ την πολέντα και ακόμα θυμάμαι πόσο υπέροχος ήταν ο χυλός από πολέντα των καλαμποκιών του κήπου της γιαγιάς! Με την έτοιμη η οποία εδώ που τα λέμε δεν είναι τόσο αρωματική όσο αυτή των γιαγιάδων και του χωριού, αυτή η συνταγή μοιάζει ό,τι πρέπει! Οπτικά μοιάζει με πίτσα και η γεύση της από τα μανιτάρια και τα λαχανικά σίγουρα είναι του γούστου μου. Επίσης είναι και ευκολάκι!
    Καλές γιορτές εύχομαι και να περάσεις όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν εχω δοκιμασει σπιτικη πολεντα ειμαι απολυτως σιγουρη οτι γευστικα δεν θα συγκρινεται με αυτην του εμποριου!! Η γιαγιαδες παντα κανουν θαυματα και ξερουν καλυτερα!
      Καλες γιορτες με υγεια και αισιοδοξια..και καλα μαγειρεματα!!!!

      Διαγραφή
  11. Με πολέντα δεν έχω μαγειρεψει ακόμη, αλλά μου άρεσε πολύ σαν εμφανιση και σαν γευση, όπως μπορω να το φανταστω αυτο το πιάτο!
    Καλά χριστούγεννα απο καρδιάς, με υγεία και αγάπη!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Πολλά φιλια :)

    Υγ: Βρηκα κρέας απο κανγκουρό, θυμάσαι που στο έλεγα;;; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρια να δοκιμασεις αριαδνη μου!!!!
      Βρηκεεεες κανγκουροοο....α θα ακυρωσω τοτε το ταξιδι για αυστραλια!!!!
      Υπεροχες γιορτες ευχομαι μεσα απ την καρδια μου!!!!

      Διαγραφή
  12. Φαινεται πεντανοστιμη, γεια στα χερια σου!
    Καλα Χριστουγεννα και ευχομαι ενα υπεροχο 2015!
    φιλακια,
    Αναστασια
    http://natbeesfashion.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω παααααρα πολυ αναστασια!!!!!!
      Ευχομαι οτι καλυτερο για τη νεα χρονια!!!
      Πολλα φιλια!!!

      Διαγραφή
  13. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!!!!!! Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ!!!!!
      Καλες γιορτες με απειρη ευτυχια!!!
      Φιλακια!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Κικίτσα μου πέρασα να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλά, δημιουργικά, γεμάτα αγάπη και νοστιμιές!!!!! Βέβαια, πριν φύγω θα πάρω 1, 2, 3 ή μήπως την μισή (δεν είμαι και πλεονέκτρα!) από την υπέροχη τάρτα που έφτιαξες με πολέντα που την λατρεύω!!!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικιτσα μου ολη την ταρτα να παρεις στην χαριζω απλοχερα!!!!!!
      Χρονια πολλα με υγεια και αισιοδοξια, ολα τα καλα να ερθουν σε σενα κ την οικογενεια σου!!!!!
      Καλο 2015 με καλα μαγειρεματα!!!!!
      Πολλα φιλια!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Η κυρία "πολέντα" μου έκανε μεγάλη εντύπωση! Φαίνεται πολύ λαχταριστή η τάρτα!
    Χρόνια πολλά Κικίτσα και καλή χρονιά να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρονια πολλα και καλη χρονια γεματη με καλα και ευχαριστα συναισθηματα!!!!
    Θα "μεταβιβασω" τα καλα σου λογια στην κυρια "πολεντα", αχαχα!!!
    φιλια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Κική πολύ ωραία ιδέα η πολέντα !
    Κάτι παρόμοιο έχω κάνει κ εγώ με μία παραδοσιακη συνταγή πού βρήκα απο Pουμανία με κόκους απο καλαμποκάλευρο , βούτυρο k μία πικτή κρέμα (smuntuna) . Η βάση στην ουσία δέν διαφέρει απο την πολέντα αλλά η προσθήκη αυτής της κρεμας την κανεί απίθανη. Εάν θές να τήν δείς λέγετε: Mamalinga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημεραααα drunk tomato!!!!!
    Πρωτη φορα δοκιμασα πολεντα και μου αρεσε πολυ!!!
    Μηπως μπορεις να μου στειλεις λινκ την συνταγη που εκανες απο την Ρουμανια,εψαξα στο μπλογκ σου αλλα δεν την βρηκα!!!!!!!Ακουγεται πολυ ενδιαφερουσα και αν ειναι και ευκολη θα την κανω σημερα κιολας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική
      Δέν το έχω αναρτήσει ακόμα αλλά θα σου στείλω ενα λίνκ - βίντεο για να δείς την συνταγή!
      ------> http://www.gourmet-european-recipes.com/mamaliga-recipes.html Αυτή ειναι η βάση της συνταγης απο εκεί και πέρα μπορεις να βαλεις κ γαλα κ αυγα κ οτι φανταστεις :)

      Διαγραφή
    2. Thank you!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλα ειναι πανευκολη συνταγη και αφηνει περιθωρια για πειραματισμους!!!!!
      Περιμενω να δω και την δικη σου εκδοχη!!!
      καλη χρονια με υγεια και καλα μαγειρεματα!

      Διαγραφή
  19. Καλή και νόστιμη Χρονιά Κική μου, να περνάς όμορφα!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη μου Ζαμπια, καλο 2015!!! Ευχομαι ολα οσα θελεις να σου συμβουν!!! Καλα μαγειρεματα ;)

      Διαγραφή
  20. Τι λαχταριστή που φαίνεται !! Καλή χρονιά !! Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειά σου Κική! Καλή χρονιά να έχεις!
    Σε προσκαλώ σε ένα blogoπαιχνίδι για να μας πάει καλά και κεφάτα και η νέα blogoχρονιά, αν έχεις χρόνο και διάθεση, δες εδώ: http://chefkang.blogspot.gr/2015/01/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντααααρκ καλη χρονια και φωτεινη σου ευχομα!!!!!
      Τελειααα η ιδεα σου , φυσικα και θα παιξω!!! Αλλωστε ανοικω και στις δυο κατηγοριες και μαμα και κορη ειμαι (η μανουλα μενει απο κατω αρα δυο σε ενα η κικιτσεν) !!! Διαθεση εχω και χρονο θα βρω!!!!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε