welcome to kikis kitchen

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ




Αγαπητέ  Μπουρνταιν,


την συγκεκριμένη συνταγή δεν θα την ανέβαζα,μην παρεξηγεισαι  βρε Άντονι δεν  φταίει η  συνταγή  σου ντε,και  τα  σχόλια  των  δοκιμαστών  μου, σε γενικές γραμμές καλά ήταν αλλά πως να στο πω,αυτό που λένε ότι ο χειρότερος  κριτής του εαυτού  μας  είναι ο εαυτός μας...
θα  στο  πω  απλά,έκανα  ένα  βασικό  λάθος  κατά  την  εκτέλεση και ξενέρωσα,θα μπορούσε να γίνει το τέλειο πιάτο αλλά τα λάθη πληρώνονται,άσε  που και οι φωτογραφίες που έβγαλα δεν ήταν και πολύ κολακευτικές.Δεν "κοπάνησα" πολύ καλά  το πιπέρι(βαρέθηκα λίγο) με αποτέλεσμα να έχει πολλά πάρα πολλά ολόκληρα μπαλάκια πιπεριού σε  σημείο  να αναρωτιέμαι αν έκανα πιπεράτη μπριζόλα ή μπριζολάτο πιπέρι.Τέλος πάντων εχθές το βράδυ έγινε το κλικ και αποφάσισα να την κάνω  την ανάρτηση.Ο πάτερ φαμίλιας ενώ έτρωγε  ένα ωραίο φιλετάκι που του έψησε  η Μάνατζερ μου λέει: να ξανά κάνεις  από εκείνη  την μπριζόλα  με το πιπέρι,πετάγεται η  Μάνατζερ και  λέει:ααα! ναι ο μπαμπάς  σου  είπε  ότι  είναι  η πιο ωραία  μπριζόλα που  έχει φάει,ξετρελάθηκε.Κουφάθηκα εγώ,το χαμόγελο μου...μέχρι  τα αυτιά.Βρε παιδιά,να  τα λέμε  αυτά.Τα λέμε...


Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Η Λελέ.Δεν την ξέρετε,θα  την μάθετε.Είναι το το  νέο "απόκτημα" της ευρύτερης οικογένειας.Η  αρραβωνιαστικιά του  αγαπημένου  ξάδερφου.Είναι άνετη,μπριόζα και τρελοκομείο.Δεν  έχει ιδιαίτερες παραξενιές  στο φαγητό.Της αρέσει  το κρέας αλλά  αν δεν φάει κρεατάκι για  κανά  μήνα  δεν θα της λείψει.Θα  μπορούσα να  γράψω ολόκληρο κατεβατό για την ιδιαίτερη προσωπικότητα της  Λελέ,δεν  θα το κάνω όμως τώρα και θα μπω στο ψητό,δηλαδή στην μπριζολίτσα.Της άρεσε πολύ,θα προτιμούσε να μην είχε τόσους πολλούς κόκκους πιπεριού,μου έδωσε  τα συγχαρητήρια  της  και μου τα ψαλε που δεν της  είχα πει για το μπλογκ.Θέλει να βάλει και  αυτή  το "χεράκι" της στo kikitchen.Λελέ λέμε και κλαίμε!

Ο σαρκοφάγος.Σκεπτικός και λίγο απογοητευμένος.Περίμενε  όλη μέρα  για τις  μπριζόλες και τελικά δεν το ευχαριστήθηκε  όσο ήθελε.Είπε  ότι  το πιπέρι σκέπασε όλες τις άλλες γεύσεις και δεν του άρεσε που μασούσε τους κόκκους.

Ο σοφός.Το τέλειο ψήσιμο,τόνισε  ότι το ψήσιμο αυτό θα μπορούσε να είναι από ένα καλό εστιατόριο.Αντίθετα με τον σαρκοφάγο του άρεσε που "έσπαγε" το πιπέρι στο στόμα του και ας ήταν λάθος.

Η  Μάντζερ.Της άρεσε πάρα πολύ.Δεν την ενόχλησε καθόλου το πιπεράκι.

Ο Πάτερ Φαμίλιας.Όπως προείπα,ξεπέρασε τον εαυτό του και μου ζήτησε να το ξαναφτιάξω,όπως καταλάβατε το σουκου θα κάνω μπριζολιτσα για τον μπαμπάκα.



Όσο ζω μαθαίνω.

Ωραία ιδέα το τελείωμα του ψησίματος να γίνεται στο φούρνο.

Αλλαγή σχεδίων

καμία αλλαγή αν εξαιρέσουμε  το ολόκληρο πιπεράκι...ε  να μην  ξανά  λέω  τα ίδια ξέρετε μπλα  μπλα  μπλα.


Φάτε μάτια ψάρια
(το  ξέρω  ότι οι μπριζολίτσες μου δεν έχουν φωτογένεια....μην μου τις αποπάρετε...θέλουν τρυφερότητα!!!!)













