welcome to kikis kitchen

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ





Αγαπητέ Μπουρτναιν,

μιας  και  η  πρώτη  τάρτα  πέτυχε και άρεσε είπα  να  κάνω  και μια  δεύτερη για να πετύχει και να αρέσει,και πέτυχε και άρεσε.Τράταρα την ταρτα και εξαφανίστηκε σε χρόνο ντε τε.
Δεν φανταζόμουν ότι  θα ολοκλήρωνα γλυκό με το ένα χέρι.
Τελικά δεν υπάρχει δεν μπορώ.Στο ένα χέρι το κατσορολάκι  στο άλλο τον Στελακη και στο πόδι τον Χρηστάκη.Εντάξει  Άντονι, δεν το παίζω η σούπερ μαμά,με  το τακούνι και το κραγιόν ολημερίς που πλένει,απλώνει,σιδερώνει,μαγειρεύει,ταΐζει,ξεσκατίζει,κοιμίζει και παραμένει χαμογελαστή  ξεκούραστη και ευδιάθετη,απλώς έτυχε να είναι πανεύκολη η τάρτα.Την προτείνω χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε όλους τους σοκολατίσιους και μη.Τα λέμε...


Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Η Λιχουδα: έχετε καιρό να κάνει  την  εμφάνιση  της  στο kikitchen,ξέρω  ότι  σας έλειψε.Έγινε μαμά και βρίσκεται στη φάση  του  τρέχω  και δεν φτάνω.Έφαγε ένα μεγάλο κομμάτι και κατά  ενθουσιάστηκε."ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ να γράψεις,από  τα  πιο  ωραία που έχεις φτιάξει,πότε  θα αναβάσεις τη  συνταγή,θέλω  να την φτιάξω και γω".Σε κάθε πιρουνιά  κοιτούσε με λαχτάρα το υπόλοιπο γλυκό στο πιάτο της.Η αλήθεια  είναι  ότι δεν νομίζω να  προλάβει  να την φτιάξει,μάλλον  θα  της  την  κάνω  εγώ  και θα  της την στείλω   πακέτο.
Ο Λακωνικός: του άρεσε πραγματικά,ίσως λέει από τα πιο ωραία γλυκά που έχω φτιάξει.Του άρεσε η τραγανή κρούστα από κάτω(πραγματικά η κρούστα της τάρτας ήταν ιδανική) και τα ολόκληρα φουντούκια.
Η Μάνατζερ: ξε-τρελάθηκε.Είπε χαρακτηριστικά"είναι τέλειο,οπωσδήποτε να το ξαναφτιάξεις αυτό",η κρέμα βελούδινη και αφράτη σε συνδυασμό με την τραγανή βάση και το ολόκληρο φουντούκι ήταν μια πανδαισία.
(άφησα  το ταψί στο ψυγείο της Μάνατζερ και της είπα να δώσει και στον πάτερ φαμίλια όταν θα τελειώσει το βραδινό του φαγητό.Η Μάνατζερ ήταν κατηγορηματική ότι ο νταντης ΔΕΝ πρόκειται να φάει αυτό το γλυκό...κι όμως  εγώ έχω ετυμηγορία και του πάτερ φαμίλια!
Ο Πάτερ φαμίλιας.Του άρεσε πάρα πολύ  μα πάρα πολύ.Έφαγε ένα τεράστιο κομμάτι και είπε ότι ήταν τραγανό και όχι πολύ γλυκό,όπως έπρεπε για τα γούστα του.

Όσο ζω  μαθαίνω.

πανεύκολη γρήγορη.....άσσος στο μανίκι


Αλλαγή σχεδίων

τα πάντα  κατά  τον σεφ  εποίησα

Φάτε μάτια ψάρια 















LETS DO IT

Υλικά για την βάση της τάρτας(για όσους  έχετε  δει  την βάση της τάρτας  Αλσατίας  μην απορείτε που βλέπετε  λίγο  διαφορετικά  υλικά...πολύ σωστά βλέπετε.Η  συγκεκριμένη  βάση  είναι  για  γλυκιές αλλά  και για αλμυρές  τάρτες,επίσης σας γράφω και σε ml πλεον τις  ποσότητες  μετα από απαίτηση του κοινού....Beauty Follower)
250γρ μαλακό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1  1/2 κουταλιά  της  σούπας ζάχαρη 1/2 φλ (125ml) φρέσκο αγελαδινό βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε μικρά κομματάκια 1 αβγό χτυπημένο 1/2 κουταλιά της σούπας (20ml)νερό

υλικά για την τάρτα(προσοχή με τις ποσότητες,πρέπει να είστε ακριβείς για να μη  βγει νερουλή η κρέμα)
225γρ σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη(εγώ  έβαλα  κουβερτούρα,αν θέλετε να γλυκίζει περισσότερο βάλτε μια άλλη σοκολάτα της επιλογής σας)
75γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
2 φλιτζάνια/450ml   κρέμα γάλακτος με 33% έως 36% λιπαρά
2 κρόκους αβγών
140γρ φουντούκια(βάλτε και πιο πολλά αν είστε  φουντουκάδες)


 επί το έργον
για την τάρτα(σας γράφω  παρακάτω την    διαδικασία  που  προτείνει  ο  Μπουρτναιν.Εγώ  έκανα μια  μικρή  σκανδαλιά: δεν κοσκίνισα  αλεύρι,έβαλα  όοοοολα   τα υλικά με  τη μια  σε  ένα μπολ τα ζύμωσα και έτοιμη  η μπαλίτσα  μπήκε στο ψυγείο)
-κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ
-πρόσθεσε τη ζάχαρη και το αλάτι,ανακάτεψε -πρόσθεσε το βούτυρο
-πρόσθεσε  το αβγό
-πρόσθεσε το νερό -ανακάτεψε γρήγορα  τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα(βασικά αν δεν βάλεις χέρι δεν γίνεται) -ζύμωσε  ελαφρά για λίγη  ώρα και  μη  σε πειράζει που η ζύμη σου είναι  κομματάκια κομματάκια -δημιούργησε με τη ζύμη μια μπάλα και βάλτην σε μεμβράνη  -βάλε στο ψυγείο για μια ώρα



-βγάλε από το  ψυγείο  και από τη  μεμβράνη και ακούμπησε τη ζύμη σε  αλευρωμένη επιφάνεια
-με την παλάμη σου,με  ελαφριές κινήσεις άπλωσε την κυκλικά
-πάρε τον  αλευρωμένο πλάστη και άνοιξε  τόσο όσο είναι  το ταψάκι σου


και  στο σημείο  αυτό  λέει  ο  σεφ :
-όταν είσαι έτοιμος  να μετακινήσεις τη ζύμη  στο  ταψάκι δίπλωσε τη ζύμη  στη μέση  και  με  τη βοήθεια του πλάστη τοποθέτησε  την στο ταψί.

και  στο  σημείο  αυτό λέω  εγώ:
-επειδή  κατά καιρούς  έχω κάνει  αρκετές βάσεις  για τάρτες δηλώνω  ευθαρσώς  ότι ουδέποτε  δεν μπόρεσα  να μετακινήσω  την απλωμένη  ζύμη  ακέραια και αλώβητη στο  ταψί.Έτσι  το πήρα  απόφαση και κάνω παζλ.Δηλαδή αφού ανοίξω  τη ζύμη  με  τον πλάστη  μετά κόβω κομμάτια-κομμάτια  με  το  χέρι  μου  και  τα  συναρμολογώ  μέσα  στο  ταψί.Η ζύμη  είναι  τόσο  βουτυρένια  που  η "συγκόλληση" του  παζλ  γίνεται  εύκολα  και όμορφα

-τρυπάμε τη  ζύμη  με τη μύτη  του πιρουνιού σε διάφορα σημεία
-φουρνίζουμε μέχρι  να κοκκινίσει  στους 180


βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει


για την κρέμα


-βάλε την ψιλοκομμένη σοκολάτα  και το βούτυρο σε ένα μπολ

-βάλε τη κρέμα γάλακτος να βράσει
-μόλις βράσει κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε την μέσα  στο μπολ  με τη σοκολάτα και  το βούτυρο
-άφησε την  για 5 λεπτά έτσι
-πρόσθεσε τους κρόκους, ανακάτεψε πολύ καλά(μην περιμένεις  να σφίξει  η κρέμα)
-πρόσθεσε και  τα φουντούκια
(το μείγμα  σου  θα  είναι  νερουλό/ρευστό ελαφρώς δεμένο
-πρόσθεσε  το μείγμα προσεκτικά  επάνω  στην  βάση  της τάρτας  και  τοποθέτησε προσεκτικά  στο ψυγείο  για  2  ώρες(2ώρες θέλει οπωσδήποτε...ίσως και παραπάνω)
THATS  ALL


30 σχόλια:

  1. Ρε συ...εγω γιατι δεν εφαγα απο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατσε δεν σε προλαβαινω... ακομη δεν εφτιαξα της Αλσατίας.
    Πρεπει να πάρω και φουντουκια που δεν εχω
    Θα την στειλω στην κολλητη που της αρεσουν τα φουντούκια
    μπα ςκαι την φτιαξει πρώτη και δοκιμάσω χα χα!

    Αυτο με ζόρια των παιδιων να μην το γραφεις... δεν με βλέπω να αποχτω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. beauty στηριξου πανω μου και θα σε κανω ξεφτερι,απο εξαιρετικη μαγειρισσα μεχρι πως να αλλαζεις πανα!!!δηλαδη αν δεν εισαι παντρεμενη θα γινεις κελεπουρι...ουραααα οι γαμπροι!!!!!αχαχαχ!!!
      οι κολλητες υπαρχουν για να μας ξελασπωνουν...+δωσε φουντουκια στην κολλητη!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. χα χα τωρα που λέμε φουντουκια θυμηθηκα εκεινη την ελληνικη τανια με τον Βουτσά...
      -Εσείς φάγατε φουντούκια, για?

      Διαγραφή
    3. Α ναι, αχαχα, ο κοπεογλου ηταν!!!!!

      Διαγραφή
  3. yesssss oleeeee anevases tin sintagi!!!!!nomizeis oti den tha tin kano perimeno to apogeuma na pao na paro ta ilika,siga min afiso tetoio gliko na mou ksefigi k den tha kano mia alla 2 tartes giati mia den ftanei oute gia mena xaxaxaxa re si masaei i roulitsa apo kourasei?oikogeneia xorafa reeee xaxaxaxa ksetinaksa olo to spiti simera na xo eleuthero to apogeuma gia tin tarta xaxaxa tespa pali ksefiga apo to thema an k nomizo oti katalavate me auta pou eipa oti prokeite gia mia tarta sketi KOLASI i vasi tragani i krema veloudini apo pano eno fenotan pio pikti mesa itan pio reusti irthan kai ta fountoukia kai tin apogiosan kai eno mou aresoun ta glika den mporo auta pou einai ipervolika glika kai kaine ton laimo i sigkekrimeni itan apla TELIA se ola!eides kale otan dokimazo ton skasmo den vgazo opote ksereis minima kai sfera i roulitsa xaxaxa keep cooking kika and keep feeding us xxx

    lixouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααααααααααααα πηρες φορα!!!!! ποιος σε πιανει!!! νταξει μαγεια!!! ο αντωνακης εβαλε την ιδεα εσυ την τεχνη και μεγαλουργησες!! παρακαλω στειλε ενα κομματι για να επικυρώσω την νοστιμια γτ δια οφθαλμου δεν το πιστευω :P !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι θελει το ντολμαδακι μας,μην πιστευεις αν δεν δεις.....το προτεινει κ ο θωμας ....ο απιστος ντε!!!!!στο στελνω.....με κουριερ!!!αχαχαχ!!!!

      Διαγραφή
  5. μμμμμμμμμμμμ εντυπωσιακή τάρτα!!!
    φουλ στη σοκολάτα!!! πολύ μ' αρέσει!!!
    μη σκας με το παζλ....κι εγώ το ίδιο κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν να μην ξεκινήσεις τελικά! Εκπληκτική και ο, τι πρέπει για σοκολατοπληκτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα λένε οτι ειναι παγκοσμια μερα σοκολάτας! Δεν ξερω αν ισχύει αλλά την τιμησες δεόντως!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tin ekanaaaaaaaa kai egoooo !den vgike opos i dikia sou giati eixa kolima me tin tartiera den eixa kai ta vala se kati tapsakia pitsas pou sou eipa kai irthe ligoteri i zimi kai me zorise meta kai me tin krema giati den eixe megalo vathouloma i tarta !tespa den peirazei san geusi itan omos theikiiiii i sokolata iperoxiiiii tin epomeni fora tha kano vasi me mpiskota k voutiro k anti gia fountoukia tha valo maltizes pio eukoli tha einai k pio oikonomiki giati tsimpaei ligo stin timi me ta fountoukia k to ageladino voutiro!kai etsi gia na sou tin po kiolas mia xara metefera tin zimi sto tapsi olokliri xoris na pathei tipota xaxaxaxa

    lixouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την μετέφερες???!!!!!Μα πωωωωωως!!!!!!!Επρεπε να σου δωσω την ταρτιερα μου!

      Διαγραφή
    2. me ta xeria tin metefera sikosa ligo na ksekolisei mia akri k meta evala apo kato ta xeria mou k mia xara tin metefera xoris atiximata den xrisimopoieisa katholou ton plasti(gia mas tis ponties tin flaou)xaxaxatin epomeni fora tha paro tin tartiera sou na kano k tin alli tarta pou ekanes

      Διαγραφή
  9. Κι άλλο γλυκό; Είδες τι σου κάνουν οι κακές παρέες; Με εμάς που έμπλεξες, χαχαχα!
    Πολύ ωραία η τάρτα σου. Λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα!!!!!!ακριβως ετσι μαρια μου!!!!!Με βάλατε στον "κακό τον δρόμο"!!!!!
      φιλια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  10. Εμένα δώσε μου σοκολάτα και πάρε μου την ψυχή... Οπότε, καταλαβαίνεις ποια είναι η δική μου ετυμηγορία... Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα να μια ακομα "σοκολατοπληκτη"!!!!!! χμμμ νομιζω πως ξερω την ετυμηγορία σου!!!!!!φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  11. Δοκίμασε να απλώσεις τη ζύμη πάνω σε χαρτί ψησίματος και μετά αναποδογύρισέ τη στο ταψί ;-) I love chocolate!
    (και βγάλε τη λεκτική επαλήθευση πλιζ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σωστα κικη μου,καλη ιδεα με το χαρτι ψησιματος!!!!!!θα το κανω ετσι την επομενηφορα!!!(αχ δεν καταλαβα απο που να τη βγαλω...:( )

      Διαγραφή
  12. Ωραία τάρτα...φουντούκια και σοκολάτα ο τέλειος συνδυασμός.
    Κουβερτούρα επιλέγω κι εγώ...
    Μερικές φορές είναι δύσκολη η μετακίνηση της ζύμης, θέλει λίγη εξάσκηση

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μarion!!!!!
      Πολυ εξασκηση θελει!!Την επομενη φορα οπως μου προτεινε και η Κικη πιο πανω,θακανωτο κολπο με το χαρτι ψησιματος!!!!
      Νομιζω και για μενα η κουβερτουρα ειναι η καλυτερη επιλογη!!!!
      Να την φτιαξεις και να ειναι καλοφαγοτη!!!!!!!!!!!!
      φιλια!!!

      Διαγραφή
  13. Μμμμμμμμμμμμ!! Εντυπωσιακή η τάρτα σου Κικίτσα μου!! Θεϊκή θα έλεγα γιατί ο συνδυασμός των υλικών είναι σούπερ ντούπερ!! Πώς να μην εξαφανιστεί αμέσως!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κικη μου!!!!
      Τελικα καταλαβα οτι στη σοκολατα δεν αντιστεκεται κανεις!!!
      φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  14. Οπως λεει και ο Στελακης ' εεε τωραααα παλι τα ιδια θα εχουμε" τα σοκο οατα θα ερχομαι! μαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε