welcome to kikis kitchen

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ




Αγαπητέ Βαγγέλη Δρίσκα,

θέλω να  σε  ευχαριστήσω που δέχτηκες  την  πρόσκληση,είναι  μεγάλη  μου  τιμή  καθώς είσαι  ένας  αξιοσέβαστος και  έμπειρος  σεφ και  δεν  χωράει  αμφιβολία  περί  τούτου.

Όπως  γνωρίζεις στο Kikitchen έχουμε μαγειρικά  βιβλία,πολλά μαγειρικά   βιβλία  προς  εκτέλεση,έτσι  θα  ήταν  παράλογο  να μην  έρθεις στην κουζίνα μου  εσύ καθώς  τα περισσότερα από  τα βιβλία  σου κουβαλάνε τιμητικές διακρίσεις σε  διεθνείς διαγωνισμούς,μεταφράσεις  και  επαίνους.
Είχα κάτι μπακαλιάρους  που  έπρεπε να κάνω,είχα  και κάτι βιολογικά πράσα,έρχεσαι  εσύ και τσουπ,μου δίνεις  συνταγή!Αμάν, σκέφτομαι,τελικά  ο Βαγγέλης  είναι φίλος.Υπέροχο το φαγάκι σου,βελούδινο μυρωδάτο,σίγουρα θα το ξανά κάνω. Όμως βρε σεφ  μου,θα  μπορούσες  το πιάτο αυτό να το ανεβάσεις  ένα  κλικ και  αντί  μπακαλιάρο με πράσα  που ακούγεται  κάπως  μπανάλ να το πεις πχ πρασόσουπα με φιλέτο μπακαλιάρου(ασχέτως αν  δεν  είναι σούπα,σιγά λίγο ζουμακι παραπάνω στο βράσιμο) ή φιλέτο αχνιστού μπακαλιάρου με κρασάτο πράσο....όπως πολύ  καλά ξέρεις  πάντα η  λέξη "φιλέτο" ψαρώνει  το κοινό  ακόμα  και  αν  είναι  φιλέτο αγγουριού,εγώ θα στα μάθω αυτά;Αχ ακόμα δεν ήρθες και σε αποπήρα,συγνώμη θα ηρεμήσω,ίσως φταίει ο Ερμής...ε ποιος  Ερμής ντε,ο ανάδρομος..Τα λέμε...

Η Ετυμηγορία του άσημου κοινού


Ο Λακωνικός:το ευχαριστήθηκε.Ο φρέσκος μπακαλιαρος δεν του αρέσει,έτσι νομίζει δηλαδή  γιατί  όσες φορές του έδωσα φιλέτο μπακαλιάρου βαφτίζοντάς τον  γλώσσα(καλά έλεος, είναι δυνατόν να μην καταλάβεις τη γλώσσα από τον μπακαλιάρο;)το έφαγε σαν τρελός.Έφαγε το ψαράκι  έφαγε και το πρασάκι και δεν άφησε τίποτα.

Η Μάνατζερ:αρρώστησε και έπρεπε  να την περιποιηθώ.Όταν αρρωσταίνει η Μάνατζερ επικρατεί στο οίκημα μια αναστάτωση καθώς  βγαίνουμε  όλοι  από τη βόλεψη μας(δε  φταίμε εμείς  που  μας έχει  στα όπα  όπα).Της  πρόσφερα το πρασοφαγάκι  σε  μορφή σούπας(είχα  βάλει περισσότερο νερό  κατά  το βράσιμο και έτσι είχε αρκετό ζουμάκι) και της έκοψα μέσα κομματάκια  τον μπακαλιάρο.Το έφαγε και της άρεσε πάρα πολύ....τώρα με  μπουκωμένη μύτη τι γεύτηκε και τι κατάλαβε ας  το αφήσουμε καλύτερα.


Ο Πάτερ φαμίλιας: έφαγε  έναν μπακαλιάρο χωρίς  τα πράσα και  το απόλαυσε μαζί  με το τσιπουράκι του.

Όσο ζω μαθαίνω

κρασάκι στα πράσα,ωραία  ιδέα.

Αλλαγή  σχεδίων

αντί παστό μπακαλιάρο έβαλα φρέσκο....δεν  το χω  και  πολύ  με το ξαρμύρισμα


Φάτε μάτια  ψάρια














LETS  DO  IT

ΥΛΙΚΆ

800γρ φιλέτο μπακαλιάρου  ξαρμυρισμένο (εγώ  πήρα  φρέσκους  μπακαλιάρους)
4 μεγάλα  πράσα κομμένα σε ροδέλες,μόνο το άσπρο  μέρος
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα   σε λεπτές   φέτες
1/2 φλιτζάνι λευκό  κρασί
2 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκους  μπαχάρι
3 φλυτζάνια ζεστό νερό  ή ζωμό  λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι  πιπέρι
λίγο  αλεύρι  για  το  τηγάνισμα

επί   το   έργον

-κόψε  το  φιλέτο  μπακαλιάρου σε  μικρότερα  κομμάτια
-αλεύρωσε  ελαφρά  και   τηγάνισε σε  λίγο  ελαιόλαδο για  μερικά  λεπτά   χωρίς  να μαγειρευτούν τελείως
-βγάλε  από  το  τηγάνι  σε  ένα  πιάτο  στρωμένο  με  χαρτί κουζίνας  για  να   στεγνώσουν


-σε μια  κατσαρόλα  βάλε 3-4 κουταλιές λάδι  και  πρόσθεσε  τα  πράσα  και    τα κρεμμύδια
-πρόσθεσε  τη  δάφνη  το  μπαχάρι  αλάτι  πιπέρι
-άφησε   σε  δυνατή    φωτιά μέχρι  να  μαλακώσουν  τα  υλικά
-πρόσθεσε   το κρασί  και  άφησε  μέχρι  να  εξατμιστεί και να  έχει  ελάχιστα υγρά  η κατσαρόλα
-πρόσθεσε τον ζωμό και  βάλε  από  πάνω   τον  μπακαλιάρο
-άφησε  να  σιγο βράσει για  30 λεπτά

THATS ALL

29 σχόλια:

  1. Αν και δεν μου αρεσει ουτε το πρασο , ουτε ο μπακαλιαρος, στο δικο σου πιατο θα έκανα την αρχη χχεχεεχεχ
    Καλό μεσημερι :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μια καλη ευκαιρια Αριαδνη μου να ξανα δοκιμασεις πρασο και μπακαλιαρο....θα αλλαξεις γνωμη ειμαι σιγουρη!!!!!!

      φιλιααααα!!!

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν ο μπακαλιάρος ταιριάζει πολύ νόστιμα με τα πράσα, αλλά και με διάφορα άλλα λαχανικά!
    Φυσικά και θα δοκίμαζα το νόστιμο φαγάκι σου, όλα όσα περιλαμβάνει μου αρέσουν!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΥΓ
    Αν θέλεις, βγάλε την λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια, δεν προσφέρει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελενα!!!!!
      Χαιρομαι που σου αρεσε,πιστευω καιγω οτι ταιριαζει πολυ μπακαλιαρος με πρασο!!!

      Αχ help Ελενα μου,τι ειναι η λεκτικη επαληθευση που βγαζει στα σχολια και....πως θα την βγαλω :p

      Διαγραφή
  3. τελειο,μου δωσες ωραια ιδεα για αυριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι πολυ!!!!!!ειναι ευκολο γρηγορο και το κυριοτερο νοστιμο!!!!

      Διαγραφή
  4. Πραγματικα αλλιωτικη και πολυ τραβηχτικη συνταγη...θα τη φτιαξω,,,πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....και ευκολη και νοστιμη θα προσθεσω εγω!!!! Καλα μαγειρεματα mairi!!!@φιλια πολλα!!!

      Διαγραφή
  5. ααααααααα ωραιος συνδυασμος!!!! χαχα μη γελασεις ουτε εγω καταλαβαινω μπακαλιρο με γλωσσα φιλετα!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα αααα ντολμαδακι χρειαζεσαι ιδιαιτερα μαθηματα!!!!!! Φιλιαααα!!!

      Διαγραφή
  6. Ο μπακαλιαρος ειναι απο τα πιο νοστιμα ψαρια που υπαρχουν(ο φρεσκος ως επι το πλειστον), αλλα τηγανητος.Με τσιπουρακι,θαλασσα,μυρωδιες,ηλιοβασιλεμα,καλη παρεα,γελια,αμπελοφιλοσοφιες,φιλοσοφιες.....Σαρκοφαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω συμφωνω και επαυξανω!!!!!!! Αχ τρελαινομαι για αμπελοφιλοσοφιες ξερεις!!!

      Διαγραφή
  7. το ωραίο στην συνταγή είναι τα ψιλοκομμένα πράσα πιο χοντρά δεν τρώγονται...μαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω υπεροχη Μαμ!!!! Ειναι ενα νοστιμο φαγακι κ ευκαιρια για τον σαρκοφαγο μπας κ φαει πρασα!

      Διαγραφή
  8. Τωρα τι να σου πω... δεν τα πολυτρώω τα ψαρια. Ελα ετσι οπως τα διηγεισαι φαινεται νόστιμο το φαγητό.
    Τα κόκαλα τα βγάζεις? Αν όχι, μη μου το βγάλεις ποτέ σε τραπέζωμα, σε παρακαλώ πολύ (xo xi xa)!

    Περαστικά της Μανα_Τζερ... εχω νέο post που την αφορά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Νεο ποστ που την αφορα ακουω χμμμμμ, τι πως που ποτε?!
      Οταν θα ερθεις στο τραπεζι μου θα στο εχω ξεκοκκαλισει....αν θες θα σε ταισω κιολας, αχαχαχα!!! Το συγκεκριμενο πιατο το κανεις με φιλετα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!!!!!!
      Φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
    2. Εχω συνολάκι που νομίζω οτι θα της αρέσει ;)

      Διαγραφή
  10. Πολύ νόστιμο φαγάκι. Και εγώ δεν είμαι πολύ του ψαριού αλλά ένα μπακαλιαράκι που και που το τρώμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευκαιρια λοιπον το μπακαλιαρακι να το φατε με το ωραιοτατο πρασοφαγακι που του παει τοοοοσοο πολυ!!!!
      Φιλια πολλα mia maria!!!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ μου αρέσει αυτό το πιάτο, φαίνεται πεντανόστιμο!Θα έτρωγα και το ψάρι & τα πράσα, τίποτε δε θα έμεινε!!!
    Καλή εβδομάδα, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελενη!!!!!
      "Δικια μου" εισαι και συ αφου θα ετρωγες και τα πρασα και το ψαρι!!!!!!οι περισσοτεροι ή που δεν θα φανε το ψαρι ή που δεν θα φανε τα πρασα....
      αχ δεν ξερουν δεν ξερουν!!!
      φιλια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  12. ΤΑΣΟΥΣΟΥ: καταρχήν κι εμένα μου αρέσουν οι συνταγές του δρισκα και συγχαρητήρια αγαπητή μου Κυριακή για την επιλογή σου!επίσης μου αρέσει πολύ το πράσο (όπως σου έχω πει τα γηρατειά μου χτύπησαν την πόρτα) και μου καλάρεσε ι ιδέα με το ψαράκι!ωραίο φαίνεται το φαγητουλακι σου και όπως είπες κι εσύ η λέξη βελούδινο νομίζω ότι θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει . δεν μένει παρά μόνο να το δοκιμάσουμε!!!!!!όταν είμαι έτοιμη λοιπόν θα σου πω γιατί στάνταρ θα χρειαστεί να κάνω πάλι καμιά παραλλαγή υλικών !!!!!!ξέρεις εσύ!!!!!!!!love love love

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ το κοριιιιτσιιιιιι μουου!!!!
      Μη μιλας για γηρατειαααααα και θα με πιασει παλι η κριση ηλικιας μου!!!!!
      Ειμαι εδω βραχος να σου απαντησω σε ΟΛΑ.... ;P ....ξερεις...!!!

      Διαγραφή
  13. Αχαχαχ το φιλέτο αγγουριού μου άρεσε πολύ. Όντως ο κόσμος ψαρώνει με τις ορολογίες παρά με την ουσία. Πάντως εμένα μια χαρά μου ακούγεται και φαίνεται νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαγδα μου!!!!
      αμ το φιλετο...ελιας που το πας!!!!!αχαχαχαα!!!!!
      χαιρρομαι που σου αρεσε και στο "ονομα" και στη "χάρη"!!!!!!
      φιλιαααααα

      Διαγραφή
  14. Αυτό το φαγητό το κάνει η αδερφή μου!! Το έκανες υπέροχο και άσε που το ψάρι δεν μυρίζει έτσι. Το φιλέτο αγγουριού θα το καθιερώσω!!! χαχαχα
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχ κικιτσα μου να το καθιερωσεις ναι,που να σου πω και για το φιλετο καρότου και το φιλετο.....μαρουλιου!!!!!!!αχαχαχαα!!!
      φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε