Aγαπημένη μου Beauty,
όλα έγιναν έτσι ξαφνικά που λέει και το άσμα.
Μια ωραία ημέρα, εξέφρασα τον ενθουσιασμό μου σε μια ανάρτηση σου που αφορούσε σε ένα μπλογκ...να αυτό εδώ http://www.sprinklebakes.com και έτσι πήρες θάρρος εσύ και μου είπες τα εξής λιτά και απέριττα "Σου βάζω task... να φτιάξεις ένα από τα γλυκά του για το section: ΓΙΝΕ Ο ΣΕΦ ΜΟΥ χα χα!!".
Πριν καν διαλέξω συνταγή Beauty μου,είχα κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες.1) Έπρεπε να μεταφράσω από τα αγγλικά,έχουν περάσει και 18 χρόνια από το Lower(ναι καλά υπολόγισες...το πήρα στα 5 το χαρτί....!).2)Έπρεπε επίσης να μετατρέψω ίντσες σε εκατοστά,βαθμούς fahrenheit σε celsius, φαντάσου ότι αναρωτήθηκα αν το teaspoon τους είναι ίδιο με το δικό μας ή θα πρέπει να το παραγγείλω.Τελικά το συμπέρασμα είναι"I love you google"!
Είδα πολλές μα πάρα πολλές συνταγές και τελικά αποφάσισα αυτό το γλυκό ψωμάκι που μου προξένησε την περιέργεια από τον τίτλο του κιόλας.Μπακλαβάς....και ψωμί?!Βλέπω τις φωτογραφίες και αυτό ήταν "lets make it happen".
Θα κάνω μια σημαντική δήλωση τώρα!Αυτό το ψωμάκι δηλώνω ότι θα το καθιερώσω,θα είναι το γλυκό των Χριστουγέννων στο σπίτι μας,αλήθεια στο λέω.Είναι τόσο νόστιμο,αφράτο,ταιριαστό με τις χριστουγεννιάτικες μυρωδιές,εμφανίσιμο,εντυπωσιακό.Επίσης το ψωμάκι αυτό μου δίνει το περιθώριο να βγάλω το δημιουργικό μου ταλέντο.Σκέφτηκα λοιπόν,την επόμενη φορά που θα το φτιάξω να πειραματιστώ λίγο και αντί για ζάχαρη να βάλω μαρμελάδα ή πραλίνα ή πουρέ κάστανου!
Ομορφοκόριτσο,την συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να την διάλεξα εγώ αλλά η "εντολή" ήταν δική σου,το ψωμάκι αυτό είναι ίσως το πιο όμορφο που έχω δει και έχω φτιάξει στο είδος του,τελικά η ομορφιά σε ακολουθεί αβίαστα Beauty....είναι το κάρμα σου.Τα λέμε...
Η ετυμηγορία του άσημου κοινού
Η Μάνατζερ: έπαθε σοκ!Μόλις το είδε πριν καν το δοκιμάσει μου λέει:
-Κικίτσα αυτό θα το φτιάξεις και την άλλη βδομάδα για τα Χριστούγεννα!
-δοκίμασε το πρώτα...μπορεί να μην σου αρέσει.
-θα μου αρέσει ξέρω εγώ,το βλέπω!
...και δοκιμάζει...
-Μήπως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αντί για βασιλόπιτα;
Όπως καταλάβατε....μεγάλη επιτυχία,τα σχόλια της ήταν διθυραμβικά.Κέρασε την επόμενη μέρα τη θεία μου με περηφάνια και καμάρι!
Ο Πάτερ φαμίλιας: αν και ήταν ακατάλληλη η ώρα για γλυκό σας πληροφορώ ότι έφαγε δυο φέτες και τις ευχαριστήθηκε.
Η θείτσα : Η αλέγκρα θεία μου που είναι και γλυκατζού το τίμησε δεόντως.Είπε πως είναι καταπληκτικό και της θυμίζει γλυκό Γερμανίας.
Η Πεθερίσιους: αν και προσέχει με τα γλυκά εξαιτίας του διαβήτη,έφαγε μια φέτα και ενθουσιάστηκε.Της άρεσε παρα πολύ η εμφάνιση του γλυκού και συμπλήρωσε ότι της θυμίζει γεμιστό τσουρέκι και μάλιστα το συγκεκριμένο είναι καλύτερο και από τσουρέκι.
(ακολούθησε ένας διάλογος των τεσσάρων για το πως θα μπορούσαμε να το στήσουμε σε στρόγγυλο ταψί ωστε να το κάνουμε βασιλόπιτα)
Όσο ζω μαθαίνω
ένα πετυχημένο φουσκωτό ψωμάκι μπορεί να σου φουσκώσει τη διάθεση όσο "πίτα" και να είναι.
Αλλαγή σχεδίων
καμία αλλαγή,όλα τα έκανα σύμφωνα με τη συνταγή....δεν παίρνω και όρκο βέβαια...μπορεί κάτι να χάθηκε στην μετάφραση!
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ
LETS DO IT
Η δοσολογίες είναι για δυο ψωμιά σε φόρμα ορθογώνια(τις κλασικές ορθογώνιες φόρμες του κέικ)
ΥΛΙΚΆ
για τη ζύμη
6 κουτ της σούπας χλιαρό νερό
4,5 κουτ του γλυκού μαγιά σε σκόνη
1 κουτ.της σούπας ζάχαρη
1/2 της κούπας (113γρ)ανάλατο βούτυρο
2/3 της κούπας(160γρ) γάλα
6 κούπες(750γρ) αλεύρι
1/2 κούπα (100γρ)ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αβγά χτυπημένα
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Για τη γέμιση
2 κούπες(390γρ) ζάχαρη
5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κούπα(100γρ) φιστίκια αιγίνης ανάλατα
1 κούπα(100γρ) καρύδια ανάλατα
1/2 κούπα(100γρ) αμύγδαλα λευκά ανάλατα
ξύσμα από μισό λεμόνι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι βανίλια
1 κούπα(210γρ)βούτυρο ανάλατο λιωμένο
για το σιρόπι
1 κούπα(340γρ) μέλι
1 κούπα (240ml) νερό
1 πρέζα αλάτι
επί το έργον
-τοποθέτησε στο μίξερ το εξάρτημα για ζύμη(αν δεν έχεις δεν πειράζει,χρησιμοποίησε τα χεράκια σου)
-βάλε στο μπολ του μίξερ τα 3 πρώτα υλικά της ζύμης(νερό,μαγιά,ζάχαρη)
-ανακάτεψε για 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα ή με ένα πιρούνι,ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει
-σε μέτρια φωτιά βάλε ένα μικρό κατσαρολάκι και πρόσθεσε το γάλα και το βούτυρο
-ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και άφησε το στην άκρη να κρυώσει λίγο
-σε ένα μπολ βάλε τις 4 κούπες αλεύρι,την ζάχαρη και το αλάτι και ανακάτεψε
-πρόσθεσε το παραπάνω μείγμα με το αλεύρι στο μπολ του μίξερ που έχεις βάλει τη μαγιά
-πρόσθεσε το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο
-ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα
-πρόσθεσε τα αβγά και τη βανίλια(αν δεις ότι το μίξερ "δυσκολεύεται" ...βάλε τα χεράκια σου και ζύμωσε με ελαφρές κινήσεις) και ανακάτεψε για 2 λεπτά
-πρόσθεσε τις υπόλοιπες 2 κούπες αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ένα ζυμαράκι σφιχτό που δεν κολλάει
-βάλε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ σε ζεστό μέρος και άφησε την για μια ώρα ή μέχρι να δεις ότι φούσκωσε αρκετά(σχεδόν να διπλασιάσει τον όγκο της)
ετοίμασε τη γέμιση
-καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους(αυτό είναι δική μου παρέμβαση αν θέλεις μπορείς να το παραλήψεις)
-βάλε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς,το ξύσμα λεμονιού,το αλάτι και τη βανίλια και ψιλόκοψε(προσοχή μην γίνουν πούδρα,να είναι λίγο χοντροκομμένα)
-σε ένα μπολάκι τοποθέτησε τη ζάχαρη και την κανέλα
ετοίμασε το σιρόπι
-βάλε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι(μέλι νερό αλάτι) σε μέτρια φωτιά
-αν χρειαστεί ξάφριζε από πάνω
-όταν αρχίσει να βράζει χαμήλωσε τη φωτιά και β΄ρασε μέχρι να μειωθεί κατά το 1/3(μην αγχώνεσαι αν δεν μπορείς να καταλάβεις αν μειώθηκε,υπολόγισε 5-7 λεπτά βρασμού και θα σαι οκ)
τελικό στάδιο
-σε δυο μακρόστενες φόρμες του κέικ στρώσε αντικολλητικό χαρτί και άφησε να εξέχει λίγο
-όταν φουσκώσει η ζύμη περίπου στο διπλάσιο χώρισε την σε δυο ίσα μέρη
-άνοιξε φύλλο με τον πλάστη(είναι πολυ εύκολο και δεν χρειάζεται ούτε να αλευρώσεις) σε 30Χ50,μισό εκατοστό περίπου(δεν πειράζει αν το κάνεις άνισο ή σου βγει το σχήμα όπως να ναι,το ψωμάκι μας είνα ρουστικ και η τελειότητα στη συμμετρια δεν είναι το ζητούμενο)
-άπλωσε επάνω στο φύλλο το μισό λιωμένο βούτυρο (γενικά άπλωσε τόσο ώστε να λιμνάζει σε μερικά σημεία)
-στρώσε από πάνω την μισή ποσότητα της ζάχαρης με την κανέλα(τόση ώστε να ρουφήξει το βούτυρο)
-πάνω από τη τη ζάχαρη πασπάλισε με την μισή ποσότητα των ξηρών καρπών(πάτησε λίγο με τα χέρια σου)
(στο σημείο αυτό μπορείς να ξεδιπλώσεις όλο σου το ταλέντο,αντί για ζάχαρη βάλε μερέντα,μαρμελάδα κάστανο...δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά το προτείνω)
-κόψε τώρα σε κάθετες λωρίδες το φύλλο(περίπου 6-7 λωρίδες)
-τοποθέτησε την μια λωρίδα επάνω στην άλλη (δεν πειράζει αν σου πέφτει η γέμιση δεξιά και αριστερά μπορείς να προσθέτεις κατά τη διάρκεια την γέμιση που σας έχει πέσει.Προτείνω να βάζεις σιγά σιγά τη λωρίδα πάνω στην άλλη χωρίς να την σηκώσεις ολόκληρη από τον πάγκο σου.Μην ξεχνάς ότι η συμμετρία δεν είναι το ζητούμενο)
-Αφού λοιπόν βάλεις όλες τις λωρίδες την μια επάνω στην άλλη κόψε κατά μήκος ανά 10εκατοστά περίπου
-το κάθε κομμάτι (των 10 εκατοστών) τοποθέτησε το μέσα στη φόρμα ψησίματος.Το ένα δίπλα στο άλλα(Αν χρειαστεί πίεσε τα κομματάκια ώστε να χωρέσουν όλα,αν είναι λιγο μεγαλύτερη η φόρμα σου δεν πειράζει,μερικά κενά επιτρέπονται γιατί θα φουσκώσει κι άλλο το ζυμαράκι και θα καλυφθούν)
-επανέλαβε την διαδικασία και με το δεύτερο ζυμάρι
-άφησε τος φόρμες σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν λίγο ακόμα(εγώ τα έβαλα σε σβηστό φούρνο και τα άφησα ένα 20λεπτο)
-προθαιρμανε τον φούρνο στους 180και ψήσε για 30-40 λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει αρκετά το επάνω μέρος
-βγάλε από τον φούρνο και άφησε τα κανένα τέταρτο να ξεκουραστούν.
-βγάλε από τις φόρμες τραβώντας το χαρτί ψησίματος που εξέχει
-με ένα κουτάλι πασπάλισε με το σιρόπι πάνω από κάθε ψωμάκι(τη μισή ποσότητα στο καθένα)
(αν θέλεις το σιρόπι το βάζεις σε μια κανατούλα και βάζει ο καθένας μόνος του στο κομμάτι του)
Thats all
Εντυπωσιάστηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνει υπέροχο και ξεχωριστό!!
Γενικά αυτό το site έχει υπέροχες συνταγές, ίσως λίγο μπελαλίδικες, μα που σίγουρα αξίζουν τον κόπο!
Φιλιά!
ΑΑΑ καλη μου Ελενα χαιρομαι που εντυπωσιαστηκες,αχαχα!!!!!
ΔιαγραφήΔεν το ηξερα αυτο το site,πραγματικα κανει εξαιρετικη δουλεια,σιγουρα θα επιχειρησω και αλλες συνταγες !
φιλια πολλα!!!!!!!
Πω πω πω χαμός, τι τέλειο γλυκόψωμο είναι αυτό? Ετσι είναι το οριντζιναλ ονομα ή το έβαλες εσύ στην γκρηκ βέρσιον? Στην beauty δεν έστειλες δηλαδή ένα κομμάτι έτσι για το γαμώτο που σε προκάλεσε? Θα ξερογλείφεται και αυτή όπως εμείς οι κοινοί θνητοί?
ΑπάντησηΔιαγραφήαχαχαχαχαχα τανιααααα!!!!!Το ονομα ειναι baklava pull apart bread....οπως καταλαβες δεν ηξερα πως να το μεταφράσω και έτσι έγραψα απλως τον μπλακλαβα στα Ελληνικα!!!!!σωστηηηη???!!!!!!
ΔιαγραφήΗ αληθεια ειναι οτι δεν της εστειλα....χμμμμ...αλλα τωρα με βαζεις σε τρελες σκεψεις Τανια μου....!!!!
Σου στελνω λοιπον φιλια και εκτιμηση ....γιατι απο το γλυκοψωμο δεν εμεινε ιχνος!!!!!!!!
Καλησπέρα. Φαντάζομαι τη μετατροπή των μεγεθών που είναι πάντα βουνό, ειδικά αν περιλαμβάνει και ουγκιές και γαλόνια και oz και quarts και δεν ξέρω γω τι άλλο, χαρά στο κουράγιο σου. Ερώτηση για το σιρόπι: δεν έχω κάνει ποτέ με μέλι και να το βράσω, συνήθως όποτε περιέχει μέλι το βάζω εκτός φωτιάς. Με το βράσιμο, το μόνο που ποετυχαίνουμε είναι η εξάτμιση του νερού αλλά και η αλλοίωση του μελιού. Μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλουμε εξ αρχής τα δύο τρίτα του νερού και να τα ζεστάνουμε ίσα για να λειώσει το μέλι; Τι λες επί τούτου; Διαβάζει κανείς που να το ξέρει - έχει δοκιμάσει και να μας δώσει τα φώτα του;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα Κλεομανη!!!
ΔιαγραφήΤο google ηταν ο " σου σεφ" μου και ετσι οι μετατροπες εγιναν σχετικα γρηγορα ;p !!!!!
Νομιζω οτι έχεις απολυτο δικαιο,με τον βρασμο δεν πετυχαινουμε κατι παραπανω απο οτι αν το αραιωσουμε το μελι μεσα σε ζεστο νερο.Οταν έβρασα το μελι με το νερο στην ουσια καταφερα να κανω πιο ρευστο το μελι και οχι κατι αλλο.Σημερα εχω σκοπο να ξανα κανω τα ψωμακια(και μαλιστα διπλη δοση δηλαδη 4 ψωμακια )γιατί τα ετεξα σε αγαπημενα προσωπα,θα κανω αυτο που ειπες(εξαρχης τα 2/3 νερου κτλ).Πολυ επικοδομητικη η παρατηρηση/προταση σου!!!!
Εδώ μιλάμε για "έρωτα" με την πρώτη ματιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρώματα εξαιρετικά σ' ένα αφράτο ψωμάκι που το τρως με την ίδια "μανία" όλες τις ώρες :-)).
Για να απαντήσω στον Κλεομένη, χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός, το μέλι όταν βράζει σίγουρα χάνει κάποια από τα θρεπτικά συστατικά του. Προσωπικά μόνον στα μελομακάρονο το αφήνει να βράσει λίγο, για να ενωθεί με το σιρόπι της ζάχαρης. Στον μπακλαβά (ή άλλα γλυκά που σιροπιάζω) το ρίχνω απευθείας πάνω στο ζεστό γλυκό και με την θερμοκρασία που αυτό έχει το μέλι "λιώνει" και απορροφάται. Με τον τρόπο αυτό ο μπακλαβάς παραμένει τραγανός μέχρι το τελευταίο του κομμάτι.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Γεια σου Πηνελοπη μου!!!!
ΔιαγραφήΔεν το ηξερα αυτο με το μελι που το βαζεις απευθειας...εξαιρετικη συμβουλη!!!!!!Χρησιμες ολες οι πληροφοριες που μας εδωσες!!!!!
Οπως ειπα και πιο πανω σημερα θα τα ξανα κανω τα ψωμακια μου,θα δοκιμασω εκτος απο την προταση του Κλεομενη(να το αραιωσω το μελι και οχι να το βρασω) και τη δικη σου προταση (να ριξω απευθειας λιγο μελι απο πανω)!!!
Αχ μπραβο μπλογκοφιλοι μου που μου δινεται τετοιες ωραιες συμβουλες!!!!
φιλια πολλα Πηνελοπη!!!!
MPORO NA PO OTI ME ENTIPOSIASES!!!!!!!!!!!TO DIAVASA TREIS FORES GIA NA KATALAVO TI EKANES!KAI AKOMA EXO EROTISEIS!EGO DNE XRISIMOPOIO XIRI MAGIA!APO TIS ALLES POSO NA VALO?EPISIS THELO KI EGO NA DOKIMASV DEN PERISEPSE KANENA KOMMATOUDI?TA YLIKA TA EXO OLA!DEN ERXESAI MIA BOLTA APO DO NA VALO KAI KRASAKI NA VALO KAI MOUSIKOULA KAI NA TO KANEIS _NA TO DO KAI APO KONTA_?????????
ΑπάντησηΔιαγραφή...κι γω λεωωω ποια ειναι ποια ειναι...καλα που μου το ειπες πιο κατω...; P !!!
ΔιαγραφήTασουμου εσυ που δεν χρησιμοποιεις ξηρη μαγια καλα θακανεις να χρησιμοποιησεις γιατι δεν εχω ιδεα για νωπη μαγια!!!....μη στεναχωριεσαι και κατι θα κανω και για σενα.....ολοκληρη κικιτσεν θα ερθει στο σπιτι σου....ετσι θα ερθει(σου ειπα οτι ειμαι κατα 95% ετοιμη...αυτο το 5% ομως θα κανει τη διαφορα!!!)??!!!!!! Σ αγαπω και σε φιλω!!!!
I TASOU EIMAI
ΑπάντησηΔιαγραφήελααα δεν το πιστευω!!!!
ΔιαγραφήΕπιτυχημένο μπακλαβοδόψωμο και εσύ το έφτιαξες τέλειο με τα αρώματα και τις γεύσεις του μπακλαβά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μας κάνεις να τρώμε βασιλόπιτα μπακλαβαδοτή!
Φιλιά Κική, και στους δοκιμαστές σου! :)
Z.
αχαχαχα γεια σου υπεροχη Ζαμπια!!!
ΔιαγραφήΕμενα οι δοκιμαστριες μου δεν μου αφησαν περιθωρια...θελουν μπακλαβαδοτη βασιλοπιτα(μας βλεπω χωρις φλουρι στη βασιλοπιτα φετος..αλλα αντε να δουμε)
πολλα πολλα φιλια!!!
Χαρά στο κουράγιο σου θα πω εγώ! Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και οι μυρωδιές φαντάζομαι ότι κατέκλυσαν την κουζίνα και το σπίτι! Φανταστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Χρυσα μου!!!!
ΔιαγραφήΔεν ειναι καθολου δυσκολο,λιγο στη μετατροπη των υλικων ισως αλλα αφου εγινε η "μεταφραση" ολα ειναι απλα!!!!Εχει σιγουρη επιτυχια και ειναι μια πολυ κααλη επιλογη για δωρακι σε αγαπημενα μας προσωπα αντι ετοιμων γλυκων!Αχ οπως το ειπες χρυσα, μοσχομυρισε το σπιτι μου με χριστουγεννιατικα "αρωματα"!!!
Πανέμορφο, διαφορετικό, φαίνεται πεντανόστιμο, είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά εσύ μας έκανες να το δούμε εύκολο με τις οδηγίες και τις φωτογραφίες σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω επειγόντως.
Καληνύχτα.
Σε ευχαριστω τοσο πολυ για τα καλα σου λογια Μαχη!!!