LETSDO IT

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες των 225γρ η καθεμιά
4 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
56γρ φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι(όχι αλεσμένο μέχρι να γίνει σκόνη)
110γρ αγελαδινό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας(28ml) κονιάκ
110ml μοσχαρίσιο  ζωμό(εγώ  έβαλα  τα  ζελεδάκια ξέρετε)
αλάτι,πιπέρι


επι το έργον


-λάδωσε ελαφρά το κρέας και μετά πασπάλισε τις μπριζόλες με το σπασμένο μαύρο πιπέρι ώστε να πάει παντού,μη το τσιγκουνευτείς.
-σε  δυνατή φωτιά ζέστανε το λάδι και μόλις κάψει  πρόσθεσε το βούτυρο
-βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ρόδισε τες από τις δύο πλευρές,περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά(εγώ τις άφησα πιο λίγο)
-βάλε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούςο(εγώ  τις έβαλα σε ταψάκι γιατί δεν είχα κατάλληλο τηγάνι)
-ψήσε όπως επιθυμείς δηλαδή: 5-7 λεπτά για αιμάσσον
                                                   10 λεπτά για αιμάσσον προς μισοψημένο
                                                  και  πάει λέγοντας
-βγάλε  τις μπριζόλες από το φούρνο και αφησε τες να ξαποστάσουν

-ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά(αν έχεις  χρησιμοποιήσει ταψάκι όπως εγώ,πρόσθεσε όλα τα ζουμιά από το ταψί στο τηγάνι)
-πρόσθεσε το κονιάκ(λοιπόν για  να  αποφύγω  το ολοκαύτωμα, πρόσθεσα το κονιάκ και μετά έβαλα  το τηγάνι στη  φωτιά με  καπάκι)
-μαγείρεψε  μέχρι να μείνει το μισό
-πρόσθεσε  το ζωμό και μαγείρεψε μέχρι  να μείνει  το μισό υγρό,(θέλει χαμηλή φωτιά για να δέσει)
-πρόσθεσε  το υπόλοιπο  βούτυρο και αλατοπιπέρωσε
-πρόσθεσε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες
THATS ALL


-

25 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα. Πολύ μ'αρέσει ο τρόπος που γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαγδα!!!!
      καλως βρεθηκαμε,χαιρομαι πολυ που ηρθες στην "κουζινα" μου!!
      ευχαριστω πολυ για τακαλα σου λογια!!!!!
      φιλια!

      Διαγραφή
  2. Κικιτσα ξεσκιστηκαμε στα γελια με την Δημητρα για το "μπριζολατο πιπερι".

    Σαρκοφαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σας φιλω σας φιλω σας φιλω!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Σαρκοφάγε μου όμως μια χαρά τις σκίσαμε τις μπριζολίτσες....άλλο αυτό...
      Φιλάκια στη Μήτση,στον Στέλιο και στην Μπουμπού!!!

      Διαγραφή
  3. Δεν καιγεσαι με τόσο πιπέρι?
    Πάρε και μια φωτογραφία απο πιο μακριά να φαίνεται οοοοοολο το πιάτο χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα,η αληθεια ειναι οτι πρεπει να σου αρεσει και λιγο το καυτερό για να φας μια πιπερατη μπριζολα,δεν καιει και παρα πολυ ομως....
      ουφ κατι πρεπει να κανω με τις φωτογραφιες μου....αντε βρε beauty βαλε ενα χερακι που το χεις το θεμα!!!!

      Διαγραφή
    2. Σου έχω λύση... θα τα μαγειρευεις, θα μου τα στέλενεις να τα φωτογραφιζω (και να τα καταβροχθιζω χι χι)!

      Διαγραφή
    3. οκ ,εκλεισε!!!!!Ειδεςπωςγινονταιοι δουλειες,μπαμ μπαμ,αχαχαχ!!!!

      Διαγραφή
  4. Εμένα μου άρεσαν πάντως και δεν τις σνομπάρω χαχαχαχαχαχα
    Καλό μήνα, καληνύχτα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα καλη μου Αριαδνη!!!!!!
      Σου στελνω εξτρα φιλι επειδη εισαι ανωτερος ανθρωπος και δεν σνομπαρες τις ωραιοτατες μπριζολιτσες μου!!!!!!!αχαχαχ!!!!

      Διαγραφή
  5. Εγώ που δεν ε ίμαι πολύ του κρέατος, ποτέ δεν λέω όχι σε μια κολοψημένη μπριζόλα! Κι' εδώ βλέπω πως το έχουμε ως δεδομένο το καλό ψήσιμο, Κική μου!!!
    Καλημέρα και καλή Κυριακή να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Πηνελοπη μου!!!
      αχ τι ωραια που το ειπες για το καλο ψησιμο το εχουμε ως δεδομενο,πολυ μου αρεσε!!!!!!!
      καλη και νοστιμη εβδομαδα και φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  6. Πέρα από το ότι ο Άντονι δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε, οι μπριζόλες σου πρέπει να γίνανε
    πολύ νόστιμες και τρυφερές αν και όχι ιδιαίτερα φωτογενείς! Αυτό το πιπεράκι και το κονιάκ
    είμαι σίγουρη να δώσανε φοβερή γεύση. Θα το δοκιμάσω, μου άρεσε πολύ και ο τρόπος ψησίματος.
    Φιλιά Kikitchen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello mookies!!!
      πραγματικα ο συγκεκριμενο τροπος ψησιματος ειναι...αλανθαστος(ξανα εκανα κατιφιλετακια με αυτον τον τροπο και εγιναν...γιαμιιιιι!!!!!!!!!
      Νομιζω και γω οτι ο Αντονι δεν παρεξηγηθηκε....θα φανει αν θα θελησει να ξανα ερθει στην κουζινα μου!!!!
      καλη εβδομαδα να εχουμε,νοστιμη και μυρωδατη!!!

      Διαγραφή
  7. Είμαι η Λελέ και ΛΑΤΡΕΥΩ Κική!!!!οι μπριζολίτσες ήσαν πάρα πολύ καλές εάν παραμέριζες το πιπεράκι!αν δεν το παραμέριζες θα έτρωγες ''μπριζολάτο πιπεράκι'' όπως προανέφερε και ο ξα!!
    keep ''chefing'' darling!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. My dear super ΛΕΛΕ!!!
      Τι ωραια που τα λες!!!αχ εσυ,αχ εσυ!!!!!!!
      Σε φιλω νεο μελος του "ασημου κοινου" μου!!!!!

      Διαγραφή
  8. Μπριζολάτα πιπέρια ή πιπεράτες μπριζόλες Κική, από ότι βλέπω και παρά τις κάποιες αμφιβολίες, τις κατασπάραξε τις μπριζόλες το άσημο κοινό!!! Φαντάσου τι έχει να γίνει δηλαδή την επόμενη φορά που θα τα έχεις κοπανήσει καλά τα πιπέρια!!!!!!! Χιχιχι!!!!!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ Ειρηνη μου ετσι ακριβως εγινε οπως το ειπες!!!
      Τις ξανα εκανα τις μπριζολιτσες το περασμενο σαββατο(με κοπανισμενα τα πιπερια επιτελους)...χαμος σου λεω,μεγαλη επιτυχια!!!!
      φιλια πολλα!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Κικη. Κοιτα δεν θα κρινω απο τις φωτογραφιες γιατι θα σε αδικησω. Ξερω οτι το κρεας στην φαση αυτη δεν ειναι ιδιαιτερα φωτογενες. Ειναι ομως πολυ νοστιμο. Μου αρεσουν αυτες οι γευσεις και σιγουρα θα ηθελα το πιπερι λιγο πιο σπασμενο. Μπραβο για την τεχνικη σου ομως με τον φουρνο. Σουπερ και το κονιακ.

    Τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χρυσαυγη μου!!!
      Οπως λες το κρεας στη φαση αυτη δεν ειναι φωτογενες...αλλα για να τα λεμε τα πραγματα με το ονομα τους (κλαψ) αν τις εβγαζες εσυ θα ηταν θεικες,ειμαι σιγουρη σου λεω!!!!!! laxtaristessyntages.blogspot.gr the best μπλογκοφαγητοφωτογραφιες!!!!
      φιλια πολλααααα!!!!!

      Διαγραφή
  10. Ξέρω πως θα φάω αυτό το πιάτο! Ή έρχομαι και με τραπεζώνεις ή έρχεσαι και τις μαγειρεύουμε μαζί... εγώ με τη φωτιά δεν παίζω Κική kikiκιkitchen. Κανόνισε!
    (με αυστηρό ύφος μαναμάνατζερ όλα αυτά). :)

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα,Ζαμπια γελαααωωωω!!!!!
      Λοιπον, εφοσον μου το λες με αυστηρο μανατζερατο υφος(ηδη το χω κανει εικονα στο μυαλομου,αχαχαΧ) μια επιλογη εχω.....να σε "τραπεζωσωωωω"!!!!!!!Θα ξανα παιξω με τη φωτια για χαρη σου!!!!!
      φιλιααα!!!

      Διαγραφή
  11. το πιο βασικο ,σημείο στο κρέας να θυμάσαι είναι να ξεκουράζεται το κρέας μετα το ψησιμο για 10 λεπτα,εξω απο την κουζινα πανω σε ενα ξυλο,η σε μια σχαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω για την συμβουλη Δημητρη!Ναι εχω καταλάβει οτι ειδικα σε ψητα στο φουρνο,η ξεκουραση κανει θαυματα και μαλιστα πανω απο 15 λεπτα!
      καλη εβδομαδα!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε