Αγαπητέ Μπουρνταιν,
την συγκεκριμένη συνταγή δεν θα την ανέβαζα,μην παρεξηγεισαι βρε Άντονι δεν φταίει η συνταγή σου ντε,και τα σχόλια των δοκιμαστών μου, σε γενικές γραμμές καλά ήταν αλλά πως να στο πω,αυτό που λένε ότι ο χειρότερος κριτής του εαυτού μας είναι ο εαυτός μας...
θα στο πω απλά,έκανα ένα βασικό λάθος κατά την εκτέλεση και ξενέρωσα,θα μπορούσε να γίνει το τέλειο πιάτο αλλά τα λάθη πληρώνονται,άσε που και οι φωτογραφίες που έβγαλα δεν ήταν και πολύ κολακευτικές.Δεν "κοπάνησα" πολύ καλά το πιπέρι(βαρέθηκα λίγο) με αποτέλεσμα να έχει πολλά πάρα πολλά ολόκληρα μπαλάκια πιπεριού σε σημείο να αναρωτιέμαι αν έκανα πιπεράτη μπριζόλα ή μπριζολάτο πιπέρι.Τέλος πάντων εχθές το βράδυ έγινε το κλικ και αποφάσισα να την κάνω την ανάρτηση.Ο πάτερ φαμίλιας ενώ έτρωγε ένα ωραίο φιλετάκι που του έψησε η Μάνατζερ μου λέει: να ξανά κάνεις από εκείνη την μπριζόλα με το πιπέρι,πετάγεται η Μάνατζερ και λέει:ααα! ναι ο μπαμπάς σου είπε ότι είναι η πιο ωραία μπριζόλα που έχει φάει,ξετρελάθηκε.Κουφάθηκα εγώ,το χαμόγελο μου...μέχρι τα αυτιά.Βρε παιδιά,να τα λέμε αυτά.Τα λέμε...
Η ετυμηγορία του άσημου κοινού
Η Λελέ.Δεν την ξέρετε,θα την μάθετε.Είναι το το νέο "απόκτημα" της ευρύτερης οικογένειας.Η αρραβωνιαστικιά του αγαπημένου ξάδερφου.Είναι άνετη,μπριόζα και τρελοκομείο.Δεν έχει ιδιαίτερες παραξενιές στο φαγητό.Της αρέσει το κρέας αλλά αν δεν φάει κρεατάκι για κανά μήνα δεν θα της λείψει.Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κατεβατό για την ιδιαίτερη προσωπικότητα της Λελέ,δεν θα το κάνω όμως τώρα και θα μπω στο ψητό,δηλαδή στην μπριζολίτσα.Της άρεσε πολύ,θα προτιμούσε να μην είχε τόσους πολλούς κόκκους πιπεριού,μου έδωσε τα συγχαρητήρια της και μου τα ψαλε που δεν της είχα πει για το μπλογκ.Θέλει να βάλει και αυτή το "χεράκι" της στo kikitchen.Λελέ λέμε και κλαίμε!
Ο σαρκοφάγος.Σκεπτικός και λίγο απογοητευμένος.Περίμενε όλη μέρα για τις μπριζόλες και τελικά δεν το ευχαριστήθηκε όσο ήθελε.Είπε ότι το πιπέρι σκέπασε όλες τις άλλες γεύσεις και δεν του άρεσε που μασούσε τους κόκκους.
Ο σοφός.Το τέλειο ψήσιμο,τόνισε ότι το ψήσιμο αυτό θα μπορούσε να είναι από ένα καλό εστιατόριο.Αντίθετα με τον σαρκοφάγο του άρεσε που "έσπαγε" το πιπέρι στο στόμα του και ας ήταν λάθος.
Η Μάντζερ.Της άρεσε πάρα πολύ.Δεν την ενόχλησε καθόλου το πιπεράκι.
Ο Πάτερ Φαμίλιας.Όπως προείπα,ξεπέρασε τον εαυτό του και μου ζήτησε να το ξαναφτιάξω,όπως καταλάβατε το σουκου θα κάνω μπριζολιτσα για τον μπαμπάκα.
Όσο ζω μαθαίνω.
Ωραία ιδέα το τελείωμα του ψησίματος να γίνεται στο φούρνο.
Αλλαγή σχεδίων
καμία αλλαγή αν εξαιρέσουμε το ολόκληρο πιπεράκι...ε να μην ξανά λέω τα ίδια ξέρετε μπλα μπλα μπλα.
Φάτε μάτια ψάρια
(το ξέρω ότι οι μπριζολίτσες μου δεν έχουν φωτογένεια....μην μου τις αποπάρετε...θέλουν τρυφερότητα!!!!)
LETSDO IT
ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες των 225γρ η καθεμιά
4 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
56γρ φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι(όχι αλεσμένο μέχρι να γίνει σκόνη)
110γρ αγελαδινό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας(28ml) κονιάκ
110ml μοσχαρίσιο ζωμό(εγώ έβαλα τα ζελεδάκια ξέρετε)
αλάτι,πιπέρι
επι το έργον
-λάδωσε ελαφρά το κρέας και μετά πασπάλισε τις μπριζόλες με το σπασμένο μαύρο πιπέρι ώστε να πάει παντού,μη το τσιγκουνευτείς.
-σε δυνατή φωτιά ζέστανε το λάδι και μόλις κάψει πρόσθεσε το βούτυρο
-βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ρόδισε τες από τις δύο πλευρές,περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά(εγώ τις άφησα πιο λίγο)
-βάλε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούςο(εγώ τις έβαλα σε ταψάκι γιατί δεν είχα κατάλληλο τηγάνι)
-ψήσε όπως επιθυμείς δηλαδή: 5-7 λεπτά για αιμάσσον
10 λεπτά για αιμάσσον προς μισοψημένο
και πάει λέγοντας
-βγάλε τις μπριζόλες από το φούρνο και αφησε τες να ξαποστάσουν
-ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά(αν έχεις χρησιμοποιήσει ταψάκι όπως εγώ,πρόσθεσε όλα τα ζουμιά από το ταψί στο τηγάνι)
-πρόσθεσε το κονιάκ(λοιπόν για να αποφύγω το ολοκαύτωμα, πρόσθεσα το κονιάκ και μετά έβαλα το τηγάνι στη φωτιά με καπάκι)
-μαγείρεψε μέχρι να μείνει το μισό
-πρόσθεσε το ζωμό και μαγείρεψε μέχρι να μείνει το μισό υγρό,(θέλει χαμηλή φωτιά για να δέσει)
-πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπιπέρωσε
-πρόσθεσε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες
THATS ALL
-
Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα. Πολύ μ'αρέσει ο τρόπος που γράφεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαγδα!!!!
Διαγραφήκαλως βρεθηκαμε,χαιρομαι πολυ που ηρθες στην "κουζινα" μου!!
ευχαριστω πολυ για τακαλα σου λογια!!!!!
φιλια!
Κικιτσα ξεσκιστηκαμε στα γελια με την Δημητρα για το "μπριζολατο πιπερι".
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαρκοφαγος.
σας φιλω σας φιλω σας φιλω!!!!!!
ΔιαγραφήΣαρκοφάγε μου όμως μια χαρά τις σκίσαμε τις μπριζολίτσες....άλλο αυτό...
ΔιαγραφήΦιλάκια στη Μήτση,στον Στέλιο και στην Μπουμπού!!!
Δεν καιγεσαι με τόσο πιπέρι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε και μια φωτογραφία απο πιο μακριά να φαίνεται οοοοοολο το πιάτο χα χα!
Κοιτα,η αληθεια ειναι οτι πρεπει να σου αρεσει και λιγο το καυτερό για να φας μια πιπερατη μπριζολα,δεν καιει και παρα πολυ ομως....
Διαγραφήουφ κατι πρεπει να κανω με τις φωτογραφιες μου....αντε βρε beauty βαλε ενα χερακι που το χεις το θεμα!!!!
Σου έχω λύση... θα τα μαγειρευεις, θα μου τα στέλενεις να τα φωτογραφιζω (και να τα καταβροχθιζω χι χι)!
Διαγραφήοκ ,εκλεισε!!!!!Ειδεςπωςγινονταιοι δουλειες,μπαμ μπαμ,αχαχαχ!!!!
ΔιαγραφήΕμένα μου άρεσαν πάντως και δεν τις σνομπάρω χαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καληνύχτα :)
Φιλιά
αααα καλη μου Αριαδνη!!!!!!
ΔιαγραφήΣου στελνω εξτρα φιλι επειδη εισαι ανωτερος ανθρωπος και δεν σνομπαρες τις ωραιοτατες μπριζολιτσες μου!!!!!!!αχαχαχ!!!!
Εγώ που δεν ε ίμαι πολύ του κρέατος, ποτέ δεν λέω όχι σε μια κολοψημένη μπριζόλα! Κι' εδώ βλέπω πως το έχουμε ως δεδομένο το καλό ψήσιμο, Κική μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή Κυριακή να έχετε.
Καλημερα Πηνελοπη μου!!!
Διαγραφήαχ τι ωραια που το ειπες για το καλο ψησιμο το εχουμε ως δεδομενο,πολυ μου αρεσε!!!!!!!
καλη και νοστιμη εβδομαδα και φιλια πολλα!!!!
Πέρα από το ότι ο Άντονι δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε, οι μπριζόλες σου πρέπει να γίνανε
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ νόστιμες και τρυφερές αν και όχι ιδιαίτερα φωτογενείς! Αυτό το πιπεράκι και το κονιάκ
είμαι σίγουρη να δώσανε φοβερή γεύση. Θα το δοκιμάσω, μου άρεσε πολύ και ο τρόπος ψησίματος.
Φιλιά Kikitchen
Hello mookies!!!
Διαγραφήπραγματικα ο συγκεκριμενο τροπος ψησιματος ειναι...αλανθαστος(ξανα εκανα κατιφιλετακια με αυτον τον τροπο και εγιναν...γιαμιιιιι!!!!!!!!!
Νομιζω και γω οτι ο Αντονι δεν παρεξηγηθηκε....θα φανει αν θα θελησει να ξανα ερθει στην κουζινα μου!!!!
καλη εβδομαδα να εχουμε,νοστιμη και μυρωδατη!!!
Είμαι η Λελέ και ΛΑΤΡΕΥΩ Κική!!!!οι μπριζολίτσες ήσαν πάρα πολύ καλές εάν παραμέριζες το πιπεράκι!αν δεν το παραμέριζες θα έτρωγες ''μπριζολάτο πιπεράκι'' όπως προανέφερε και ο ξα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkeep ''chefing'' darling!!!!
My dear super ΛΕΛΕ!!!
ΔιαγραφήΤι ωραια που τα λες!!!αχ εσυ,αχ εσυ!!!!!!!
Σε φιλω νεο μελος του "ασημου κοινου" μου!!!!!
Μπριζολάτα πιπέρια ή πιπεράτες μπριζόλες Κική, από ότι βλέπω και παρά τις κάποιες αμφιβολίες, τις κατασπάραξε τις μπριζόλες το άσημο κοινό!!! Φαντάσου τι έχει να γίνει δηλαδή την επόμενη φορά που θα τα έχεις κοπανήσει καλά τα πιπέρια!!!!!!! Χιχιχι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου μεσημέρι.
αχ Ειρηνη μου ετσι ακριβως εγινε οπως το ειπες!!!
ΔιαγραφήΤις ξανα εκανα τις μπριζολιτσες το περασμενο σαββατο(με κοπανισμενα τα πιπερια επιτελους)...χαμος σου λεω,μεγαλη επιτυχια!!!!
φιλια πολλα!!!!!!
Γεια σου Κικη. Κοιτα δεν θα κρινω απο τις φωτογραφιες γιατι θα σε αδικησω. Ξερω οτι το κρεας στην φαση αυτη δεν ειναι ιδιαιτερα φωτογενες. Ειναι ομως πολυ νοστιμο. Μου αρεσουν αυτες οι γευσεις και σιγουρα θα ηθελα το πιπερι λιγο πιο σπασμενο. Μπραβο για την τεχνικη σου ομως με τον φουρνο. Σουπερ και το κονιακ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λεμε!
Γεια σου Χρυσαυγη μου!!!
ΔιαγραφήΟπως λες το κρεας στη φαση αυτη δεν ειναι φωτογενες...αλλα για να τα λεμε τα πραγματα με το ονομα τους (κλαψ) αν τις εβγαζες εσυ θα ηταν θεικες,ειμαι σιγουρη σου λεω!!!!!! laxtaristessyntages.blogspot.gr the best μπλογκοφαγητοφωτογραφιες!!!!
φιλια πολλααααα!!!!!
Ξέρω πως θα φάω αυτό το πιάτο! Ή έρχομαι και με τραπεζώνεις ή έρχεσαι και τις μαγειρεύουμε μαζί... εγώ με τη φωτιά δεν παίζω Κική kikiκιkitchen. Κανόνισε!
ΑπάντησηΔιαγραφή(με αυστηρό ύφος μαναμάνατζερ όλα αυτά). :)
Ζ.
αχαχαχα,Ζαμπια γελαααωωωω!!!!!
ΔιαγραφήΛοιπον, εφοσον μου το λες με αυστηρο μανατζερατο υφος(ηδη το χω κανει εικονα στο μυαλομου,αχαχαΧ) μια επιλογη εχω.....να σε "τραπεζωσωωωω"!!!!!!!Θα ξανα παιξω με τη φωτια για χαρη σου!!!!!
φιλιααα!!!
το πιο βασικο ,σημείο στο κρέας να θυμάσαι είναι να ξεκουράζεται το κρέας μετα το ψησιμο για 10 λεπτα,εξω απο την κουζινα πανω σε ενα ξυλο,η σε μια σχαρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω για την συμβουλη Δημητρη!Ναι εχω καταλάβει οτι ειδικα σε ψητα στο φουρνο,η ξεκουραση κανει θαυματα και μαλιστα πανω απο 15 λεπτα!
Διαγραφήκαλη εβδομαδα!!!!