welcome to kikis kitchen

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ROAST BEEF KΑΙ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ YORKSHIRE



Αγαπητέ Ακη  Πετρετζικη,

νέα χρονιά και νέα είσοδος στην κικιτσοκουζίνα.Εύχομαι να ναι γουρλίδικο το ποδαρικό σου!
Καλή χρονιά με θετική σκέψη και αισιοδοξία γιατί και ατυχίες να έχουμε που θα έχουμε,με θετική σκέψη όλα γίνονται λίγο καλύτερα.Σημείωσε μια συνταγή να έχεις και συ από μένα:
2015:

Υλικά
1 γερή δόση "υγεία"
100γρ...χμμμ όχι  κάντο κιλά "γέλιο"
15 κούπες(ότι μέγεθος θέλεις εσύ) "δημιουργικότητα"
1 έως 10 πρέζες "λεφτά"
"αγάπη" όσο πάρει
εκτέλεση

-σε ένα μπολ βάλε την "υγεία" και άφησε να φουσκώσει πολύ πάρα πολύ μέχρι να ξεχειλίσει.
-πρόσθεσε το "γέλιο" απότομα όλο, όχι σιγά σιγά
-πρόσθεσε τις κούπες "δημιουργικότητας
-πασπάλισε με "λεφτά" ,προσοχή μην το παρακάνεις
-συμπλήρωσε με "αγάπη",όσο πάρει και όσο περισσότερο πάρει τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα.
-ψήσε στην καρδιά σου για όσο χρειαστεί,ίσως σε πάρει και όλη την χρονιά,μην απογοητευτείς γιατί η αρνητική σκέψη επηρεάζει στο αποτέλεσμα.Αν τα κάνεις όλα σωστά θα έχεις μια λαχταριστή ροδοκόκκινη και κρατσαριστή από έξω,αρωματική και βελούδινη από μέσα....ΕΥΤΥΧΙΑ.
Α και που σαι,η συνταγή "ευτυχία" δεν θέλει μίξερ και μαραφέτια  και  ντιλιβερι,τα χεράκια σου θέλει και την ψυχούλα σου.

Προβληματίστηκα πολύ με την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς.Τελικά αποφάσισα να ανεβάσω μια γιορτινή συνταγή γιατί Κυριακή κοντή γιορτή.Είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ψητά κρεατάκια που έχω φτιάξει.Μαλακό,νόστιμο...πραγματικά δεν ξέρω πως να το περιγράψω και τι επίθετα να χρησιμοποιήσω.Είναι ένα ψητό  που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.Άκη να σου πω την αμαρτία μου λίγο πριν το βάλω στον φούρνο σκεφτόμουν "μα πως είναι δυνατόν να ψηθεί ένα τόσο τεράστιο και άγαρμπο κομμάτι κρέατος σε μιάμιση ώρα χωρίς γάστρα χωρίς σακούλα;" κι όμως το θαύμα έγινε και εγώ έγινα παγόνι από τα τόσα θετικά σχόλια που πήρα.Από την άλλη αυτές οι αφράτες πουτίγκες που τα παιδάκια μου λάτρεψαν, πόσο τέλεια έδεσαν με τις γεύσεις του κρέατος.Σου προτείνω Άκη την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις να το μαρινάρεις από το προηγούμενο βράδυ σε μαύρη μπύρα,αυτό έκανα εγώ και ήταν η μόνη μου παρέκκλιση από τη συνταγή σου...σχεδόν.
Σου χω και μια ανακοινωσούλα! Εγώ, η Αναστασία απ το http://www.dolmadaki.gr/ και η Χρύσα απ το myblissfood, 3 food bloggers απ τον βορρά, ξεκινήσαμε μια ομάδα στο fb το " The Food and The Bloggers

Μια ομάδα για όσους αγαπούν το φαγητό, όσοι ασχολούνται με το food blogging και όσους θέλουν να μάθουν νέες συνταγές και προτάσεις. Θα χαρούμε να μπείς στην παρέα μας και να ανταλλάσσουμε ιδέες και να μιλάμε!
Τα  λέμε....


Η ετυμηγορία του άσημου κοινού

Ο Σοφός: του άρεσε με όλο του το είναι.Τον καταλαβαίνω εγώ,ακόμα και να μη μου λεγε τα τόσο θετικά λόγια για το κρεατάκι  και πάλι σίγουρη θα ήμουν ότι πραγματικά ξετρελάθηκε.Αν ήταν ακόμα πιο κόκκινο μέσα(πιο ωμό) θα του άρεσε ακόμα πιο πολύ.Ο Σοφός είναι του αρκετά ωμού,όμως οι περισσότεροι δεν είναι και έτσι έπρεπε να το παίξω διπλό ταμπλό και να ευχαριστήσω όλους.(θα σας πω στην" εκτέλεση" πως το πέτυχα).
Η Μάνατζερ: με ένα μπράβο στο στόμα ήταν σε όλο το τραπέζι.Το ευχαριστήθηκε,ήταν μια απόλαυση όπως είπε.
Τα πεθερίσιους : απολύτως ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι,έφαγαν και ξανά έφαγαν
ο Πασχαλ : πάρα πολύ του άρεσε.Θα προτιμούσε να ήταν πιο ψημένο(το άλλο άκρο του Σοφού) αλλά και πάλι το έφαγε και δέχτηκα τα συγχαρητήρια του.
Ο Πάτερ φαμίλιας: έφαγε το κομμάτι του και πήρε κι άλλο.Είπε  πως είναι όπως ακριβώς το θέλει.
Ο Λακωνικός : έφαγε πάρα τόσο που του ήρθε ανακατωσούρα...μάλλον του άρεσε ε;
Τα πριγκιπάκια μου: τίμησαν τις πουτίγκες μου και με το παραπάνω.Πριν έρθουν οι καλεσμένοι και μόλις βγήκαν οι πουτίγκες τους έδωσα να δοκιμάσουν.Η επόμενη κίνηση ήταν να καθίσουν στο στολισμένο τραπέζι και να τρώνε μόνοι τους πουτίγκες και γω σαν παπαράτσι να περιφέρομαι γύρω τους.Ευτυχία είναι!


Όσο ζω μαθαίνω

-το ψητό αυτό ήταν εμπειρία

-μου άρεσε η διαδικασία για τις πουτίγκες

Αλλαγή σχεδίων

-Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι  μαρινάρισμα το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε μαύρη μπύρα.Ήταν έμπνευση της στιγμής και όπως αποδείχτηκε πετυχημένη.

-πρόσθεσα φρέσκια ρίγανη 

Φάτε μάτια ψάρια







 

LETS DO IT
υλικά
Για το ψητό

4κιλά μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα,ολόκληρο το κομμάτι χωρίς να το κόψει ο κρεοπώλης,είναι δηλαδή σαν 4-5 σπαλομπριζόλες ενωμένες(η επιλογή του κρέατος είναι το βασικότερο κομμάτι της συνταγής)

2 κουτάκια μαύρη μπύρα

5-6 κλωναρακια δενδρολίβανου

10 κλωναράκια θυμάρι

10 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

αλάτι πιπέρι


Για τις πουτίγκες Yorkshire

1 ποτήρι του νερού γάλα
1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι του νερού αβγά(είναι περίπου 6 αβγά)
1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
αλάτι πιπέρι


Επί το έργον

 - από το προηγούμενο βράδυ βάλε το κρέας να μαριναριστεί σε μαύρη μπύρα.Εγώ έβαλα το κρέας σε σακούλα και μετά σε τάπερ και έριξα τις μπύρες μέσα στη σακούλα.Επειδή το κρέας είναι λίγο δύσκολο στο χειρισμό λόγω του κόκαλου σκέφτηκα να το βάλω σε σακούλα για να μαριναριστεί καλύτερα.

-βγάλε το κρέας από την μαρινάδα και σκούπισε το ελαφρά με χαρτί κουζίνας

-αλατοπιπέρωσε καλά όλο το κρέας

-δέσε το κρέας με σπάγκο περιμετρικά

-"σφήνωσε" τα  μυρωδικά ανάμεσα στο κρέας και τον σπάγκο,όπως κατάλαβες η δουλειά του σπάγκου είναι να συγκρατήσει τα μυρωδικά

-βάλε το κρέας επάνω στη σχάρα του φούρνο και από κάτω βάλε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και νερό,σε προθερμασμένο  φούρνο στους 150 .
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Για κάθε κιλό κρέατος θα υπολογίσεις μισή ώρα ψησίματος.Σου φαίνεται λίγο αλλά πίστεψε με ισχύει.Στα 4 κιλά λοιπόν πρέπει να το ψήσεις για 2 ώρες.Το αποτέλεσμα θα είναι όπως ακριβώς πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου ένα ψητό μοσχαρίσιο κρέας.Κατανοώ όμως ότι οι περισσότεροι δεν το προτιμούν πολύ ωμό .Έτσι λοιπόν το άφησα μισή ώρα παραπάνω και το αποτέλεσμα ήταν ζουμερό και κοκκινοροζέ.Αν τώρα επιμένεις να προτιμάς το πολύ ψημένο κρέας τότε άφησε το παραπάνω.

-όταν είναι έτοιμο το κρέας βγάλτο από τον φούρνο και άφησε το να ξεκουραστεί μισή ώρα.Είναι απαραίτητο αυτό που σου λέω ,μην το παραλείψεις το στάδιο αυτό.


Για τις πουτίγκες


-βάλε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά  με αβγοδάρτη μέχρι να γίνει  ένας λείος χυλός

-σε ένα ταψί τοποθέτησε θήκες σιλικόνης για μαφινς(ότι θήκες και  να έχεις να τις βάλεις σε ταψί γιατί κατά το ψήσιμο βγάζουν το λάδι τους).Γέμισε το ένα τρίτο της κάθε φόρμας με ηλιέλαιο και βάλτο σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 για ένα δεκάλεπτο

-βγάλε προσεκτικά το ταψί από τον φούρνο και με μια κουτάλα γέμισε τα φορμάκια με τον χυλό,μην τα γεμίσεις μέχρι επάνω ,άφησε ένα δάχτυλο.

-ξανά βάλε στο φούρνο και ψήσε για 20-25 λεπτά

-οι πουτίγκες θα φουσκώσουν αρκετά αλλά μην απογοητευτείς αν καθίσουν λίγο όταν τις βγάλεις από το φούρνο.


-ΣΗΜΑΤΙΚΟ: Μην ανοίξεις τον φούρνο καθ όλη την διάρκεια του ψησίματος για κανέναν λόγο!Μία που θα τα βάλεις και μία που θα τα βγάλεις.

THATS ALL



79 σχόλια:

  1. καλα τι τελεια αναρτηση???????????μα που τα σκεφτεσαι κιολασ ρε παιδι μου!κι εγω αρχιζω διαβαζω λεω _καλα τι γραφει_μετα καταλαβαινω!!!!!!!!!!!!!!τελεια εναρξη με ακη που ειναι και κατατεκνο και θα τα φτιαχνα μαζι του αν με ηθελε!!!!!!!!!!!!(εγινε)
    παρολα αυτα το κρεασ σου μου εσπασε την μυτη εστω και μεσω η/υ!!!!!!!!!!
    την παρασταση εκλεψαν παλι τα πριγκιπακια σου φυσικαααααααααα!!!!!!!!!!σ αγαπω καλο 2015 και καλα μαγειρεματα-ξεμπερδεματα
    τασουσου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρελοκομειο μου εσυ!!!!!!
      Σου χω πει οτι σαγαπω?οχιιιιιι??!!!!!!!!Σ αγαπω!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. καλη χρονια και απο εδω!!!! καταρχην εγω θα εκτελεσω τη συνταγη για το 2015 !!! υπεροχη ;)
    κατα δευτερον τι φατσόνια τρελλά τα αντράκια σου! φτου φτου!! τρίτον νταξει το μενου θα το ζήλευαν και τα ανάκτορα!!! αυτη η σπαλομπριζόλα σαν απο δεινόσαυρο ειναι !! ωρε μανα μου!! φανταζομαι δεν αφησατε κοκαλο!!! οσο για τις πουτιγκες ειμαι περιεργη να δω τι ειναι αυτες γτ τις βλεπω σε ταινιες!!! χμμμ λες να δοκιμάσω;;; και τελος και καλυτερο the north bloggers are coming !!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχα Τασα απο δεινασαυρο ηταν το βρηκες εισαι γατονι!!!!!!
      Δεν εμεινε ουτε κοκαλο ακριβως οπως το ιεπες!!!!!
      Τα πριγκιπακια μου ειναι φατσονια συμφωνω απολυτα μαζι σου και επαυξανω!!!!αχαχαχ!!!!!
      Πραγματικα στις ταινιες ειδικα οταν εχουν καμια γιορτη τρωνε πουτιγκες....και το βραδυ καθονται στον καναπε με τις μπιτζαμες παιρνουν απο το ψυγειο ενα χαρτονενιο κουτι που δεν ξερω ακριβως τι εχει μεσα και καθονται και το τρωνε απαραιτητως με μεγαλο κουταλι βλεποντας μια συγκινητικη παλια ταινια....!!!!
      Παμε ομαδαρααααα!!!!!
      φιλιααα

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά!! Όμορφη συνταγή με ευχές!!
    Το κρέας αυτό το κάνω χρόνια μέσα σε γάστρα και είναι το αγαπημένο πολλών.
    Με μπύρα μαρινάρω το κότσι και βγαίνει λουκούμι.
    Καλά μαγειρέματα με πολλές νοστιμιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια Ξανθη!!!!!!
      Την ευχοσυνταγη να την κανεις και ειμαι σιγουρη οτι θα την πετυχεις γιατι εισαι ΣΟΥΠΕΡ μαγειρισσα!!!!!
      ΜΜΜ κ το κοτσι με μπυρα,καλη ιδεα,θα το πω στη μαμα μου γιατι μας κανει συχνα κοτσια στο φουρνο!!!!
      καλα μαγειρεματα να εχουμε ολοι,φιλακια!!!!

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά με υγεία!
    Καταπληκτική η εισαγωγή σου, μου άρεσε πολύ!
    Η πρότασή σου για το ψητό εξαιρετική! Εύγε!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω ευχαριστω 1000 ευχαριστω!!!!
      καλη χρονια με υγεια και ολα καλα θα μας πανε!!!!
      πολλα φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά! Αυτό το κρέας το ονειρεύομαι εδώ και κανα χρόνο και όλο το αναβάλλω, τάχα μου ψάχνοντας το καλό και σιτεμένο. Δικαιολογίες... Μάλλον πρέπει να το επισπεύσω και να μη το φοβάμαι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια Κλεομενη και καλημερα!!!!
      Να μην το φοβασαι καθολου,το δικο μου δεν ηταν καλα σιτεμενο κι ομως εγινε πεντανοστιμο και ψηθηκε αψογα,φυσικα το θεμα ειναι η επιλογη καλης ποιοτητας κρεατος(σε αυτο ειμαι τυχερη γιατι ειμαι σιγουρη για το κρεοπωλειο που ψωνιζω) !
      Να το κανεις Κλεομενη ,η νεα χρονια δεν θελει φοβο :)

      Διαγραφή
  6. Αυτο ονομαζεται ειρωνια της τυχης.ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΣ!(που να μην ημουν).Αλλα δεν πειραζει θα βρισκομαι στην επομενη αναρτηση(μου τρεχουν τα σαλια μονο που το θυμαμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχααχαχ!!!!δεν μπορεις να πεις ομως.....σε κρατουσα online για να εχεις οπτικη τουλαχιστον επαφη με το κρεας!!!!!!!!Επισης δεν μπορεις να πεις....σε "αποζημειωσα" στον δευτερο γυρο!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά Κικίτσα!
    Με πολλά χαμόγελα, όμορφες στιγμές, ευχάριστες εκπλήξεις και φυσικά πολλές νοστιμιές!!
    Το φαγάκι σου έγραψε για μιαν ακόμη φορά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω παρααα πολυ για τα καλα σου λογια Ελενα!!!!!!!!!
      Ευχομαι απο καρδιας να σου συμβουν τα καλυτερα!!!!!!
      καλα μαγειρεματα να εχουμε!!!
      φιλακιααα!!!!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ σπέσιαλ και εορταστικό το φαγητό σου!
    Καλά έκανες και το μαρινάρισες με τη μπύρα από το προηγούμενο βράδυ!

    Καλή και νόστιμη χρονιά με πολλά μαγειρέματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πεπη μου!!!!!
      Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και τις ευχες!!!
      Φετος το ευχαριστηθηκα πραγματικα παρα πολυ το Χριστουγεννιατικο τραπεζι!!!!
      καλη χρονια λοιπον,νοστιμη και μυρωδατη!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή χρονιά με υγεία και καλή δίαθεση! Να χαίρεσαι ´οσους αγαπάς! Πάνω που έλεγα να ξεκινήσω δίαιτα και βάζεις τέτοια ανάρτηση-πειρασμο...αχχχχχ! Άντε να δω πως θα μαζευτώ! Υπέροχο το φαγητό δεν είναι να απορείς που ενθουσιάστηκαν όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια amelie!!!!!
      Αχ ασε...απο τοτε που ειμαι στα μπλογκοφαγητα και βλεπω συνεχεια λαχταριστες αναρτησεις και νοστιμιες.....ουτε διαιτα ουτε τιποτα!!!!!
      Σου στελνω τις καλυτερες ευχες που υπαρχουν για τη νεα χρονια!!!!!!
      φιλια!!

      Διαγραφή
  10. Ερχομαι να σας λαικαρω! Χριστε μου γιατι με δοκιμαζεις τετοια ωρα;;;;;;;;;; Πωπωπω ζουμερο κρεατακιιιιιιιιιιιιι
    Καληνυχτα
    Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank youououuo Αριαδνη fetoula!!!!!
      Καλως ηρθες να ομορφυνεις...κι αλλο την παρεουλα μας!!!!!
      Πολλα φιλια σου στελνω!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Η πιο νόστιμη συνταγή από όλες είναι η δική σου! Δεν αποτυγχάνει ποτέ!
    Όχι ότι το κρέας πάει πίσω... Χαμός, τι λαχταριστό κομμάτι είναι αυτό!
    Καλή χρονιά κι από δω Κική, κι όπως λέει το ντολμαδάκι πιο πάνω... the north bloggers are coming!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου συν-northblogger μου!!!!!!
      Την "δικη" μου συνταγη πρεπει να την φτιαξω κι γω φετος απαραιτητως γιατι το 2014 κατι δεν εκανα σωστα με τις δοσολογιες και δεν μου πετυχε και τοσο!!!!
      καλη χρονια και απο δω (εχουμε δωσει τις ευχες μας σε ολες τις "πιστες")
      πολλα φιλια!!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Κική μου!! Σου εύχομαι μία τέλεια και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία για σένα και την οικογένειά σου!!Τί ωραίο κρεατάκι είναι αυτό!! Γιαμ Γιαμ ! και οι πουτίγκες δηλ δεν πάνε πίσω...Και εννοείται ότι είμαι ήδη φίλη σας στο the food and the bloggers!! Φιλιά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμεις ειμαστε φιλες σου Αθηνααα και χαιρομαστε πολυ γι αυτο!!!!!!!!
      Ευχαριστω για τα καλα σο λογια,χαιρομαι πραγματικα!!!!!!
      σου ευχομαι χαρα και ευτυχια μπολικη για τη νεα χρονια!!!
      φιλακιααα!!!!!

      Διαγραφή
  13. Καλή χρονιάααααααααα!!!!!!!! :)
    Γέλασα πολύ με την ανάρτησή σου, να είσαι καλά!! :D
    Πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις πουτίγκες Yorkshire, ευκαιρία τώρα που βρήκα και συνταγή δοκιμασμένη από "ελληνικά" χεράκια!! :D
    ΥΓ: Μόλις έγινα υπερήφανο μέλος στο Food and the Bloggers :)
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αξιοτιμο μελος του THE FOOD AND THE BLOGGER...ειμαι σιγουρη οτι απο τοτε που εγινες μελος ενας αλλος αερας δροσιας ηρθε στη ζωη σου.αχαχαχ!!!!!Thank you για την στηριξη απο ολες μας!!
      Σε ευχαριστω παααρα πολυ για τα καλα σου λογια,μα χαιρομαι τοσο πολυ,να τωρα σου γραφω και χαογελαω ενα πραμα!!!!
      φιλακια!

      Διαγραφή
  14. Χρονια πολλα!!!!! Ευχομαι καθε μερα της χρονιας να ακολουθεις την πρωτη συνταγη που εγραψες!!
    Μα καλα ομως.... Τι νοστιμιες ειναι αυτες; Οκ..τη σπαλομπριζολα την τρωω ολοκληρη σαν το λιονταρι στη σαβανα!!! Απαιχτη! Και οι πουτιγκες το ιδιο. Να τα λεμε αυτα!!!

    Φιλια πολλα Κικιτσεν μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχχαχαχαχ Χρυσαυγη "σαν λιονταρι στη σαβανα" αχαχαχαχ!Καπως ετσι ενιωθα κι γω!Ο βασιλιας των λιονταριωνεναπραμα!!!!
      Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,i am really happy!!
      καλη χρονια και μην ξεχασεις την συνταγη "ευτυχια"!
      πολλα φιλια!!!!

      Διαγραφή
  15. wowwwwwww aaaa ti telio kreas mou trexoun ta salia k evales k freskia rigani opote pisteuo to apogioses telios!stin arxi eida yorkshire k imoun etoimi na vgo apo to blog (ksereis psixologika apomeinaria)meta vlepo omos ta zouzounia mou k leo tha tin do tin atimi tin sintagi gia ta kamaria mou k mono k an thuimamai kala o stelakis paei asorti me tis poutigkes giati foraei kati apo yorkshire xaxaxaxa lixouda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ ναιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η γραβατα μας ειναι απο το yorkshire!!!!!!καλα ε δεν ετυχε πετυχε!!!
      ΑΧ ρουλα τι ωραια που τα περασαμε χθες!!!!

      Διαγραφή
    2. telia itan opos kathe fora efaga kai san to vodi gia xiliosti fora k den mporousa na xonepso xaxaxa etixa k to flouri kai 25 euro sto ksisto e ti allo na zitousa?xaxaxa epomeni sinantisi sta genethlia tou stelaki !!!!!!

      Διαγραφή
  16. Πολύ γλυκές γλυκές.. φατσούλες!!
    Η συνταγή υπέροχη σίγουρα θα την χρησιμοποιήσω και με συνδυασμό την πουτίγκα τέλειο αποτέλεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω παρα πολυ Μαχη!!!!
      Αυτες οι φατσουλες μου χουν κλεψει την καρδια!!!!
      πολλα φιλια!!!

      Διαγραφή
  17. Καλή χρονιά, ξεκίνησες με την καλύτερη συνταγή,θα την τυπώσω και θα την βάλω να την βλέπω κάθε μέρα.
    Τι φατσούλες είναι τα αγοράκια σου! Ο μεγάλος έχει και πολύ τουπέ απ'οτι φαίνεται ενώ ο μικρός μάλλον είναι ο δύσκολος της παρέας (ή απλά τον ενοχλούν τα φώτα της δημοσιότητας?).
    Πολύ ωραίο το "'''κρεατάκι", αλλα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον σου οι πουτίγκες φαίνονται και πολύ έυκολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Helloooo τανια!!!!!
      Ο μεγαλος ειναι ο ησυχος και ο τζεντελμαν, ο μικρος ειναι ο ταρζαν και ο λαρτζ τυπος(αναζητα τα φωτα της δημοσιοτητας σαν τρελος...αλλα δεν μπορει τους παπαρατσι!)
      Ειναι πολυ ευκολες οι πουτιγκες και ωραια διαδικασια!!!!!Τρωγωνται κρυες!
      πολλα φιλια!!!

      Διαγραφή
  18. Καλή χρονια Σεφαρε!
    Καλοριζικο το νεο πόνημα!
    Μα καλά σε fb πηγατε και το κανατε που δεν εχω? Πως θα το βλέπω? Ειδες τι μου κάνεις να τρεχω τωρα να φτιαχνω profil στα φειςμπούκια χα χα.

    Πολύ ωραια τα μεζεδακια σου!
    Εχω να σου πω οτι επισκεπτομαι συχνα το site του Πετρετζικη, είναι ο ιδναικός για αρχαριες, δεν εχω αποτυχει ποτέ σε συνταγη του και ειναι αρκετα ευκολές. Τα gignger bread cookies που ειχα φτιαξει και αναρτησα τα χριστουγεννα απο συνατγη του ηταν. Οσοι εφαγαν ζηταγαν και αλλα ;)

    Σου ευχομαι τα καλύτερα για το 2015
    και μια που ειναι η χρονια του προβάτου (αν δεν απατώμαι) για τους κινέζους
    πρεπει απο τον επομενο μηνα να αναρτησεις σχετικη συνταγη χα χα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααααααααχαχαχαχαχαχα!!!τρελαινομαι!!!!!
      ..και να πεις οτι δεν στα λεγα...στα λεγα...κανε ενα φουμπου μπιουτη να βγεις απο τηναφανεια....τιποτα εσυ!!Και τωρα γιαπες πως θα λειτουργεις στηνκαθημερινοτητα σου ξεροντας οτιδεν μπορεις να εισαι μελος στο foodand the bloggers...εεεε για πεεες!!!??!!!
      Δεν ηξερα βρε οτιτα τζιντζεροcookies ηταν απ τα χερακια σου!!!ααα να τα λες αυτα ,μπραβο μπιουτη!!!Ε τωρα που ηρθε ο πετρετζικης στο κικιτσεν να επισκεπτεσαι καταυθειεν την κικιτσεν για να τον βλεπεις..αχαχαχα!!!!!
      ΧΜΜΜΜ ....κατι μου μυριζει στη νεα χρονια....το προβατο ειναι!!!
      τα καλυτερα και αυστηρα ΜΟΝΟ τα καλυτερα σου ευχομαι!!!

      Διαγραφή
    2. oxi beauty min ipokipseis sto fakeloma kane san k emena parakoloutha eksipna xoris na fakelothis k na afineis ixni xaxaxa vlepeis kikitsa kai i beauty xori fesimpouki(fb)i einai xaxaxa eksipni kopela giauto tin pao xaxaxa

      Διαγραφή
    3. Σταματα την προπαγανδα ρουλα και εκμοντερνισου επιτελους!!! Σε 15 χρονια πως νομιζεις θα ελεγχεις τον γιο σου απ τις κακες παρεες και τα "γκομενακια", εχεις 15 χρονια μπροστα σου να μαθεις να το χειριζεσαι!!! Αχαχαχ!!!!!

      Διαγραφή
    4. @Roula
      Πες τα! που τρεξαν ολοι να κανουν fb να δειχνουν τι φαγαν, που εκανα βουτιες κτλ. Δεν περιμενα ποτε στην ζωη μου οτι υπάρχουν τόσοι επιδειξιες χα χα! Και να εχεις και τον κάθε ξεχασμένο ''φίλο'' να θελει να τακιμιάσει μαζι σου. Ε, μα....! Ειναι αυτα πολιτισμένα πράματα?! (kikitchen κανω οτι δεν διαβασα αυτο για την παρακολουθηση παιδων χι χι).

      @ΚΙκι
      Μα καλα το FB δεν ειναι λιγο πασέ? Δεν ειναι της μόδας τωρα το τουίτερ και το Ίνστα?

      Διαγραφή
    5. Μα που ειναι το παραλογο.... να εχεις 2456 φιλους, να κανεις ενα κλικ σε μια αναρτηση και να σωζεις κοσμο...να λες τα προσωπικα σου σε αγνωστους...Τι να τον κανεις τον αστακο που παρηγγειλες μπιουτη αν δεν τον βγαλεις φωτο να τον δειξεις στους κατακαημενους φιλους σου για ν νομιζουν οτι κ καλα εισαι ευτυχισμενος ανθρωπακος εεεεεε!!!!!,,??
      Αυτα τα τουιτερ δεν τα συμπαθησα, λιγο με μπερδευουν !@##@#$ειμαι της παλιας σχολης, παραδοσιακη!!!

      Διαγραφή
    6. xa xa xa agapimeni mou kikitsa giauto egrapsa pio pano parakolouthis xoris na afinis ixni!les o gios mou se 15 xronia na me exei fili sto fb?ektos k an anoiksi antikeri k me vali gia poulima xaxa tin theia tin mikri omos tha tin exei fili opote giauto ego mpaino apo kei kano tin doulia mou k apoxoro xoris ixni xaxaxa tosa xronia dipla mou tipota den emathes xaxaxa

      Διαγραφή
    7. @kiki
      Η αληθεια ειναι οτι η φωτογραφιας σου με τον αστακο ειναι μοναδική!!!!

      @Ρούλα
      Μεχρι να γινει 15 χρονων ο γιοκας σου θα εχουν ανοιξει καμια δεκαρια νεες πλατφορμες και δεν θα ξέρεις απο που σου ρχετε χα χα! Αχ ερμες μάνες τι τραβάτε ;)

      Διαγραφή
  19. λεω που το παει αλλα καλα το συνεχισες ! καλως σε βρηκα ! μου ανοιξες την ορεξη και εχω σουπα !@ σνιφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως σε βρηκα και γω Γιωτα!!!!!
      Ε αφου σου ανοιξα την ορεξη...τον πετυχα τον στοχο μου!!!!
      καλη....σουπιτσα!!!

      Διαγραφή
  20. Καλή χρονιά!!!! Μα τι υπέροχη συνταγή είναι αυτή (για την πρώτη λέω) θα προσπαθήσω να την εκτελέσω με ελπίδα να μου πετύχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πετυχει σιγουρα!!!αν εισαι πιστη στα υλικα θα εχεις σιγουρη επιτυχια,τοσο ωραια θα ειναιπου θα θελεις να την ξανα φτιαξεις και του χρονου!!!!!

      Διαγραφή
  21. Το πόσο απόλαυσα την ανάρτησή σου, δε λέγεται! Επιστρέφω να ξεψαχνίσω και τις παλιότερες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαιρομαι τοσο πολυ,1000 ευχαριστω!!!! Μακαρι κ το ξεψαχνισμα να ειναι εξισου απολαυστικο!!!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολυ που σου τρεχουν τα σαλια αχαχαχ!!!
      Ευχαριστω πολυ!!!!

      Διαγραφή
  24. Εντάξει... δική μου είσαι! Χαίρομαι που σε βρήκα επιτέλους!! Υπέροχη ανάρτηση... Απο το πάρτι της Μάρθας!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιαννα!!!!!
      Σε ευχαριστω πααααρα πολυ!!!!
      Χαιρομαι που βρηκα εσενα και το μαιμουδακι σου!!!!φιλια!!!!

      Διαγραφή
  25. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία και χαρά!
    Εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο έτος!
    Η πρώτη πρώτη συνταγή υπέροχη... μακάρι να την ακολουθούσαμε όλοι μας, κάθε μέρα!
    Και οι υπόλοιπες συνταγές απλά εξαιρετικές!
    Ειδικά το κρέας δείχνει πολύ νόστιμο και τρυφερό!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Ερμιονη μου!
      Καλη χρονια με πετυχημενη την πρωτη συνταγη ;p
      Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,πραγματικα το κρεατακι (κρεαταρα δηλαδη) ηταν φανταστικο!!!
      Πολλα φιλια και καλα μαγειρεματα!!!

      Διαγραφή
  26. καλη χρονιά! φαίνονται όλα λαχταριστα! γεια στα χερια σου! ηρθα απο το λινκ παρτυ! Ντινα απο happy girly crafty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ντινα!!!!
      Να σαι καλα σε ευχαριστω παρα πολυ! Καλη χρονια με νοστιμια να χουμε!!!!

      Διαγραφή
  27. Καλή χρονιά, Κική! Κάθε καλό για σένα και την οικογένειά σου! Εξαιρετικά τα φαγάκια! Και το κρεατάκι και οι πουτίγκες! Όμως εγώ θα σταθώ στην δική σου συνταγή, αυτήν της εισαγωγής στην ανάρτηση και αυτήν θα φυλάξω κυρίως! Την συνταγή της Ευτυχίας!! Μια συνταγή με τα υλικά της καθημερινότητας, την ανάγκης για επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και πέρα από αυτούς, μια συνταγή που μας ζητάει συγχρόνως πολλά και λίγα! Μακράν η καλύτερη ανάρτησή σου ως τώρα κατά την γνώμη μου!
    Καλή επιτυχία στην νέα σελίδα στο facebook!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ειρηνη μου τι ωραια λογια, συμπληρωσες την "συνταγη" μου!
      Ολα αυτα τα υπεροχα σχολια μου δινουν τοση χαρα και συμβαλλουν και αυτα στο δικο μου "μαγειρεμα" ευτυχιας!!!!
      Σου στελνω απο καρδιας τις καλυτερες ευχες μου!!!
      Φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  28. Μμμμμμμμμμμμ!! Μέχρι εδώ μύρισε το κρέας. Όσο για τη συνταγή της ευτυχίας να την ανεβάζεις συχνά πυκνά, τη χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρα πολλα ευχαριστω χριστινα!!!
      Θετικη διαθεση και σκεψη ειμαι σιγουρη οτι την εχουμε ολοι αναγκη!!!!
      Πολλα φιλια!!!!

      Διαγραφή
  29. Μμμμμμμμμμμμμ!! Κάτι μοσχοβόλισε κι ήρθα να δω!!! Φοβερή συνταγή αλλά και η συνταγή σου ...ανεκτίμητη!!! Υπέροχη ανάρτηση, τέλεια τα πριγκιπάκια και καλή χρονιά με αγάπη, υγεία, ευτυχία!!!
    Καλοτάξιδη η νέα σελίδα!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικιτσα μου 1000 ευχαριστω!!!
      Εγω και τα πριγκιπακια μου σου στελνουμε ολη τη θετικη μα ενεργεια φια μια σουπερ μοναδικη χρονια!!!!
      Φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  30. Το κρεατάκι φαίνεται νοστιμότατο, τόσο πολύ που η οθόνη μου λες και βγάζει μυρωδιές!!! Ε για την πρώτη συνταγή σκέφτομαι να την υιοθετήσω για το καθημερινό μας φαγητό. Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω έστω και έτσι. Καλή χρονιά να έχετε φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου τουλα!!!
      χαιρομαι πολυ που "βρεθηκαμε"!!!!!!!!Ευχομαι η πρωτη συνταγη να ειναι η πιο πετυχημενη συνταγη της ζωης σου,οσο για το κρετακι μια δοκιμη θα σε πεισει!!!!!!
      Θα τα λεμε Τουλα,χαρηκα πολυ!!!!
      φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  31. Κοίτα... την 1η συνταγή θα την φτιάχνω κάθε μέρα! ;)
    Την 2η, θα χαζεύω απλώς τις φωτογραφίες σου! :p

    Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου στο πάρτυ!
    Ελπίζω να σου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρθα!!!!!
      Το παρτυ σου ηταν υπεροχο και για πρωτη φορα που συμμετειχα...χμμμ νομιζω καλα τα πηγα αχαχαχαχ!!!!
      μεχρι το επομενο παρτυ λοιπον σου στελνω φιλια!!!!

      Διαγραφή
  32. Καλή χρονιά Κική!!! Η συνταγή σου για τον νέο χρόνο είναι η καλύτερη αλλά και η άλλη συνταγή σου για το κρέας με τις πουτίγκες δεν πάει πίσω!! Φαίνεται θελκτικότατο το κρέας!
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω Μαγδα μου!!
      Σημασια εχει να πετυχουμε ολοι την πρωτη συνταγη...η δευτερη ειναι ευκολη και εχει σιγουρη επιτυχια!!
      Φιλια και καλη χρονια!!!!!!

      Διαγραφή
  33. Και εγώ νόμιζα ότι εγώ είμαι τόσο καθυστερημένη (στο σχόλιο, να συνεννοούμαστε) αλλά βλέπω και άλλους αργοπορημένους!
    Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά Κikitchen!
    Η εισαγωγή και οι συνταγές απολαυστικές όπως κάθε φορά άλλωστε. Καλό ξεκίνημα στο νέο σας facebook κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mookies μου,ποτε δεν ειναι αργα....χμμμ ισως καποιες φορες ειναι αλλα ας μην ανοιξουμε αυτο το θεμα,αχαχαχ!!!!!
      καληχρονια οπως ακριβως την ονειρευεσαι!!!!!
      Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ για τα καλα σου λογια!!!!
      σου στελνω φιλια και θετικη ενεργεια!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  34. Λουκούμι το κρέας και πολύ ωραία τα Yorkshire puddings!!! Ποιος μπορεί να αδικήσει τα γλυκούλια πριγκηπάκια για την επίθεση? Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και χαρά! Καλή επιτυχία στην συνεργασία σας κορίτσια! ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου χαρα!!!!!!!!!!!!!!!!!
      τα μικρουλια μουμε τιμησαν και με το παραπανω,να φανταστεις οταν ηρθαν οι καλεσμενοι μου ειχαν μεινει μονο 4 πουτιγκες,αχαχα!!!
      Χαρα μου σου ευχομαι για το 2015 χαρα χαρα χαρα και μονο χαρα!!!!!!
      φιλια!!!!

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα και καλή blogoχρονιά! Την ξεκίνησες με έναν υπέροχο πρόλογο, μου άρεσε τόσο που το ψητό κρέας με τη μαύρη μπύρα ήρθε σε δεύτερη μοίρα (που λέει ο λόγος βέβαια, οτιδήποτε έχει γεύση μπύρας δε θα μπορούσε ποτέ να με αφήσει ασυγκίνητη :p)
    Σωστό το μαρινάρισμα σε σακούλα (το έχω κάνει κι εγώ) όπως και σωστή η συμβουλή για το ταψί κάτω από τα θηκάκια μάφινς (την έχω πατήσει μου λερώθηκε ο φούρνος). Καλό ξεκίνημα και στην fbομάδα, θα σας βλέπω κι από 'κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νταρκ αμα σου πω οτι την ωρα που εβαζα τις μαυρες μπυρες σε θυμηθηκα τι θα πεις,αληθεια σκεφτηκα "η νταρκ ειναι φαν της μπυρας νομιζω θα την εκτιμησει την μαριναδα" και ειχα δικαιο τελικα αχαχαχ!!!!
      Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για το παιχνιδι σου!!!!!
      Σε ευχαριστουμε άξιο μελος της ομαδας μας,αχαχ!
      πολλα φιλια!!!!!

      Διαγραφή
  36. Άργησα και εγώ αλλά ήρθα! Τις καλύτερες ευχές για το νέο χρόνο, να χαίρεσαι τα γλυκούλια και όλα καλά στη νέα σας ομάδα!
    Το φαγητό τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου σε ευχαριστω παραπολυ!
      Καλη χρονια και απο μενα με καλα μαγειρεματα!!!!!
      Πολλα φιλιααα

      Διαγραφή
  37. Η πρώτη σου συνταγή υπέροχη...θέλω να την κρατήσω να την εκτελώ...κάθε μέρα....όσο για τις άλλες από φωτογραφία φαίνονται super!!
    από το πάρτυ έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ευαγγελια απο το υπεροχο παρτυ!!!!
      σε ευχαριστω παρα πολυ,ευχομαι να κανεις μια απολυτως πετυχυμενη συνταγη "ευτυχια" σια το νεο ετος!!!!
      φιλια!!!!!

      Διαγραφή

πες τα εξω απο τα δοντια αλλα κρατα και ενα επιπεδο ντε