ΔιαγραφήΠραγματικα δεν ειναι δυσκολο,ειναι ευκολο ψωμακι,πολυ πιο ευκολο απο τη διαδικασια που χρειαζεται ενα τσουρεκι ας πουμε!!!!Να το φτιαξεις και θα με θυμηθεις....θα θελεις να το ξανα φτιαξεις πολλες φορες ακομα!!!!!!
φιλια!!!
τελειοοοοοοοοοοοοο δωσε μας τα φωτα σου γτ κατι παρομοιο ειχα δει με μερεντοψωμο!!! μου φαίνετε βρήκα τι θα κάνω και γω για χριστούγεννα!!!! μαστερ σεφ μου εσυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχαχααχαχ Τααασααα μου τετοια μου λες και κοκκινιζω αχαχα!!!!!
ΔιαγραφήΝομιζω οτι αν αντι ζαχαρη βαλεις μερεντα και φουντουκια ισως....θα εχεις το τελειο μερεντοψωμο!
Επισης νομιζω οτι αν στρωσεις πουρε καστανου με λιγη ζαχαρη απο πανω και καβουρδισμενα αμυγδαλα θα εχεις το τελειο καστανοψωμο και τυφλα να εχουν το τσουρεκι καστανου του Τερκενλη(φανταζομαι ξερεις περι τινος προκειται)
σου στελνωωω φιλιαααα!!!!
Wow! Υπέροχο φαίνεται και αν κρίνω από τα υλικά που μου αρέσουν, αλλά και από τη σύνθεση - εκτέλεση. Είναι κάτι σαν επιτηδευμένα ασύμμετρο τσουρέκι με γεύση μπακλαβά δηλαδή! Το σιρόπι δεν είναι κάπως too much? Μάλλον θα το έφτιαχνα σαν τσουρέκι άνευ σιροπιάσματος, με αρκετό καρύδι και μπαχαρικά στη γέμισή του μόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου!
Λοιπον νταρκ....υποκλινομαι πραγματικα!!!Εισαι αστερι φωτεινο και οχι νταρκ!!!!
ΔιαγραφήΤα σχολια σου ειναι λες και το εφτιαξες ηδη ή λες και ησουν καπου εκει στην κουζινα μου οταν το εφτιαχνα εγω!Δεν το πιστευω!
Αν εβαζα δικο μου τιτλο θα ηταν ακριβως αυτο που ειπες εσυ "επιτηδευμενα ασυμετρο τσουρεκι με γευση μπακλαβα",αυτος ο τιτλος ειναι πιο σωστος απο τον γνησιο!!!!
Επισης το σιροπι για τα δικα μου τα δεδομενα ειναι too much οπως πολυ ευστοχα ειπες,μαλιστα δεν το εβαλα όλο κατι που δεν ειπα στην αναρτηση....Ανευ σιροποιου ειναι επισης ενα πολυ ωραιο τσουρεκοψωμο που εξαιτιας της υγρασιας που εχει η ζαχαρη στο εσωτερικο του το κραταει υγρο οσο πρεπει!!!Καλα νταρκ σου βγαζω και το καπελο!!!!
Φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Thank yououou Πεπη!!!!!
ΔιαγραφήΑν το φτιαξεις θα σου αρεσει ακομα πιο πολυ,αχαχα!!!!!!
φιλια!!!!
Πρεπει να προσεχεις πια τι γραφεις Κικιτσα.Θα παρεμβει η επιτροπη ανταγωνισμου.Εγραψες "τερκενλης",ειναι ξεκαθαρα διαφημηση.Μηπως τα παιρνεις?!!!!Επισης αφου ουτε το σχημα εχει αλλα ουτε και την γευση(μαχλεπι),μπορεις να μου πεις γιατι η πεθερα σου, η νταρκ και εσυ που συμφωνεις το λετε τσουρεκι?Μηπως λογο υφης?Τελος νομιζω οτι θα του πηγαινε πολυ ταχινι.(δεν ξερω αλλα μου βγαζει κατι σε ταχινοπιτα).Σαρκοφαγος.
ΑπάντησηΔιαγραφήαααααχαχαχαχα τρεμε Τερκενλη.....ουπς κι αλλη διαφημιση!!!!!
ΔιαγραφήΜα ποσο περιφανη μπορω να ειμαι που ο Big bro μου ξερει για μαχλεπι....ξερει για υφες.....εχει τοσο εμπεριστατωμενη αποψη!!!!!Δεν ξερω γιατι αλλα θυμιζει τσουρεκι ....ισως γιατι στα γεμιστα τσουρεκια χανεται καμια φορα η μυρωδια απο το μαχλεπι....θα δοκιμασεις και θα κρινεις!
Χθες καναμε αλλα 4 ψωμακια με τη μαμα και σκεφτομασταν τι αλλο να προσθεσουμε(καναμε με μερεντα,με μαυρη ζαχαρη)....εεεε το ταχινι δεν μας ηρθε στο μυαλο....α ρε bro παλι εδωσες τα φωτα σου....τελεια ιδεα το ταχινι!
Εντάξει τώρα μας τελείωσες βρε Κική! Τι δημιούργημα είναι αυτό? Κι εγώ η έρμη που δεν έχω καθόλου χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα και είμαι σε συνεχές τρέξιμο με κάτι γιορτές και πανηγύρια πότε θα το φτιάξω? Ε??? Γκρρρρρ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ να το ξερα amelie μου να σου στελνα κανα ψωμακι!!!!!!
ΔιαγραφήΘα βρεις χρονο για ολα ειμαι σιγουρη!!!!!
καλο χριστουγεννιατικο ευχαριστο "τρεξιμο" λοιποοοον!!!!!
φιλιααααα!!!
tha paro ta vouna gia na min ertho na sou vgalo to malli trixa trixa an kai xristougenna mia xara tha tairiazes san glompos pano sto dentro pou etsi ki allios oti vriskeis to kremas xaxaxaxaxa pou na skaseis mari fenete pentanostimo kai eimai sigouri oti einai me kolases vradiatika !simfono me big bro pantos me taxini tha einai akoma pio telio kai ontos thimizei taxinopita!de ME les stin tasou etoimi eisai na pas se mena me adeia xeria tha rtheis??????????????????xaxaxaxa kanonise na mou kanei magkies k se faga xaxaxa
ΑπάντησηΔιαγραφήlixouda pou tis trexoun ta salia oufffff!!!
ααααααχαχαχαχαχα!!μα τι παραπονιαρικοοοοο!!!!!
Διαγραφήκαι για σενα ετοιμηηηηηηη ειμαι 100%.....ε τι απ εξω θα σ αφηνα εσενα??!!!!!!!!!Θα σου ρθω αυριο νονα μας!!!!!!!!
ena tha sou po mexri to proi eixa faei eidi to miso xaxaxa oso magireua etroga milame gia kollima na ligo akoma na mia mpoukitsa akoma paei to miso mpaklavadopsomo !pragmatika pentanostimo arese poli k stin mama mou k ston taso!keep cooking kika and keep feeding us!!xxx
ΔιαγραφήΓιουπιιιιιιι!!!!! Αχ αυτος ο μπακλαβας ολο χαρες μου δινει και αφου εγκρινει κ η θεια βουλα τελος!!!
ΔιαγραφήΕλα βρε θηριο! Ειναι να μην σε προκαλεσει κανεις, κανεις θαυματα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται σουπερ... ευχαριστω που εκανες την μετάφραση για να μεινει σε μένα (το ευκολο κομμάτι) η εκτέλεση (με την καλη εννοια)!
Καλοφάγωτο... τι καλοφάγωτο, φανταζομαι ουτε ψίχουλο δεν θα εχει περισσεψει.
Καλημέρα απο την μουντή Αθήνα :)
Καλημερα ομορφοκοριτσο απο την καταμουντη Δραμα!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστω για την "προκληση" ....η εκτελεση πετυχε και θυματα δεν ειχαμε!!!!!!!
σου στελνω φιλιααααα!!!!!!!!!
Στειλε και κανα κομμάτι... πηζω λέμε... εχω αφησει τους στολισμους και την παρασκευη Χριστουγεννιατικων γλυκών στην μέση! Ουφ!
Διαγραφήαχ βρε κοριτσι κανε και λιγο "ρηλαξ"....βαλε προτεραιοτητες....ξερεις στα λεω για να τα ακουω και γω!!!!!!
ΔιαγραφήΕντάξει.... έχω πάθει σοκ!! Είναι φανταστικό!! Μόνο που φαντάζομαι το άρωμα όσο θα ψήνεται..... ωχ αμάν αμάν!!! Θα το φτιάξω για τον πατέρα μου που είναι λάτρης του μπακλαβά!!! Καλές γιορτές να έχεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you thank you Μυρωδια!
ΔιαγραφήΜακαρι να του αρεσει του μπαμπακουλη σου!!!!!!
Καλες υπεροχες γιορτες σου ευχομαι!!!!!!!!
Καλώς σε βρήκα Κική αν και σε διαβάζω αμέτοχη εδώ και πολύ καιρό! Πολύ πρωτότυπη συνταγή ιδανική για brunch που λένε και στο χωριό μου!! Καλημέρες και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχαχαχ ναι και στο δικο μου το χωριο ετσι το λεμε!!!!!!
ΔιαγραφήΚαλως ηρθες λοιπον και "φανερα" Αθηνα και χαιρομαι πολυ για την γνωριμια!!!!
καλο και νοστιμο σουκου,φιλακιααα!!!
Μπακλαβαδοκεκάκι;;; Μμμ δεν το εχω ξαναδει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπακλαβαδοψωμοτσουρεκοκεκακι!!!! Τελικα δεν ετυχε...πετυχε!! Φιλια αριαδνη!!!
ΔιαγραφήΕντυπωσιακό Κikitchen! Πήγα στην πηγή της συνταγής και παρόλο που είναι από ένα πολύ γνωστό και όμορφο Blog, το δικό σου pull apart με έκανε να ξερογλύφομαι και να θέλω να το φτιάξω! Αυτό λέει πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήKeep baking Κikitchen ...
Φιλάκια
Αχ mookies δεν ξερεις ποσο με εκανες να χαρω, πεταξα απ τη χαρα μου!!!!!.... ακομα πεταω χαχαχα!!!!!
ΔιαγραφήΣου στελνω φιλια και ενα μεγαλο ευχαριστω!!!!
Yeah!!! τέλειο
ΑπάντησηΔιαγραφήHello drunk tomato!!!!!
Διαγραφήεκ του αποτελεσματος εχω να πω οτι ειναι ενα ψωμοτσουρεκο με σιγουρη επιτυχια!
καλη εβδομαδα και καλα φαγητα!!!!
Θα το επιχειρήσω και εγώ !!!
ΔιαγραφήΤελεια!!!! Καλη επιτυχια drunk tomato....ειμαι σιγουρη οτι θα την εχεις!!!
ΔιαγραφήΟυάου!!! Κικίτσα έκανες πάλι το θαύμα σου με το μπακλαβαδόψωμο. Αν και είναι λίγο μπελαλίδικο του έδωσες και κατάλαβε...το έκανες φανταστικό και φαντάζομαι το άρωμα που γέμισε την κουζίνα!!!!!!!!!!!!!!!! Πεντανόστιμο και πολύ χορταστικό και θα ήταν εξίσου ωραίο και χωρίς σιρόπι!!! Χίλια μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Γεια σου Κικιτσα μου!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΣυμφωνω απολυτα μαζισο οτι μπορει να σταθει και χωρις σιροπακι...εξαρταται απο τα γουστα!!!
Φαινεται μπελαλιδικο αλλα δεν ειναι και τοσο,αληθεια στο λεω!!!!!
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και σου στελνω πολλα φιλιαααα!!!!
Πολύ σε ταλαιπώρησε η συνταγή βρε παιδί μου αλλά, Κική μου, το αποτέλεσμα φαίνεται δελεαστικότατο! Μ'αρέσει πολύ η ιδέα του μπακλαβά-pull apart bread! Γειά στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές να έχεις και ό,τι επιθυμείς!!
Αξιζε τελικα ο κοπος μαγδα μου!!! Φαντασου οτι μετα απο μερικες μερες το ξανα εκανα με διπλη δοση!!!!
ΔιαγραφήΚαλες γιορτες σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου!!!
The main functions of a kitchen are to store, prepare and cook food and to complete related tasks such as dishwashing.samsung dryer t heating
ΑπάντησηΔιαγραφήA pretty important functions of one's kitchen are to store, prepare and cook food and to accomplish related tasks including dishwashing.samsung dryer not heating
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is a truly cool post. I love this kitchen. Totally the style would fit me.how to clean up drywall dust
ΑπάντησηΔιαγραφή